我的貓貓一族

作者: josie 發表于 2013-4-27 14:28:27
3396 51
josie 發表於 2013-5-21 12:30:50 |顯示全部樓層
K. Queen Olympus繼續爆到頂...正正..
K. Queen Olympus5 (Small).JPG

爆得好勁喎^_^  發表於 2013-5-29 19:45
回復

josie 發表於 2013-5-21 12:32:12 |顯示全部樓層

Carnival 開花中....兩隻牙好CUTE
K. Carnival 1 (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-5-21 12:36:21 |顯示全部樓層
Clytie 開到尾聲, 好快可以開枝散葉喇..分享出去..
K. Clytie 3 (Small).JPG

K. Luicanii 分享自yeahyeah....
K Luicanii (Small).JPG

K. Lucky Lucifer 分享自 Juna...
K. Lucky Lucifer (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-5-21 12:40:13 |顯示全部樓層

同場加映兩位靚女.....蓳蘭小姐 1 號同 2 號.

蓳蘭#16-purple 5-13 (Small).JPG

蓳蘭#16-purple 11-12 (Small).JPG

堇蘭 pink 4-2013 (Small).JPG

蓳蘭-pink 5-13 (Small).JPG

呢兩棵幾特別  發表於 2013-5-21 13:09
回復

littlestar1 發表於 2013-5-21 20:01:06 |顯示全部樓層
josie  植株都大棵架...花一般大架...唔係細品囉..  發表於 7 小時前

josie, 謝謝你的回覆, 我怕買錯了細花品種呢
回復

Martina 發表於 2013-5-22 08:12:06 |顯示全部樓層
嘩! 您種嘅花貓款款都咁靚,真係叻!

多謝賞花...  發表於 2013-5-22 13:51
回復

josie 發表於 2013-5-22 13:54:33 |顯示全部樓層
K. Ruby

K. Ruby 4 (Small).JPG

K. An's Nagging Macaws

K. Ans Nagging Macaws 1 (Small).JPG

你個花園真係大, 種左好多品種, 隻隻都咁靚~ 請問An's Nagging Macaws要用幾吋盆種?  發表於 2013-11-6 10:48
回復

quen 發表於 2013-5-22 21:40:26 |顯示全部樓層
哇! 盆盆都爆花, 靚靚靚

Thanks  發表於 2013-5-22 22:17
回復

mcw 發表於 2013-5-22 22:31:03 |顯示全部樓層
josie...你的貓貓只懂一個字形容>>

哎呀...最近又中了花貓毒...

解毒好易架啫,好似你解AV毒咁咪得囉!  發表於 2013-5-22 23:12
回復

josie 發表於 2013-5-30 15:16:19 |顯示全部樓層
開完最後的兩朵花,  K. Venus枝條就分享晒比花友, 從頭再種過.
K Venus 6 (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-5-30 15:19:34 |顯示全部樓層
K. Tropical Night.
K. Tropical Night (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-5-30 16:36:15 |顯示全部樓層
迷岩真係好靚, 因她令我有想追星的衝動, 多謝毒我的花友....
Sinn. HCY's Coral Candy

Sinn Coral Candy (Small).JPG
Sinn HCY\\\'s Coral Candy 2 (Small).JPG
Sinn Coral Candy 1 (Small).JPG

你D迷岩種得好靚~~  發表於 2013-5-30 22:56
回復

ylee 發表於 2013-5-30 22:05:45 |顯示全部樓層
哈哈,你個花園都真係好多靚花,遲d可能要高空發展

哈哈,大家咁話!  發表於 2013-5-30 22:36
回復

josie 發表於 2013-6-13 14:29:11 |顯示全部樓層
Brimstone N Ruby 6-13 (Small).JPG

K. Carnival
K. Carnival 2 -6-13 (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-6-13 14:32:04 |顯示全部樓層
K. Kapo 好美艷的顏色...like
K. Kapo 2-6-13 (Small).JPG K. Kapo 3-6-13 (Small).JPG K. Kapo 1-6-13 (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-6-13 14:34:01 |顯示全部樓層
K. Lucky Lucifer
K. Lucky Lucifer 3-6-13 (Small).JPG K. Lucky Lucifer 2-6-13 (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-6-13 14:35:52 |顯示全部樓層

Queen Olympus.
K. Queen Olympus6 -6-13 (Small).JPG
回復

josie 發表於 2013-11-5 16:13:04 |顯示全部樓層
K. Fairyland

IMG_4290 (Small).jpg IMG_4294 (Small).jpg
回復

josie 發表於 2013-11-5 16:15:01 |顯示全部樓層
K. Kitlope
照片 293 (Small).jpg
回復

mmui 發表於 2013-11-6 12:57:36 |顯示全部樓層
Josie,  請問花猫一般要種幾耐先會有花花? 同有冇分季節? 我棵無名 同 k.manchu 種左成年好大棵, 只出則牙, 但無花既? 我用花寶3號, 紫色長筒出到ba ba 声
回復