吊蘭走莖 (包裝方法分享 #18)

作者: 藍天使 發表于 2008-5-28 14:59:29
3557 20
分享物品名稱: 吊蘭走莖 (直徑約 2吋)
份數: 4份

交收方法:  郵寄交收 (免郵)
注意事項:  (1) 免郵分享者必需寄回包裝盒子給我, 我會自備回郵信封, 請分享者貼上郵票.  
                   (2) 分享結束後請pm我留地址

可參考:
http://www.floral.com.tw/floral/ ... 91d48256f01001b6b44

在這排隊:
1. keroppihung
2. uworthy
3. ringring1968
4.

20080528 flower01.JPG
20080528 flower02.JPG
keroppihung 發表於 2008-5-28 15:25:35 |顯示全部樓層
吊蘭走莖
份數: 2份免郵; 2份自備回郵及合適包裝物料

交收方法:  郵寄交收
注意事項:  (1) 由於包裝物料有限, 免郵分享者必需寄回包裝盒子給我, 我會自備回郵信封, 請分享者貼上郵票.  

可參考:
http://www.floral.com.tw/floral/ ... 91d48256f01001b6b44

在這排隊:

免郵
1.keroppihung(多謝哂)
2.
自備包裝物料
3.
4.
回復

uworthy 發表於 2008-5-28 15:27:08 |顯示全部樓層
吊蘭走莖

注意事項:  (1) 由於包裝物料有限, 免郵分享者必需寄回包裝盒子給我, 我會自備回郵信封, 請分享者貼上郵票.  

可參考:

在這排隊:

免郵
2. uworthy (謝謝!)
自備包裝物料
3.
4.
回復

ringring1968 發表於 2008-5-28 15:31:03 |顯示全部樓層
吊蘭走莖

可參考:

在這排隊:

免郵
2. uworthy (謝謝!)
自備包裝物料
3.ringring1968  (thx)
4.
回復

ringring1968 發表於 2008-5-30 22:52:13 |顯示全部樓層
籃天使:
今日收到啦,
thx
回復

藍天使 發表於 2008-5-30 23:07:02 |顯示全部樓層

回復 5# ringring1968 的帖子

condition 還好嗎?
回復

keroppihung 發表於 2008-5-30 23:36:20 |顯示全部樓層
我仲未收到啊~超期待中~@@
回復

ringring1968 發表於 2008-5-30 23:54:05 |顯示全部樓層
原帖由 藍天使 於 2008-5-30 23:07 發表
condition 還好嗎?

冇問題,,,好好.
回復

藍天使 發表於 2008-5-31 10:47:21 |顯示全部樓層
3個人要我先寄2個, ringring1968之前比過野我, 所以我先寄比佢, 希望大家唔好介意.  仲有1個星期一會寄, 我想等佢條根養長少少先麻.  請多等幾天.
回復

uworthy 發表於 2008-5-31 23:05:34 |顯示全部樓層
今天收到了!保存得很好呀,我明天會把包裝盒寄回給你,謝謝你的分享!
回復

藍天使 發表於 2008-5-31 23:30:23 |顯示全部樓層

回復 10# uworthy 的帖子

收到就好
回復

園藝新手 發表於 2008-6-1 09:00:38 |顯示全部樓層
想問問包裝盒是怎樣的!
回復

藍天使 發表於 2008-6-1 10:20:14 |顯示全部樓層

回復 12# 園藝新手 的帖子

我第一輪出街既包裝盒好快會寄返比我, 你多等幾日我就可以寄比你, 不過你要寄返個盒比我, ok?
回復

ringring1968 發表於 2008-6-1 10:58:39 |顯示全部樓層
我巳把盒仔寄出啦
回復

藍天使 發表於 2008-6-1 11:01:37 |顯示全部樓層

回復 14# ringring1968 的帖子

唔該晒你
回復

園藝新手 發表於 2008-6-1 11:11:00 |顯示全部樓層
原帖由 藍天使 於 2008-6-1 10:20 發表
我第一輪出街既包裝盒好快會寄返比我, 你多等幾日我就可以寄比你, 不過你要寄返個盒比我, ok?

我不是想要,而是看看個盒是什麼樣子的,等我下次分享時作個樣本參考
回復

藍天使 發表於 2008-6-1 11:35:14 |顯示全部樓層

回復 16# 園藝新手 的帖子

我用既係PUSH-PIN既盒.
回復

藍天使 發表於 2008-6-4 13:46:08 |顯示全部樓層

包裝方法

之前有版友pm我問我吊蘭走莖既包裝, 同大家分享一下.

用濕棉花包住根部, 再用保鮮紙包住成棵, 咁就放得入個盒仔喇.

20080604 flower01.JPG
回復

keroppihung 發表於 2008-6-4 15:59:31 |顯示全部樓層
我巳經收到了啦~包裝得很好啊~^^等我買完郵票後回盒子給你吧~謝謝你啊~^^
回復

Tony 發表於 2008-6-4 23:49:03 |顯示全部樓層

回復 18# 藍天使 的帖子

棵花大過個盒,可以cut咗突出黎ge葉尖嗎?
回復

12下一頁