黃臉婆嘅朱頂蘭

作者: 黃臉婆 發表于 2008-6-30 14:19:09
68325 696
Dennis 發表於 2009-9-2 14:26:49 |顯示全部樓層
無嘜問題吖,會開到花的。
黃臉婆 發表於 2009-9-2 12:32

第二幅相支花菖都枯緊咁, 希望承妳貴言開到花啦!
係喎, 妳棵White Peacock 白孔雀有花睇未呀?
回復

黃臉婆 發表於 2009-9-2 20:38:30 |顯示全部樓層
第二幅相支花菖都枯緊咁, 希望承妳貴言開到花啦!
係喎, 妳棵White Peacock 白孔雀有花睇未呀?
Dennis 發表於 2009-9-2 14:26

開咗喇,你睇吓佢靚唔靚?
IMG_4027 (Small).JPG
IMG_4029 (Small).JPG
IMG_4032 (Small).JPG
IMG_4040 (Small).JPG
IMG_4041 (Small).JPG
回復

Dennis 發表於 2009-9-2 23:11:14 |顯示全部樓層
好靚! 勁羨慕! 睇黎妳好多朱朱都會一年開2次咁喎~ 唔知到過年會唔會又開呢?
回復

JicJicmom 發表於 2009-10-12 13:20:58 |顯示全部樓層
黃女士~~~~ 你D朱朱好靚呀~~~
我尋日響花墟度都買左D朱朱球~~其中一隻係你響15頁貼相0既 "鳳蝶" ~~~ 希望我種到好似你一半咁靚就好囉~~~
回復

黃臉婆 發表於 2009-10-13 23:25:35 |顯示全部樓層
黃女士~~~~ 你D朱朱好靚呀~~~
我尋日響花墟度都買左D朱朱球~~其中一隻係你響15頁貼相0既 "鳳蝶" ~~~ 希望我種到好似你一半咁靚就好囉~~~
JicJicmom 發表於 2009-10-12 13:20

妳嘅希望一定會成真。add14icon
因為朱朱好易種,只要有足夠嘅陽光,一定會開出靚靚嘅花。add4icon
回復

yuwaiman 發表於 2009-10-14 14:23:41 |顯示全部樓層
點解你d朱咁肯開架, 我d郁都唔郁喎
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-10-14 16:54:11 |顯示全部樓層
我d咪一樣,淨係生葉
回復

蘑菇 發表於 2009-10-15 23:51:44 |顯示全部樓層
我果d仲哀, 淨係識生介殼蟲
回復

alextang 發表於 2009-10-16 00:45:01 |顯示全部樓層
add4icon
我果d仲哀, 淨係識生介殼蟲
蘑菇 發表於 2009-10-15 23:51

add4icon笑c我啦!
回復

HINGJUDY 發表於 2009-10-28 19:10:32 |顯示全部樓層
黃靚靚妳好我係卿記.我睇到妳D朱朱add6icon
回復

黃臉婆 發表於 2009-10-28 20:22:18 |顯示全部樓層
黃靚靚妳好我係卿記.我睇到妳D朱朱add6icon
HINGJUDY 發表於 2009-10-28 19:10

卿記,
嘜我咁榮幸係妳第一個出po呀?add14icon
妳個頭像好靚呀!記得多啲上嚟交流呀!add6icon
回復

adakong 發表於 2009-10-28 22:38:15 |顯示全部樓層
Miss Wong,
You have so many chu chu! Oh I got one more poison!!
I bought Double record & Lady Jane at Bun Fun yesterday!
but it's quite expensive $98@
but i don't know how to order at PRC??
回復

黃臉婆 發表於 2009-10-28 23:16:42 |顯示全部樓層
嘩!真係好貴喎!add5icon
pm 再傾。。。。
回復

Cas 發表於 2009-11-11 00:03:16 |顯示全部樓層
嘩, 黃臉婆你好勁呀有咁多朱朱, 仲好靚添呀, 我都好鍾意朱頂蘭架, 前幾年去荷蘭旅行時買咗個Dancing Queen, 種出黎超級靚, 後來可惜個花球爛咗, 因為個時唔識take care佢 請問你邊度可以買到Dancing Queen呀? 我去花墟好多次都搵唔到.
回復

cherrylwy 發表於 2009-11-12 23:31:58 |顯示全部樓層
黃女士的朱朱真係好靚﹗其實我早前看完你的post已中毒, 不過我現在的環境唔係咁適合/夠位種朱朱, 但喺不久既將來我會搬屋, 希望我有幸可以種到朱朱啦, 我會以你為'榜樣'的。
最後我衷心多謝你的劇毒﹗
回復

HINGJUDY 發表於 2009-11-13 13:15:38 |顯示全部樓層
635# cherrylwy
好啦!又多一位朱朱迷,黃靚靚我都係視妳為朱朱之母.add6icon add6icon
回復

jack872184 發表於 2009-11-13 13:36:22 |顯示全部樓層
636# HINGJUDY

朱female~
回復

HINGJUDY 發表於 2009-11-13 16:01:08 |顯示全部樓層
613# 黃臉婆
黃靚靚D隻朱朱有無朱仔,add6icon
回復

黃臉婆 發表於 2009-11-20 09:04:02 |顯示全部樓層
嘩, 黃臉婆你好勁呀有咁多朱朱, 仲好靚添呀, 我都好鍾意朱頂蘭架, 前幾年去荷蘭旅行時買咗個Dancing Queen, 種出黎超級靚, 後來可惜個花球爛咗, 因為個時唔識take care佢 請問你邊度可以買到Dancing Queen呀? 我 ...
Cas 發表於 2009-11-11 00:03

本星期初,我去過 繽X見到有 Dancing Queen。
回復

黃臉婆 發表於 2009-11-20 09:07:56 |顯示全部樓層
黃女士的朱朱真係好靚﹗其實我早前看完你的post已中毒, 不過我現在的環境唔係咁適合/夠位種朱朱, 但喺不久既將來我會搬屋, 希望我有幸可以種到朱朱啦, 我會以你為'榜樣'的。
最後我衷心多謝你的劇毒﹗ ...
cherrylwy 發表於 2009-11-12 23:31

唔使以我為'榜樣'! 妳都可以種得好好架。只要夠曬就得架喇!
回復