返回列表 發新帖

成都之行

作者: BenLau 發表于 2014-3-9 00:00:48
1876 52
BenLau 發表於 2014-3-10 23:46:51 |顯示全部樓層

系啊!好彩話比自己聽拿唔到所以先可以唔買野!
回復

BenLau 發表於 2014-3-10 23:56:24 |顯示全部樓層
orik 發表於 2014-3-10 14:36
睇見都怕…如果要賣,吓吓都要蚊出黎,好易腰痛

其實好多棚都唔做零售架!我只係睇左3個棚,有Ð棚唔歡迎參觀!
同埋系地的多數唔賣,到差唔多賣得,他們會挖出來再上盆種。

我其中一盆買的艷日輝群,棚主話一般唔賣,不過他聽到我係深圳遠道而來,所以唔想我空手而回。
回復

BenLau 發表於 2014-3-10 23:57:39 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-3-10 12:59
一塊葉就可生一棵出來賣?

這就係多肉的奧妙之處!
回復

BenLau 發表於 2014-3-11 00:00:32 |顯示全部樓層
RIO 發表於 2014-3-10 17:33
唔知買肉個d人,係咪好似去摘士多啤梨咁,
攞住個兜同鏟,要邊棵挖邊棵
...

唔系架~  系就好啦!
回復

BenLau 發表於 2014-3-11 00:04:12 |顯示全部樓層
Audrey 發表於 2014-3-10 18:15
大棚真係好大!
大量繁植,價錢應會平D啦。

版主,係啊!第一次見到真正的大棚,雖然買左好少野,不過睇到好多野,同埋幾興奮!
回復

BenLau 發表於 2014-3-11 00:09:16 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-3-10 22:46
用2小時行得哂,睇得哂,嗎??

我逗留左個半鐘,後尾又返轉頭幫人買野,總共用左兩個鐘睇左四個棚!
如果可以買多D,應該唔夠時間!但係棚入面會好侷同熱!

Should be la!  發表於 2014-3-11 08:13
回復

BenLau 發表於 2014-3-11 00:32:55 |顯示全部樓層
補幾張花市的相:
回復

BenLau 發表於 2014-3-11 00:46:29 |顯示全部樓層
继续去相:
回復

katelyn 發表於 2014-3-11 00:57:34 |顯示全部樓層
請問第1圖左上1 ,買左幾錢?
回復

BenLau 發表於 2014-3-11 01:07:38 |顯示全部樓層
katelyn 發表於 2014-3-11 00:57
請問第1圖左上1 ,買左幾錢?

單棵報價20。四盆加埋唔計右下個盆,全部80人仔!
回復

katelyn 發表於 2014-3-11 01:20:33 |顯示全部樓層
PercyMKLau 發表於 2014-3-11 01:07
單棵報價20。四盆加埋唔計右下個盆,全部80人仔!

好平呀    羨慕~ 有無價講?
回復

BenLau 發表於 2014-3-11 01:32:55 |顯示全部樓層
katelyn 發表於 2014-3-11 01:20
好平呀    羨慕~ 有無價講?

無啊!淨係同棚主講4盆一起買叫他平d。按他报價,4盆是95蚊最後收左我80蚊
回復

Audrey 發表於 2014-3-11 08:17:59 |顯示全部樓層

Thanks for the up-loading, Percy.
#42 is a very nice one!
回復