有幾多人驚曱甴?

作者: C702 發表于 2008-7-8 23:08:15
14200 110
jellyfishy 發表於 2008-7-9 10:30:22 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-7-9 10:05 發表
我老公都驚架,所以有支殺虫水放就手地方,我唔係好鍾意用殺虫水,愛用拖鞋,見一隻殺一隻

你都幾狠喎~
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-9 10:35:49 |顯示全部樓層
早兩年既經歷, 問你驚唔驚~~~

驚魂夜 (2006-08-17 00:50 )

今晚...月無光, 夏風吹, 有一個穿T-shirt 牛仔褲的少女(少女?) 帶著急速的步履, 忘記了臉上的汗珠,跑到小巴站, 她一心只想早點回家:太好了,一上車十多分鐘就可脫掉鞋子嘆冷氣囉.

少女等呀等,突然感到右腳褲管內有甚麼東西在蠕動,正奇怪中,那東西就發出'擦擦'聲,少女立即兩手捉住大腿,大叫:

曱甴呀!!!!!

當周圍的人還在觀望時,小巴就到站,少女一方面很想上車,一方面又怕那東西一同跟上車,旁人還加把口:'唔係掛,邊有咁易搵隻曱甴走上身呀... ...有曱甴就唔好上車喇... ... 喂!咪阻住後面上車啦'...
少女只好保持獨特姿勢跳上車,並跳到前座向司機求助,司機說:'幫唔到你喎'... 少女無奈, 唯有自救, 少女不停跳了幾下,司機就叫:'咪跳啦,佢唔出來都無計架'.就在那刻,一隻大大隻鬆毛鬆翼的小強從少女的褲管內滑了出來.少女立即跳到椅子上說:有無人幫幫腳呀?!當下終於有個見義勇為的男乘客走上前兩腳送小強歸西.眾人隨即拍掌恭喜一番,驚魂事件告一段落.

唉...點解最怕既野咁都中到架?!如果咁既運氣買六合彩中到$68000000就乜都得啦!
回復

RIO 發表於 2008-7-9 10:50:29 |顯示全部樓層
個時你一定好驚喇,
d乘客真係有d無良,
叫你唔好上車,
好彩有個英雄救美既大結局
回復

C702 發表於 2008-7-9 10:55:09 |顯示全部樓層
有次打風(要特別小心,D曱甴好似食左K仔,唔驚人,周圍飛!)
俾隻曱甴飛左上身,一掌拍佢落地(最快速度)
見佢暈暈地,即刻補多腳 !
諗起都核突
回復

阿晴 發表於 2008-7-9 11:01:42 |顯示全部樓層
原帖由 cross 於 2008-7-9 09:48 發表

- - 我都好認同
通常係中學地方
d女仔唔知扮野定係咩..一見野飛入黎或是曱甴果d一定尖叫
有d隔成條街見到隻蜜蜂都......
最搞笑係當少人或同佢獨處又唔會咁喎
我覺得呢樣係學校比女同學學的東西之一
難道要咁先叫做 ...

有同感~~佢地真係唔知真定假~螞蟻同泥都驚~~最慘係胡蝶都驚~~所有長體加六足ge生物一經過佢視線都會發癲~但係平時份人係點佢又唔知…惡過獅子…港女係唔同d…

回復

RIO 發表於 2008-7-9 11:04:22 |顯示全部樓層
原帖由 阿晴 於 2008-7-9 11:01 發表

有同感~~佢地真係唔知真定假~螞蟻同泥都驚~~最慘係胡蝶都驚~~但係平時份人係點佢又唔知…惡過獅子…港女係唔同d…

有d女仔係比較做作,
楚楚動人麻.
回復

Exodus 發表於 2008-7-9 11:35:39 |顯示全部樓層
我個女同學
有隻蝴蝶係佢面前成米遠地方度飛緊, 係度尖叫+手舞足蹈..........

我都試過同貓玩玩到有隻小強入左褲管
足足發左癲半粒鐘
回復

阿晴 發表於 2008-7-9 11:46:20 |顯示全部樓層
有時貓仔0係出面擔小動物返黎~~我見過貓追曱甴~玩得好瘋狂~~跳跳下~~不停lo手拍~~不過可能佢覺得得意~
回復

羊咩咩 發表於 2008-7-9 11:52:49 |顯示全部樓層
大家知唔知咩叫牛蜱?會咬住動物皮膚唔放,係咁吸其血,咬其肉,三年唔吸血都唔死既牛蜱,我好驚佢地
而前幫狗鏟毛,點都會唔小心鏟埋隻牛蜱度,大粒個d女會即時拍一聲爆左,仲有好多血流出
好多時一隻小型狗身上都會有好多,過千都有,大大細細一家百口幾戶住埋一齊,一齊食野,一齊比人鏟爆(大粒),外人唔知仲意為鏟傷左隻狗
到沖涼個陣,一濕水,牛蜱即時現形,太多的話,我會即時行開,由其他同事補上
回復

cross 發表於 2008-7-9 12:05:09 |顯示全部樓層
原帖由 阿晴 於 2008-7-9 11:01 發表

有同感~~佢地真係唔知真定假~螞蟻同泥都驚~~最慘係胡蝶都驚~~所有長體加六足ge生物一經過佢視線都會發癲~但係平時份人係點佢又唔知…惡過獅子…港女係唔同d… ...

- - 就算係對住同一樣野
對人就會尖叫
冇人就會自己打死
我有時懷疑d人係唔係有精神分裂
回復

everydayfan 發表於 2008-7-9 13:05:55 |顯示全部樓層
如果屋企發玩強踪, 我就會去拎定枝唧唧裝男威寶, 見到呀強就射佢地, 中左佢地會即刻係地下度典黎典去~
如果再噴多幾下, 等一陣佢地就game over架喇, 清理現場時好好多.
聽聞佢地遇到會起泡既清潔用品都會死架wor
回復

小孩子 發表於 2008-7-9 13:12:22 |顯示全部樓層
我一定唔會踩落去- -
因為扁哂個樣仲恐怖
同埋好似話踩完佢地d蛋蛋仲可以生存好一段時間嫁
如果係街我就會踩囉,但係係屋企就一定唔會啦
容乜易請走左個呀媽佢又有幾個仔女黎嫁
到時仲死
殺虫水果d佢地都會進化嫁
第時下一代就會唔怕果隻殺虫水嫁啦
所以我依家會用消毒火酒
噴佢地幾下就會自己反肚嫁啦
不過要小心,可能佢地會痛得濟而亂咁衝嫁
所以要打醒十二分精神,
如果發現未死得就噴多幾下啦
我覺得咁樣又可以消毒埋喎
又唔使踩扁佢地整污糟對鞋,收拾佢地屍體果時都方便d啦
用張紙一鏟,倒落廁所一沖,就可以同佢地講拜拜了

我咁樣會唔會好癲呀- -,
因為我覺得佢地真係好核突,諗起都打冷震呀
所以誓要見一隻殺一隻!
回復

小孩子 發表於 2008-7-9 13:18:56 |顯示全部樓層
原帖由 everydayfan 於 2008-7-9 13:05 發表
如果屋企發玩強踪, 我就會去拎定枝唧唧裝男威寶, 見到呀強就射佢地, 中左佢地會即刻係地下度典黎典去~
如果再噴多幾下, 等一陣佢地就game over架喇, 清理現場時好好多.
聽聞佢地遇到會起泡既清潔用品都會死架wor ...

我果次去同學天台果度
食食下野走左3隻曱甴出黎
我即刻用滴露,呵呵
佢地真係好煩囉
女既係度叫,男既係度驚- -
我其實都驚囉,但係我知道驚係無意義的
到我出手果時佢地又係度話好慘呀<---指隻曱甴
咁慘你又唔攞佢返屋企養....
跟住我用滴露淋隻野果陣佢地又係度叫我唔好淋咁多
浪費喎,真係好無奈

其實我有諗過如果漂白水唔知得唔得呢?
因為好似平d丫ma,同埋應該都可以殺菌嫁呵??
回復

cross 發表於 2008-7-9 13:22:20 |顯示全部樓層
原帖由 小孩子 於 2008-7-9 13:18 發表

我果次去同學天台果度
食食下野走左3隻曱甴出黎
我即刻用滴露,呵呵
佢地真係好煩囉
女既係度叫,男既係度驚- -
我其實都驚囉,但係我知道驚係無意義的
到我出手果時佢地又係度話好慘呀 ...

= = 用漒水仲快靚正
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-9 13:28:17 |顯示全部樓層
頂!23樓係邊個?我剛剛由下面碌番上上面D post....  邊個咁冇人性 post 張相出黎!

嚇得我差D叫出聲!我而家唔敢再向上碌啦!

邊個?講!

回復

cross 發表於 2008-7-9 13:29:38 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-7-9 13:28 發表
頂!23樓係邊個?我剛剛由下面碌番上上面D post....  邊個咁冇人性 postv 張相出黎!

我地的版主大大
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-9 13:31:25 |顯示全部樓層
水母?乜搵D咁嘅野攪呀!
回復

C702 發表於 2008-7-9 13:39:41 |顯示全部樓層
睇埋D字你仲驚!
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-9 13:42:11 |顯示全部樓層
我係唔會再碌上去嘅!差D嚇爆膽!

水母!你嚇死我啦!
回復

RIO 發表於 2008-7-9 13:47:31 |顯示全部樓層
你唔碌上去就睇唔到更精彩既內容喇
回復