Apple - Mac 機好用嗎??

作者: soniamok 發表于 2008-5-17 19:00:11
1703 6
想問吓 Mac 機係咪比行 windows 既電腦會較為穩定 ?
因為有需要買新電腦,想收集吓意見,Thanks!
園藝新手 發表於 2008-5-17 19:14:54 |顯示全部樓層
現有的電腦已經好穩定,但都係睇用家點用部腦。
MS Windows 係比較流行,大部份人都係用佢,政府部門都係用佢,所以普及性比 Mac 機強。
回復

carlo 發表於 2008-5-17 23:32:25 |顯示全部樓層
我用左 mac 十幾年 , 但係都有 pc 上網 , 因為有 d softwear 係 pc 先睇到 !
回復

Exodus 發表於 2008-5-17 23:56:55 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2008-5-17 23:32 發表
我用左 mac 十幾年 , 但係都有 pc 上網 , 因為有 d softwear 係 pc 先睇到 !

依家都用晒intel做core喇
裝個windows xp係入面咪得囉
回復

jellyfishy 發表於 2008-5-20 01:33:05 |顯示全部樓層
Mac 係好好好 stable, 加上外型好 cool~ 抵~
回復

cross 發表於 2008-5-20 02:25:47 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-5-20 01:33 發表
Mac 係好好好 stable, 加上外型好 cool~ 抵~

認同好型的呢
回復

carlo 發表於 2008-5-21 23:07:51 |顯示全部樓層
原帖由 Jumpluff 於 2008-5-17 23:56 發表

依家都用晒intel做core喇
裝個windows xp係入面咪得囉

我部 mac 開工用 , 無買 air port ,  我用 pc note book 可以無線 , 方便 d !
回復