pp之肉缸小天地

作者: ppchu 發表于 2013-9-1 18:18:14
82739 3793
Henry麒麟 發表於 2014-9-21 20:02:11 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-9-21 09:49
事間两天,小龜花花依然故我, 未開 好乾燥!

比多啲水? 好似植物比水第一時間會先供花。
回復

Henry麒麟 發表於 2014-9-21 20:03:26 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-9-21 09:52
今日upload的小肉質!

秋天的花都好靚。
回復

ppchu 發表於 2014-9-21 22:50:00 |顯示全部樓層
Henry麒麟 發表於 2014-9-21 20:02
比多啲水? 好似植物比水第一時間會先供花。

有呀!不過真係唔係日日有時間去淋水
回復

Henry麒麟 發表於 2014-9-21 22:53:37 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-9-21 22:50
有呀!不過真係唔係日日有時間去淋水

好多球蘭,蘭花好似都要日曰淋....
回復

ppchu 發表於 2014-9-21 23:02:57 |顯示全部樓層
Henry麒麟 發表於 2014-9-21 22:53
好多球蘭,蘭花好似都要日曰淋....

我都係果句,因為野外天氣環境下,都不能隨心所欲啦!所以種花不能給自己太大壓力,如果唔係好易變成一種工作,一種負擔! 隨緣啦! 幾大的懶惰藉口!
回復

Henry麒麟 發表於 2014-9-21 23:10:07 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-9-21 23:02
我都係果句,因為野外天氣環境下,都不能隨心所欲啦!所以種花不能給自己太大壓力,如果唔係好易變 ...

IP UpDate 到ISO8後,up load 唔到相,唔知有乜可解救?
回復

ppchu 發表於 2014-9-21 23:19:13 |顯示全部樓層
Henry麒麟 發表於 2014-9-21 23:10
IP UpDate 到ISO8後,up load 唔到相,唔知有乜可解救?

我無電腦上相好耐啦!自從可以用手機即拍即傳相之後  呢個咁深的問題,真係要問根根大師至得啦!或者eric都可以幫上忙
回復

Henry麒麟 發表於 2014-9-21 23:21:49 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-9-21 23:19
我無電腦上相好耐啦!自從可以用手機即拍即傳相之後  呢個咁深的問題,真係要問根根大師至得啦! ...

是嗎? 咁我都試吓可偷懶的辦法。
回復

ppchu 發表於 2014-9-21 23:35:33 |顯示全部樓層
Henry麒麟 發表於 2014-9-21 23:21
是嗎? 咁我都試吓可偷懶的辦法。

科技越發達,就造就更加多方便,其實說白了,即係更加多懶人!
回復

powergun 發表於 2014-9-21 23:37:18 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-9-21 23:19
我無電腦上相好耐啦!自從可以用手機即拍即傳相之後  呢個咁深的問題,真係要問根根大師至得啦! ...

佢應該係話 IP (Iphone)喎, 即係手機電話, 唔係電腦, 電腦上相不嬲都無問題的, 唔用IE就得了
回復

Henry麒麟 發表於 2014-9-21 23:49:20 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2014-9-21 23:37
佢應該係話 IP (Iphone)喎, 即係手機電話, 唔係電腦, 電腦上相不嬲都無問題的, 唔用IE就得了 ...

多謝師兄提點,唔係電話是IPad. 最新有ISO8, UpDate后就上唔到相,唔知點解救?
回復

powergun 發表於 2014-9-21 23:53:43 |顯示全部樓層
Henry麒麟 發表於 2014-9-21 23:49
多謝師兄提點,唔係電話是IPad. 最新有ISO8, UpDate后就上唔到相,唔知點解救? ...

IPad 應該係用IOS8

我無用apple 的產品, 但同windows 一樣, 用IE上唔到圖, 你可以試下用其他browser , 睇下得唔得
回復

ppchu 發表於 2014-9-21 23:59:50 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2014-9-21 23:37
佢應該係話 IP (Iphone)喎, 即係手機電話, 唔係電腦, 電腦上相不嬲都無問題的, 唔用IE就得了 ...

死火,我一路都以為IPAD係只上得網唔可以打電話,sorry sorry! 白痴左
回復

Henry麒麟 發表於 2014-9-22 00:05:48 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2014-9-21 23:53
IPad 應該係用IOS8

我無用apple 的產品, 但同windows 一樣, 用IE上唔到圖, 你可以試下用其他browser ,  ...

以前一直都無問題,前二日一Up Date 到IOS8後就上唔到相,好多野都亂哂,又退唔返轉頭。可有辦法退回以前?
回復

powergun 發表於 2014-9-22 00:06:52 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-9-21 23:59
死火,我一路都以為IPAD係只上得網唔可以打電話,sorry sorry!  白痴左 ...

依家平板電腦可以接駁3G或4G網路的, 即係可以打電話的

就算windows, 如果想打電話都可以的, 最簡單係用Modem或可以用skype 轉扣公共電話系統的
回復

powergun 發表於 2014-9-22 00:07:57 |顯示全部樓層
Henry麒麟 發表於 2014-9-22 00:05
以前一直都無問題,前二日一Up Date 到IOS8後就上唔到相,好多野都亂哂,又退唔返轉頭。可有辦法退回以前 ...

是否無其他browser用?  
回復

ppchu 發表於 2014-9-22 00:10:54 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2014-9-22 00:06
依家平板電腦可以接駁3G或4G網路的, 即係可以打電話的

就算windows, 如果想打電話都可以的, 最簡單係用M ...

攞住個iPad講電話 !唔制! 多謝根根大師指教!
回復

Henry麒麟 發表於 2014-9-22 00:11:35 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2014-9-22 00:07
是否無其他browser用?

唔識用其他browser, 請多指教。
回復

powergun 發表於 2014-9-22 00:26:02 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-9-22 00:10
攞住個iPad講電話  !唔制! 多謝根根大師指教!

唔使羅住的, 駁個免提或藍牙耳機連咪的就搞掂哂
回復

powergun 發表於 2014-9-22 00:28:55 |顯示全部樓層
Henry麒麟 發表於 2014-9-22 00:11
唔識用其他browser, 請多指教。

去搵d 免費的來安裝試試就可以了, 一般browser 的操作都好相似的, 或頂住擋先, 可能IOS update多幾次後, 你用開的就OK返都唔定的
回復