求: 荷蘭豆, 蜜糖豆種子

作者: ccrabbit 發表于 2013-9-13 11:03:18
1970 17

交換方式: ** 互寄
有意請在這留言. 我會pm你, 謝謝.

有以下種子可交換 (update: 5 Feb 2014):

Sugar Beet
金菜頭
黑芝麻
長身白茄子
漸變紫色白色圓型蘿白.
塔花菜
西蘭花
椰菜花/ 紫椰菜花
紅菜頭
紅白漸變色櫻桃蘿白
紅秋葵

12 種有機生菜
Mini Cos/ Romaine Lettuce
Parris Island Romaine Lettuce (Green)
Romaine Lettuce (Purple)
Red Salad Bowl
Garnet Rose
Oak Leaf Blend
Loose leaf deer tongue
Marvel of 4 seasons
Jericho
Buttercrunch
Ice-king
Black seeded Simpsons
Arugula

12 種有機香草
Korean Mint  韓國薄荷
Sweet Majoram 馬郁蘭
Lemon Balm 香蜂草
Purple Petra Basil 紫羅勒
Thai Basil 金不換
Lime Basil 檸檬羅勒
Genovese Basil / Sweet Dani 甜羅勒
German Winter Thyme 百里香
Greek Oregano  希臘牛至
Sage 鼠尾草
Salad Burnet 地榆
Leek 大蒜

sanwah 發表於 2013-9-14 13:59:49 |顯示全部樓層
我只有無架豆角和大蕃茄(yates牌),不知能否交換您的椰菜花/紫椰菜花嗎﹖我很需要的,希望可以,唔該您呀!
回復

ccrabbit 發表於 2013-9-15 14:59:06 |顯示全部樓層
sanwah 發表於 2013-9-14 13:59
我只有無架豆角和大蕃茄(yates牌),不知能否交換您的椰菜花/紫椰菜花嗎﹖我很需要的,希望可以,唔該您呀! ...

OK ah, 請連回郵信封, PM我拿地址吧.

原來我有您的地址,所以您要的種子和回郵信封,今天會寄出,謝謝  發表於 2013-9-15 15:52
回復

sanwah 發表於 2013-9-15 16:28:57 |顯示全部樓層
原來我有您的地址,所以您要的種子和回郵信封,今天會寄出,謝謝
回復

ccrabbit 發表於 2013-9-16 11:45:42 |顯示全部樓層
sanwah 發表於 2013-9-15 16:28
原來我有您的地址,所以您要的種子和回郵信封,今天會寄出,謝謝

好的, ^_^
回復

小布丁 發表於 2013-9-16 12:30:20 |顯示全部樓層
我兩樣都剛買咗, 每樣12粒.想換長白茄子, 紅秋葵, 黑芝麻 OK嗎?
回復

WingWing 發表於 2013-9-26 10:56:45 |顯示全部樓層
我有carrot 和 Radish 是朋友剛從加拿大買番嚟, 你有興趣交換嗎?

如有, 每款30粒可以換這些嗎?
青芥蘭頭
紫芥蘭頭
西蘭花
椰菜花/ 紫椰菜花

請pm
tks
回復

小布丁 發表於 2013-9-26 14:01:37 |顯示全部樓層
WingWing 發表於 2013-9-26 10:56
我有carrot 和 Radish 是朋友剛從加拿大買番嚟, 你有興趣交換嗎?

WingWing : 我有興趣呀, 唔知圖中的珍珠茄品種苗可唔可以同你換呢??, 小苗已定值,如你有興趣可補相給你看
回復

WingWing 發表於 2013-9-26 21:52:12 |顯示全部樓層
小布丁 發表於 2013-9-26 14:01
WingWing : 我有興趣呀, 唔知圖中的珍珠茄品種苗可唔可以同你換呢??, 小苗已定值,如你有興趣可補相給你看 ...

小布丁, 珍珠茄可以食的嗎?除了珍珠茄,有沒有其他苗或種子選擇呢?
回復

小布丁 發表於 2013-9-27 12:57:47 |顯示全部樓層
WingWing 發表於 2013-9-26 21:52
小布丁, 珍珠茄可以食的嗎?除了珍珠茄,有沒有其他苗或種子選擇呢?

珍珠茄可食用 (不是觀賞植物), 不過我都係第一次種, 剛定植,

荷蘭串茄 & 土耳其無花果苗, 不過兩樣現在都只出小苗(未出真葉)

種子有
怕羞草
君達菜(豬母菜)
貢菜
荷蘭豆
密豆
紅菜頭
黃 & 紅甜椒(不過好難發, 我發咗3次, 只發了兩棵)
大椰菜
泰國蕃茄
秋葵(黃色花)

香草
九層塔(羅勒)支條, 無根, 要自己插枝)
到手香
回復

WingWing 發表於 2013-9-27 16:28:46 |顯示全部樓層
小布丁 發表於 2013-9-27 12:57
珍珠茄可食用 (不是觀賞植物), 不過我都係第一次種, 剛定植,

我想交換荷蘭串茄苗, 土耳其無花果苗 & 大椰菜種子, 可以嗎?

可以. 最快下星期一可交收, 同昨天一樣時間 ok?  發表於 2013-9-27 17:36
回復

WingWing 發表於 2013-9-27 22:51:06 |顯示全部樓層

星期三 2/10可以嗎?
因星期一要上堂!
地點時間跟上次一樣吧!

不如3/10,星期四好嗎?時間地點與上次一樣thanks!  發表於 2013-9-29 22:48
回復

WingWing 發表於 2013-9-29 23:01:03 |顯示全部樓層

好的, 3/10,星期四, 時間地點跟上次啦。到時見!
回復

yukyo 發表於 2013-10-2 18:12:36 |顯示全部樓層
ccrabbit

請問重有無以下旣種籽 ?

紅菜頭
black seeded simpson lettuce
芝麻菜
紫生菜
意大利生菜
紅秋葵

可以用荷蘭豆,瑞士舊種豆,四季豆,豆苗,Russian tarragon,小芥菜,Italian rocket,garden cress 交換
回復

ccrabbit 發表於 2013-11-11 18:18:07 |顯示全部樓層
已覆樓上, 仲有貨, 大家仲可以同我換.
回復

yukyo 發表於 2013-11-19 23:48:27 |顯示全部樓層
收到種籽,Thanks
回復

carolwcc 發表於 2014-2-4 22:43:16 |顯示全部樓層
我有洛神花種子, 可以交換紫色椰菜花種子嗎?  謝謝!
回復

ccrabbit 發表於 2014-2-5 03:29:50 |顯示全部樓層

Hi ah, lok 神好呀, 不過我最新的種子stock 只有以下的, 你有無啱?

有以下種子可交換 (update: 5 Feb 2014):

Sugar Beet
金菜頭
黑芝麻
長身白茄子
漸變紫色白色圓型蘿白.
塔花菜
西蘭花
椰菜花/ 紫椰菜花
紅菜頭
紅白漸變色櫻桃蘿白
紅秋葵

12 種有機生菜
Mini Cos/ Romaine Lettuce
Parris Island Romaine Lettuce (Green)
Romaine Lettuce (Purple)
Red Salad Bowl
Garnet Rose
Oak Leaf Blend
Loose leaf deer tongue
Marvel of 4 seasons
Jericho
Buttercrunch
Ice-king
Black seeded Simpsons
Arugula

12 種有機香草
Korean Mint  韓國薄荷
Sweet Majoram 馬郁蘭
Lemon Balm 香蜂草
Purple Petra Basil 紫羅勒
Thai Basil 金不換
Lime Basil 檸檬羅勒
Genovese Basil / Sweet Dani 甜羅勒
German Winter Thyme 百里香
Greek Oregano  希臘牛至
Sage 鼠尾草
Salad Burnet 地榆
Leek 大蒜
回復