返回列表 發新帖

Lancer 2.0

作者: 比得大帝 發表于 2008-6-25 12:17:20
4464 29
比得大帝 發表於 2008-6-25 23:59:46 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2008-6-25 22:56 發表
Prius ~ 車房個個都咁講:

去車行問下如果換果舊電要幾多錢 ~

有乜三長兩短保用期內換你好彩, 之後 ?! 哈 ~ 買過架新車吧啦 ~

我都係咁考慮, 混燃車尚未成熟, 亦未普及, 一般車有頭暈身興, 操操地搵車房都可以執吓, 混燃車就難搞

而且政府的補助俾車行食哂, 搵笨
回復

raysit 發表於 2008-6-26 08:00:25 |顯示全部樓層
架30都好型吓 .  真懷念十年前架蘇蘇地一千, 5毫子1KM.  講起都有D手痕, 開部遊戲機走番轉先.

-一個路過的過氣車主-
回復

gtrnismo 發表於 2008-6-26 09:44:13 |顯示全部樓層

有圖嗎?

原帖由 raysit 於 2008-6-26 08:00 發表
架30都好型吓 .  真懷念十年前架蘇蘇地一千, 5毫子1KM.  講起都有D手痕, 開部遊戲機走番轉先.

-一個路過的過氣車主-

1000, 一定好操控
回復

raysit 發表於 2008-6-26 14:45:32 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-6-26 09:44 發表

1000, 一定好操控

十幾年前, 無圖了.  車仔都OK啦!
回復

比得大帝 發表於 2008-6-26 15:20:06 |顯示全部樓層
原帖由 raysit 於 2008-6-26 08:00 發表

-一個路過的過氣車主-

架蘇蘇地一千,  十年前5毫子1KM, 都唔算好平, 1000嚟講可能算貴添噃
回復

avery 發表於 2008-9-26 20:48:00 |顯示全部樓層
Peter ~ 換左車未 ??

我仲係果句 corolla 1.5 vvti
回復

比得大帝 發表於 2008-9-27 09:27:44 |顯示全部樓層
我想換Lancer 或 Manzda
老婆要 Corolla
一來傾唔埋數, 二來相屬的車房話架車keep得好好, 堅持唔好買,
三來 車行話3,000cc 的車賣唔出, trade-in後都係運去東南亞做營業車, 架車跟咗我8,9年, 唔想佢臨老還要俾人摧毀致死, 最後拿了去驗車續牌

油費貴就貴d啦, 依家都係老婆渣返工, 好少出市區
回復

avery 發表於 2008-9-27 10:23:52 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-9-27 09:27 發表
老婆要 Corolla
一來傾唔埋數, 二來相屬的車房話架車keep得好好, 堅持唔好買,
三來 車行話3,000cc 的車賣唔出, trade-in後都係運去東南亞做營業車, 架車跟咗我8,9年, 唔想佢臨老還要俾人摧 ...

Peter 你都真係算係一個好男人, 對架車都咁長情 ~
回復

江江 發表於 2008-9-27 10:37:25 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-9-27 09:27 發表
老婆要 Corolla
三來 車行話3,000cc 的車賣唔出, trade-in後都係運去東南亞做營業車, 架車跟咗我8,9年, 唔想佢臨老還要俾人摧 ...

唔好咁大聲俾佢聽到你唔要佢....
我老公...試過啦.(一手買入...十年咪話唔要佢籮_....誰知佢会無端端係入閘口死咗火(隔3日一次)...唔肯郁...直至我大奶出馬...叫佢放心...佢先肯乖番姐
回復

比得大帝 發表於 2008-9-27 11:17:00 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-9-27 10:23 發表

Peter 你都真係算係一個好男人, 對架車都咁長情 ~

係呀, 佢周不時帶我地去玩, 我去教堂, 佢又向門口等, 從未發過脾氣, 好過養狗啦
我地重買咗個扣實8000+啲 Wilson 的 packing 幫佢 keep 住, 每半年帶佢去驗身
回復