香港園藝館»園藝館 閒時娛樂 寵物茶座 昆蟲及兩棲類 忍者龜

忍者龜

作者: GOODluck20x 發表于 2007-8-11 20:56:18
6844 31
jellyfishy 發表於 2007-8-12 21:19:17 |顯示全部樓層
07 個張... ... 乜搞到佢頭 FING FING 呀....

頂住, 引手~~!
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-13 00:06:21 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-8-12 21:19 發表
07 個張... ... 乜搞到佢頭 FING FING 呀....

頂住, 引手~~!

我諗住比妳睇佢下巴有一點小肉  
回復

noel 發表於 2007-8-13 15:44:49 |顯示全部樓層
[quote]原帖由 GOODluck20x 於 2007-8-12 15:31 發表
羊咩咩  

佢好少主動咬人..好乖的!!

乜佢會 "及" 人 ga?
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-13 17:16:36 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2007-8-13 15:44 發表
[quote]

乜佢會 "及" 人 ga?

係呀~~個別品種水龜捉佢或清潔刷背時有機會發惡.
回復

cross 發表於 2007-8-13 21:39:47 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-8-12 13:52 發表
不知是否個体色素 , 還是勁晒太陽關係 . 頭變橙了 . 正常除成長會淡色一點 .
殼上白色是鈣化 , 回家時已有了 ...冇辦法.   若由細好好照顧 , 大了應該比我隻好款 .

設備簡單而且平靚正 . ...

個頭好sharp
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-13 21:58:20 |顯示全部樓層
原帖由 過兒 於 2007-8-13 21:39 發表

個頭好sharp

係呀!最吸引係個頭呀!!  
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-13 23:32:17 |顯示全部樓層
我以前有隻龜龜女養左好多年,而家死左啦
當年經常屋內放養,佢地鍾意邊都得,又唔會周圍痾
風水話龜龜最鍾意去0既地方就係全屋最好風水0既地方
而佢地又成日去我間房,所以我好開心
死左個隻龜龜最懂性,而且係我最鍾意個隻
佢識比手架,但唔係好似狗仔咁,一叫就比,
而係比隻手指佢佢就會放隻手上黎,
我媽當時都唔信架,做比佢睇之後就信啦
我都同好多人講過,唔理人地信唔信都好啦,佢就係我最鍾意0既龜龜
佢個名叫龜女,佢係大家姐黎架
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-14 11:52:10 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-13 23:32 發表
我以前有隻龜龜女養左好多年,而家死左啦
當年經常屋內放養,佢地鍾意邊都得,又唔會周圍痾
風水話龜龜最鍾意去0既地方就係全屋最好風水0既地方
而佢地又成日去我間房,所以我好開心
死左個隻龜龜最懂性,而且係我最鍾意 ...

若盡能力和應有設備都已供給她..那死了也沒辦法 .
或者寄情於其他小龜身上la~~~  她們亦等待妳的寵愛呢!!!  

P.s  龜龜多曬太陽更健康  
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-14 12:28:26 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-8-14 11:52 AM 發表

若盡能力和應有設備都已供給她..那死了也沒辦法 .
或者寄情於其他小龜身上la~~~  她們亦等待妳的寵愛呢!!!  

P.s  龜龜多曬太陽更健康   ...

當時巳經比龜龜佢用藥........最後我老公唔想佢辛苦就親手浸死左佢,佢話龜龜當時冇反抗
當晚我地就埋葬左佢啦
而家龜龜養0係室外,冬天,落雨就室內
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-14 13:59:08 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-14 12:28 發表

當時巳經比龜龜佢用藥........最後我老公唔想佢辛苦就親手浸死左佢,佢話龜龜當時冇反抗
當晚我地就埋葬左佢啦
而家龜龜養0係室外,冬天,落雨就室內 ...

若盡力已沒辦吧~

其他龜龜可有相片嗎??  期待!!
回復

曉文 發表於 2007-8-22 08:26:25 |顯示全部樓層
龜龜顏色好靚呀^0^
回復

四少 發表於 2007-8-24 14:02:04 |顯示全部樓層
會長得彼大的水龜, 不過 ... . . . 好處是吃素
回復