小寶天地

作者: 小寶 發表于 2008-6-2 23:41:49
504937 8743
may.sun 發表於 2009-5-26 00:51:54 |顯示全部樓層
4315# may.sun
籃蝴蝶起死回生?may sun好野
cobie 發表於 2009-5-25 23:37

好彩茅樹~
回復

may.sun 發表於 2009-5-26 00:52:41 |顯示全部樓層
諗住去"鵝"頸橋開檔?
小寶 發表於 2009-5-25 23:53

印"還魂符"lor~
回復

新仔 發表於 2009-5-26 01:18:07 |顯示全部樓層
好...................多呀~
may.sun 發表於 2009-5-26 00:51

好衰架, 笑人
回復

BanbieChan 發表於 2009-5-26 08:31:45 |顯示全部樓層
你睇o下~
may.sun 發表於 2009-5-25 22:42

是手震嗎~
回復

小寶 發表於 2009-5-26 11:24:10 |顯示全部樓層

http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(76).gif是手震嗎~
BanbieChan 發表於 2009-5-26 08:31 AM

佢話唔係, 可能因為手機校左合適post相size, 所以微粒好重~
回復

cobie 發表於 2009-5-26 11:56:49 |顯示全部樓層
小寳小寳,我好慘呢.因為呢幾日天氣,我天台大災難.太唔開心,所以唔想堤.今日好天氣d,要去面對喇.天台一半植物c了.蕃茄連老師的最壯健一por都死左8成.我諗救番机會不樂觀呢!其它茄茄全c.你送的己開好靚花花嘅'斑葉旱金蓮',發現她時,佢在水中央暢泳.上星期發了12棵幼苗,只得兩por胡瓜生存到.南瓜,西瓜全c.好彩無架豆角捱得住.好down呢!
回復

小寶 發表於 2009-5-26 12:42:03 |顯示全部樓層
小寳小寳,我好慘呢.因為呢幾日天氣,我天台大災難.太唔開心,所以唔想堤.今日好天氣d,要去面對喇.天台一半植物c了.蕃茄連老師的最壯健一por都死左8成.我諗救番机會不樂觀呢!其它茄茄全c.你送的己開好靚花花嘅'斑葉旱金 ...
cobie 發表於 2009-5-26 11:56 AM

cobie, 係唔好傷心, 重新再做過也一樣美麗
雨太大太長時間喇, 經一事長一智, 我呢度都有c傷, 但已開始習慣和會知道下次點處理, 你諗下公主天台經常有意外發生, 爆咸水管後的天台重建, 也都不是一樣?
加油呀! 唔好氣餒, 重拾意志再來過! 十卜(support)你呀!
回復

小寶 發表於 2009-5-26 12:43:02 |顯示全部樓層
cobie, 我俾棵開緊花的番茄你吖, 幫我養下bb好嗎?
回復

cobie 發表於 2009-5-26 13:12:34 |顯示全部樓層
4348# 小寶
小寶小寶,我知你好錫我.你己移到大盤的我是不會要的.見到你種到,我同樣開心呢!今朝亞仔車daddy時己堤及天台問題,我期望亞仔今日會拎一袋泥番嚟,我就可以將你哋送我嘅苗移去大盤.咁就唔駛你地替我粗心嘞.thank you小寳
回復

小寶 發表於 2009-5-26 13:14:59 |顯示全部樓層
仲有,你幫我養一棵旱金蓮和一棵天竺葵吖, 我想減產呀~~
(我d青瓜都cc地,d葉dup哂, 仲有白粉病, 遲下都要k.O.佢地喇)
回復

cobie 發表於 2009-5-26 13:32:33 |顯示全部樓層
4350# 小寶
小寳小寳,你唔好咁啦,自己嘅bb,一定要負責任揍大.我天台雖然傷亡慘重,但may sun話齋,我唔會放棄,冇人可以令我放'氣'
回復

muitau 發表於 2009-5-26 13:33:13 |顯示全部樓層
cobie,
真係慘絕人寰呀,係人遇到咁既情況都無心J 呀........你天台是不是全天候的?
回復

muitau 發表於 2009-5-26 13:37:35 |顯示全部樓層
4350# 小寶
小寳小寳,你唔好咁啦,自己嘅bb,一定要負責任揍大.我天台雖然傷亡慘重,但may sun話齋,我唔會放棄,冇人可以令我放'氣'
cobie 發表於 2009-5-26 13:32

係人多既地方我都係咁架:
我唔會放屁,冇人可以令我放屁!
(如果係公司開緊會會忍得好辛苦囉....好驚...會默默祈禱....番入去,番入去)
回復

cobie 發表於 2009-5-26 13:38:54 |顯示全部樓層
4350# 小寶
小寳小寳,你成鬼日整到人喊先安樂嘅!
回復

muitau 發表於 2009-5-26 13:45:35 |顯示全部樓層
引唔到你笑添 ...

咁cobie你唔好喊啦,咁你接受小寶一番苦心同好意啦, 係人都知佢唔係減產啦...
回復

小寶 發表於 2009-5-26 13:47:38 |顯示全部樓層
俾你同MUITAU笑C就真呀~~
俗語有話雨後的陽光吖嘛,記住要開心番
話時話, 我真係想減產架, 幫我收留D花花好嗎?
仲有MAYSUN太陽花TEDDY 都DUP爛左咯~ (SORRY MAY.SUN, 因為我唔記得太TEDDY仔向出面, 無拎佢去到有蓋地方==")
回復

llaus 發表於 2009-5-26 13:52:14 |顯示全部樓層
無流淚流汗播種
那有歡欣收成呢
回復

athernas 發表於 2009-5-26 16:41:02 |顯示全部樓層
係咪放左個C林百蘭床"肉"個彈弓入去
小寶 發表於 2009/5/25 16:47

吓,好重架,瓜藤會斷喎. 你開我玩笑
回復

athernas 發表於 2009-5-26 16:46:34 |顯示全部樓層
小寳小寳,我好慘呢.因為呢幾日天氣,我天台大災難.太唔開心,所以唔想堤.今日好天氣d,要去面對喇.天台一半植物c了.蕃茄連老師的最壯健一por都死左8成.我諗救番机會不樂觀呢!其它茄茄全c.你送的己開好靚花花嘅'斑葉旱金 ...
cobie 發表於 2009/5/26 11:56

唔好傷心喇,我成日c 苗仔架.到現在未種到過士多啤梨,但我唔會放棄架.你都係啊COBIE.
回復

小寶 發表於 2009-5-26 16:52:05 |顯示全部樓層
吓,好重架,瓜藤會斷喎. 你開我玩笑
athernas 發表於 2009-5-26 04:41 PM

你都識講重啦, 我寧願做老師果隻double bag袋喇~~
回復