我又交下迷岩功課先~p2 updated17/06

作者: maywong918 發表于 2008-6-4 03:30:24
3659 54
maywong918 發表於 2008-6-6 11:43:56 |顯示全部樓層
sinn.sweet sadie又大D喇~
好快有花睇~
sweet sadie@4.JPG
回復

莉莉 發表於 2008-6-6 17:43:37 |顯示全部樓層
MAYWONG 好叻呀~ 你d盆仔幾特別...原來你都係高手 請多多指教
回復

maywong918 發表於 2008-6-6 19:41:51 |顯示全部樓層
原帖由 莉莉 於 2008-6-6 17:43 發表
MAYWONG 好叻呀~ 你d盆仔幾特別...原來你都係高手 請多多指教

死喇~我唔係高手來架~我都係初哥... (哥?好似唔岩,初妹?唔知叫咩... )
我都好多野唔識要問D高手架~
回復

maywong918 發表於 2008-6-14 11:10:14 |顯示全部樓層
今日既Sinn.Sweet Sadie & Sinn.Sky High Sport:
Sinn.Sweet Sadie
Sinn.Sweet Sadie 14-06.JPG
Sinn.Sky High Sport
Sinn.Sky High Sport 14-06 @1.JPG
Sinn.Sky High Sport 14-06 @2.JPG
希媽俾既馬克又大左,下面仲生左兩隻側芽添~
馬克
P6131459 (Small).JPG
側芽

回復

jacky 發表於 2008-6-14 12:54:20 |顯示全部樓層
大得好快
好快有花睇 ^^
回復

maywong918 發表於 2008-6-14 13:33:14 |顯示全部樓層
希望唔會好似棵Sweet Sadie甘令我傷心喇~
回復

dick 發表於 2008-6-14 16:14:58 |顯示全部樓層
beauty苗仔如果唔生性, 我可以再比你
回復

maywong918 發表於 2008-6-14 19:06:53 |顯示全部樓層
唔該晒你呀~dick~
beauty無事呀~几健康~可能之前儲球,所以睇落唔係好大~個球而家比5號珠石大~
回復

chris 發表於 2008-6-14 19:17:36 |顯示全部樓層
你發的苗都有好多喎, 成績 A+, GOOD, 我都要向妳學習
回復

maywong918 發表於 2008-6-14 19:23:49 |顯示全部樓層
哈哈~我估其實係D種子新鮮呱~希媽果D我都係播左一半咋~都几多架,轉頭影過張全照貼上來~
回復

maywong918 發表於 2008-6-17 15:12:25 |顯示全部樓層
今日再來:
全相(Sinn.Sweet Sadie &Sinn.Sky High Sport)
P6141463 (Small).JPG
Sinn.Sweet Sadie
P6171472 (Small).JPG
P6171473 (Small).JPG
P6171474 (Small).JPG
Sinn.Beauty葉插左兩個月度,而家......哈哈~
P6141468 (Small).JPG
P6141469 (Small).JPG
回復

maywong918 發表於 2008-6-17 15:24:06 |顯示全部樓層
哈哈~tata俾既馬克剪落來既枝出既苗仔而家又大左~
P6141466 (Small).JPG
tata俾既Leo B:
P6141455 (Small).JPG
希媽既馬克:
P6141460 (Small).JPG
P6141459 (Small).JPG
回復

maywong918 發表於 2008-6-17 15:29:22 |顯示全部樓層
豆豆既不知名迷岩:
P6141457 (Small).JPG
回復

小白 發表於 2008-6-17 15:30:02 |顯示全部樓層
原帖由 maywong918 於 2008-6-17 15:24 發表
哈哈~tata俾既馬克剪落來既枝出既苗仔而家又大左~
tata俾既Leo B:
希媽既馬克:

tata俾既馬克剪落來既枝出既苗仔而家又大左~

插咗幾耐 ???
回復

小白 發表於 2008-6-17 15:33:27 |顯示全部樓層
你發芽好多呀, 我 20 多粒, 現在才1粒 (2星期啦)
回復

maywong918 發表於 2008-6-17 15:35:45 |顯示全部樓層
原帖由 小白 於 2008-6-17 15:30 發表

tata俾既馬克剪落來既枝出既苗仔而家又大左~

插咗幾耐 ???

5月8號插既~
一個禮拜多D已見到有苗出~
回復

maywong918 發表於 2008-6-17 15:48:08 |顯示全部樓層
原帖由 小白 於 2008-6-17 15:33 發表
你發芽好多呀, 我 20 多粒, 現在才1粒 (2星期啦)

呵呵~我D唔止20粒架~不過就好快發芽~28/05播,04/06已見到有苗出喇~
回復

莉莉 發表於 2008-6-17 15:49:52 |顯示全部樓層
may姐原來都有幾多珍藏喎....打劫...打劫.....我想問點解你會種得咁粗壯呀....請指教黃氏秘方~少少都好啦.....

回復

豆豆 發表於 2008-6-17 16:26:20 |顯示全部樓層
哇.....真係俾個勁字你先得.我插葉,插側芽,插咩都死
回復

maywong918 發表於 2008-6-17 16:27:11 |顯示全部樓層
原帖由 莉莉 於 2008-6-17 15:49 發表
may姐原來都有幾多珍藏喎....打劫...打劫.....我想問點解你會種得咁粗壯呀....請指教黃氏秘方~少少都好啦.....

呵呵~我來來去去都係呢几隻:馬克,sweet sadie ,sky high sport...邊有D大戶甘多呀~
"黃氏秘方"?係"王氏秘方"~ 哈哈~都無架,係成日照燈囉~D大D既迷岩會落平均肥,其它無喇~
仲有我唔係好大既咋~哈哈~
回復