返回列表 發新帖
作者: osais 發表于 2008-6-18 09:58:18
8556 50
aqua 發表於 2008-6-25 12:35:46 |顯示全部樓層
原帖由 osais 於 2008-6-25 10:02 發表

我買左samsung i8 呀, 你呢?
你部機好以無防震,影近D要用腳架(唔洗好大細細個嗰種都得),最近對焦係5CM。
http://www.dcfever.com/cameras/fullspecification.php?id=952
回復

osais 發表於 2008-6-25 13:34:40 |顯示全部樓層
原帖由 aqua 於 2008-6-25 12:35 發表
你部機好以無防震,影近D要用腳架(唔洗好大細細個嗰種都得),最近對焦係5CM。
http://www.dcfever.com/cameras/fullspecification.php?id=952

咁部機合格嗎? 我試機時, 個sales張 部相機貼近d衫影, 好清楚睇到d布既組織, 點解自已影極都差d??
回復

aqua 發表於 2008-6-25 13:55:58 |顯示全部樓層
原帖由 osais 於 2008-6-25 13:34 發表

咁部機合格嗎? 我試機時, 個sales張 部相機貼近d衫影, 好清楚睇到d布既組織, 點解自已影極都差d??

睇你張相有兩個可能:1.如果部機無防震,就可能係你手震。2.或者係你影呢張相時ZOO近咗,所以最近對焦就無5CM咁近啦!(最近對焦距離通常只能在最廣角時有。說明白點:通常相機可將拍攝物拉近推遠,例如果啲W&T制
係W推到最盡時,就是最廣角啦你部機係38mm)
回復

raysit 發表於 2008-6-25 14:53:29 |顯示全部樓層
部機唔錯呀, 不過規格表無寫有無防震, 如果有就FIT哂啦.  咁多FUNCTIONS, 有無買多舊後備電呀.
回復

mandy619 發表於 2008-6-25 15:02:39 |顯示全部樓層
原帖由 osais 於 2008-6-25 10:02 發表

我買左samsung i8 呀, 你呢?

Pentax S10呀, 問過好多朋友都話Pentax鏡頭靚所以咪買左佢.
回復

osais 發表於 2008-6-25 15:19:13 |顯示全部樓層
原帖由 mandy619 於 2008-6-25 15:02 發表

Pentax S10呀, 問過好多朋友都話Pentax鏡頭靚所以咪買左佢.

咁你有影左d靚靚相比我地睇下呀!
回復

osais 發表於 2008-6-25 15:21:15 |顯示全部樓層
原帖由 raysit 於 2008-6-25 14:53 發表
部機唔錯呀, 不過規格表無寫有無防震, 如果有就FIT哂啦.  咁多FUNCTIONS, 有無買多舊後備電呀.

有呀, 加$20有多舊後備電, 部機對我來講都算唔錯! 價錢又合乎我!
回復

osais 發表於 2008-6-25 15:26:19 |顯示全部樓層
原帖由 aqua 於 2008-6-25 13:55 發表

睇你張相有兩個可能:1.如果部機無防震,就可能係你手震。2.或者係你影呢張相時ZOO近咗,所以最近對焦就無5CM咁近啦!(最近對焦距離通常只能在最廣角時有。說明白點:通常相機可將拍攝物拉近推遠,例如果啲W&T制
係W推到最盡時, ...

你說得對呀, 我好少揸相機拍照, 應該係我手震! 至於zoo方面, 又要check下部機set左d乜先~
回復

mandy619 發表於 2008-6-27 11:39:06 |顯示全部樓層
原帖由 osais 於 2008-6-25 15:19 發表

咁你有影左d靚靚相比我地睇下呀!

昨晚影左d, 比d意見覺得ok嘛.

公司盆花

公司盆花

同一盆花

同一盆花

係車影出去

係車影出去
回復

KATY 發表於 2008-6-27 14:11:33 |顯示全部樓層
我用緊 Canon IXUS 80.
平價,質素高.
回復

osais 發表於 2008-6-28 19:16:26 |顯示全部樓層
原帖由 mandy619 於 2008-6-27 11:39 發表

昨晚影左d, 比d意見覺得ok嘛.

d花影得好清呀, 不過向車影個幅好震好蒙
回復