分享 仙人掌 金烏帽子 & 白烏帽子 (結束)

作者: goldenwah 發表于 2013-8-25 20:13:47
1645 10

Subject : 仙人掌 分享

分享物品名稱: 仙人掌 金烏帽子 & 白烏帽子
份數: 3份 (一份有2-3塊)
想要什麼顏色可寫出: e.g. 只要白色 or 只要黃色 or 兩種色都要
不過白色數量比較少, 未必可一人分到兩塊, 視乎情況而定
或只想要1-2塊都可註明, 使更多花友都可得到分享

請大家一齊延續分享精神 =]

交收方法: 郵寄
(1) 郵寄 - 使用回郵
     郵費: 非標準郵件 估計 $3, 請在回郵信封貼上足夠郵費
     包裝: 請自備 盒子 (如盒子較重, 請貼上相應郵費以減低失誤機會)
     分享物品size: 不超過 長闊 5cm x 4cm 一塊, 厚 1cm 左右

需自行承擔郵寄失誤及郵件破損的風險,本人絕不負責。
     信封面需註明網名

注意事項:

1. 收到分享後,接受分享者必須在帖中回覆確認。
2. 不接受海外分享
3. 應先閱讀分享版版規,才申請分享. 任何違規, 分享者有權取消受分享者資格
4. 接受分享物品後,不可轉售和謀利,違反此原則者,將再不得在此接受分享。

栽種心得:
- 申請前請自行判斷是否合適種植
- 這種仙人掌十分易種, 要沙質土, 和一般仙人掌一樣, 有大量陽光會更好, 間中澆水

在這排隊:
1. suki4140 白烏帽子 (29/8 寄出, 已收到)
2. smalljo1121  金烏帽子*1 和 白烏帽子*2 (29/8 寄出, 已收到)
3. jamesau (5/9, 已收到)

種植情況

種植情況

評分

查看全部評分

sasock 發表於 2013-8-25 20:50:19 |顯示全部樓層
金烏帽子 和 白烏帽子
回復

goldenwah 發表於 2013-8-25 21:19:06 |顯示全部樓層
多謝 花友sasock 提供植物的名字
回復

suki4140 發表於 2013-8-26 10:16:07 |顯示全部樓層
在這排隊:
1. suki4140 白烏帽子 (thanks^^)
2.
3.
4.
回復

smalljo1124 發表於 2013-8-26 11:05:50 |顯示全部樓層

在這排隊:
1. suki4140 白烏帽子 (thanks^^)
2.smalljo1121  金烏帽子*1 和 白烏帽子*2   謝謝
3.
4.

唔好意思           可能我多手左~  咁依家更改返

我冇位,唔要喇,謝謝。  發表於 2013-8-26 11:34
我諗花友sasock唔係想排隊, 佢係想話個名比樓主知咋~~如果唔係的話佢應該排第一^^  發表於 2013-8-26 11:31
回復

goldenwah 發表於 2013-8-26 16:11:58 |顯示全部樓層
請兩位pm 我取地址
smalljo1121: 我要睇下分唔分到兩塊白色比你, 因為白色比較少, ok ma?
回復

suki4140 發表於 2013-8-30 14:54:05 |顯示全部樓層
已經收到白烏帽子了, 感謝你的分享, 已經將佢地上左盆喇
回復

smalljo1124 發表於 2013-8-30 21:51:35 來自手機 |顯示全部樓層
收到了   謝謝分享
回復

jamesau 發表於 2013-8-31 07:54:12 來自手機 |顯示全部樓層
黄色白色各一唔知重有冇呢?
回復

goldenwah 發表於 2013-8-31 14:51:23 來自手機 |顯示全部樓層
仲有金烏帽子,要的可請pm
回復

jamesau 發表於 2013-9-5 12:06:07 |顯示全部樓層
received today, thanks.
回復