童童去遊樂場

作者: 春春 發表于 2007-8-19 16:40:53
6886 45
春春 發表於 2007-8-19 17:38:17 |顯示全部樓層
原帖由 小餘 於 2007-8-19 17:35 發表

點解嘅?

" xx公主 " ..........嘻嘻

回復

charles604498 發表於 2007-8-19 21:49:38 |顯示全部樓層
春春
你比佢亂食花草,唔驚佢食有毒花草!
回復

Fonica 發表於 2007-8-19 23:44:55 |顯示全部樓層
點解童童玩滑梯張相好似係個屎兜到嘅
回復

charles604498 發表於 2007-8-20 00:31:16 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-8-19 23:44 發表

睇睇下又真係好似喎!
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-20 00:42:18 |顯示全部樓層
冇比人話你咩?龜可以入公園架咩?有冇小朋友見到?
回復

春春 發表於 2007-8-20 01:07:07 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-20 00:42 發表
冇比人話你咩?龜可以入公園架咩?有冇小朋友見到?

係呀!!!應該唔得 ....d 狗狗都唔得....都唔知去得邊??!!偷偷地

小朋友呀??!!今日有兩爺孫.....三個小六至中一到嘅小朋友咁多 !!!

good night........羊咩咩
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-20 01:22:18 |顯示全部樓層
我自己而前都係做寵物呢行,又有養狗,但我點都覺得狗狗唔應該入公園,因為狗唔同人,根本對狗黎講邊度都可以係廁所,做做下美容都可以痾一餐,見到其他狗又痾,攞起佢後腳又痾,沖涼吹毛又痾,所以為其他用公園0既朋友著想下,衛生下啦~~~~~小朋友仲要玩架!!(對會入公園玩0既狗主講)
回復

春春 發表於 2007-8-20 02:22:58 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-20 01:22 發表
我自己而前都係做寵物呢行,又有養狗,但我點都覺得狗狗唔應該入公園,因為狗唔同人,根本對狗黎講邊度都可以係廁所,做做下美容都可以痾一餐,見到其他狗又痾,攞起佢後腳又痾,沖涼吹毛又痾,所以為其他用公園0既朋友著想下 ...

羊咩咩呀..........咁其實有無 d 公園 for狗狗架??!!剩係知有狗狗泳池咁咋!!!
投先睇電視都有講狗狗呀....話唔俾去公園咁....不過真係唔知去得邊....好似屋企 tuen mun 碼頭咁
d 主人都係偷偷地咁放狗.....仲要唔係公園 tim 呀??!!死未!!!........好似攪到做賊咁!!
回復

春春 發表於 2007-8-20 02:24:54 |顯示全部樓層
原帖由 charles604498 於 2007-8-19 21:49 發表
春春
你比佢亂食花草,唔驚佢食有毒花草!

而家知驚 la..... 唔該曬!!!
回復

春春 發表於 2007-8-20 02:29:08 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-8-19 23:44 發表

fonica妹妹.....果然士別三日....刮目相看....d 用詞真係好精彩呀!!!
不過話時話第一張好似"去緊"咁.....第二張似"去完".....第三張"舒暢曬"
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-20 10:21:50 |顯示全部樓層
我住呢區多單車徑,狗狗多數會去單車徑隔離條路0個度放狗,大空地或草地,夜晚會去球場
我而前日日都同我隻老虎落街,但每次都要就住d人時間至放心落,街上多人就唔會出去,因為好多人都驚佢,都有d人會好鍾意佢,除非去沖涼啦,平時落街我地好自律架啦,人多唔落,駛時d人發神經,佢每次都只會貼住我行我右手邊,行到馬路會停,一行得又唔駛拉繩佢就會跟住我行,係行到舖頭後面公至同佢起跑,佢又唔咬人,性格仲白白痴痴,但好多人都驚佢,反而我樓下又係我客0既八哥會追人咬主人都唔同佢帶狗繩,口罩,沙皮神經到成日咬主人,主人同佢出街冇帶口罩又唔見人話,係話我隻老虎,佢係傻仔黎架嘛~~同佢燒甲佢都痛到唔郁

睇下佢個樣幾白痴~~~~~

睇下佢個樣幾白痴~~~~~

傻笑呀~~

傻笑呀~~
回復

Fonica 發表於 2007-8-20 10:44:45 |顯示全部樓層
原帖由 春春 於 2007-8-20 02:29 發表

fonica妹妹.....果然士別三日....刮目相看....d 用詞真係好精彩呀!!!
不過話時話第一張好似"去緊"咁.....第二張似"去完".....第三張"舒暢曬"

都唔係好精彩姐,對咩人咪用咩語囉 ,我一向都係咁嫁啦 ,知你唔介意先咁玩啫,不過如果你話你介意既話,我咪以後都唔搭訕囉。
話時話呀,你自己都覺得似啦
回復

春春 發表於 2007-8-20 11:17:55 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-20 10:21 發表
我住呢區多單車徑,狗狗多數會去單車徑隔離條路0個度放狗,大空地或草地,夜晚會去球場
我而前日日都同我隻老虎落街,但每次都要就住d人時間至放心落,街上多人就唔會出去,因為好多人都驚佢,都有d人會好鍾意佢,除非去沖涼 ...

狗狗唔識咁多.....剩係記得羊咩咩上次妳講過"老虎狗"要嘆冷氣咁咋!!!
我地碼頭咗邊 d 狗主都好似羊咩咩咁架....半夜放狗....都有同 d 狗主人傾過.....
最開心咗次同個朋友見到隻巨型聖斑納....開始時我同佢主人講話想摸下....佢話得
....點知一行近 d 隻狗狗就吠....嚇一嚇.....不過慢慢熟左之後就任我舞...傾到三四點
先走....聖斑納主人都話驚嚇親其他人....所以都係半夜放狗!!!!
羊咩咩妳隻"老虎狗"個樣真係好傻....應該都係好純!!!
回復

春春 發表於 2007-8-20 11:20:26 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-8-20 10:44 發表

都唔係好精彩姐,對咩人咪用咩語囉 ,我一向都係咁嫁啦 ,知你唔介意先咁玩啫,不過如果你話你介意既話,我咪以後都唔搭訕囉。
話時話呀,你自己都覺得似啦 ...

fonica妹妹.....春春哥哥咁靚仔 妳捨得架 la ???
回復

noel 發表於 2007-8-20 11:42:59 |顯示全部樓層
原帖由 春春 於 2007-8-20 02:29 發表

童童真係幾靚仔!

哈哈~        春春你咁講,以後仲有細路夠膽去 "sir" 條滑梯
回復

noel 發表於 2007-8-20 11:44:30 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-20 10:21 發表
我而前日日都同我隻老虎落街,但每次都要就住d人時間至放心落,街上多人就唔會出去,因為好多人都驚佢,都有d人會好鍾意佢,除非去沖涼 ...
儍狗 look 我啱喎~~
回復

春春 發表於 2007-8-20 12:19:46 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2007-8-20 11:42 發表

童童真係幾靚仔!

哈哈~        春春你咁講,以後仲有細路夠膽去 "sir" 條滑梯

呢 d 叫物似主人型..就好似 牛牛同noel一樣咁靚......
回復

jellyfishy 發表於 2007-8-20 12:31:01 |顯示全部樓層

回復 #30 春春 的帖子

去灣仔紅隧同waterfront之間有個狗公園,有好多草地架.
回復

jellyfishy 發表於 2007-8-20 12:38:17 |顯示全部樓層
春春啊~~~ 你隻野真係好得意呀~~~~

我愛死佢喇~~ 有機會真係好想抱下佢錫下佢,不過你和佢都肯定唔俾水母點佢既~
回復

Fonica 發表於 2007-8-20 12:40:58 |顯示全部樓層
原帖由 春春 於 2007-8-20 11:20 發表

fonica妹妹.....春春哥哥咁靚仔 妳捨得架 la ???

回復