無名貓都開花了

作者: carlsbergman 發表于 2013-3-18 12:48:53
834 4
幾個月前有CHING分享了棵無名貓給我,依家差不多開花了~~~
開花後還請CHING們幫手認下佢的身世喎~

carlsbergman 發表於 2013-3-21 11:37:30 |顯示全部樓層

終於開花啦,係紫紅色的花,好嘢~~
但我都未知佢個名喎,請CHING們幫手認下佢的身世啦,唔該晒

擒晚

今朝

回復

小紅楓樹 發表於 2013-3-21 11:44:19 |顯示全部樓層
好 sharp好靚!
回復

tsoiyiu1009 發表於 2013-3-21 11:56:42 |顯示全部樓層
carlsbergman 發表於 2013-3-21 11:37
終於開花啦,係紫紅色的花,好嘢~~  
但我都未知佢個名喎,請CHING們幫手認下佢的身世啦,唔該晒 ...

K. 'Lilla Gubben'

Ching,我睇過你果棵,點解你棵D葉咁細,我果棵咁大既  發表於 2013-3-21 12:19
Thanks~~終於搵番佢既身世啦,好野~~  發表於 2013-3-21 12:03
回復

tsoiyiu1009 發表於 2013-3-21 15:37:17 |顯示全部樓層

carlsbergman  Ching,我睇過你果棵,點解你棵D葉咁細,我果棵咁大既  發表於 3 小時前

以我所知係可以生到好大塊,要視乎植物環境,用咩植料,仲有平時俾d咩肥佢食~
我果棵種定左,有時bb都會出花,不過平時無乜點施肥,只落左基肥~

Sergio  你幾時變了CHING我唔知O既?  發表於 2 分鐘前
(≧▽≦) haha~ 我懶得糾正佢~ 都係一個稱呼姐~

carlsbergman  咁唔通係師姐?  發表於 24 分鐘前
that's right~ hehe
唔知點解d花友一見到我隻龍貓,都會覺得我係男的...

咁唔通係師姐?  發表於 2013-3-21 21:23
你幾時變了CHING我唔知O既?  發表於 2013-3-21 19:24
回復