我其中 2 隻貓 =^.^=

作者: carlo 發表于 2007-8-7 15:32:56
6380 46
小餘 發表於 2007-8-10 20:01:05 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2007-8-10 19:51 發表

小餘 , 咁都比妳知 :loveline ...

因為有睇開丁丁個blog嘛
回復

carlo 發表於 2007-8-10 20:15:23 |顯示全部樓層
小餘 , 原來如此 !

學你地 post 下肥貓先 ,  ( 刁鑽好唔 like 丫 )
回復

春春 發表於 2007-8-10 23:15:30 |顯示全部樓層
原帖由 JenniferC 於 2007-8-10 19:08 發表

是的,是康康妹啊~

見新版再開id,咪改過個好D既 id o羅…

康康妹好真係好可愛!!! 如果唔係養左童童真係好想帶佢返屋企!!!
回復

carlo 發表於 2007-8-11 17:17:22 |顯示全部樓層
春春  ,

Post 下童童丫 ?
回復

春春 發表於 2007-8-12 02:25:29 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2007-8-11 17:17 發表
春春  ,

Post 下童童丫 ?

好吖 貼住手機影先啦!! carlo姊姊唔好介意喎!!!
第日好天用 dc 再影童童去街街相啦!!!
回復

jellyfishy 發表於 2007-8-12 03:09:22 |顯示全部樓層

回復 #19 JenniferC 的帖子

啊~~ 原來你就係jc~~~
回復

jellyfishy 發表於 2007-8-12 03:11:06 |顯示全部樓層

回復 #25 春春 的帖子

嘩~~~ 乜佢第一張相...影到咁有舞台劇 feel 呀??!!
好耐無見童童喇~~ 佢全吃素架?
回復

春春 發表於 2007-8-12 03:17:11 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-8-12 03:11 發表
嘩~~~ 乜佢第一張相...影到咁有舞台劇 feel 呀??!!
好耐無見童童喇~~ 佢全吃素架?

係咪好可愛呢??!! 靚仔養嘅寵物都特別靚過其他人的.........嘻嘻

(佢全吃素架?)

其實咩都食 擺得落口都食 咁當然要食素啦!!!想童童死咩??!!
最好食兔仔食咗 d 牧草啦!!!
回復

prodorothyhkg 發表於 2007-8-12 03:34:49 |顯示全部樓層
我以前(小童)養隻龜(不知甚麼品種,黑漆漆的)甚麼都食,白飯,菜,狗糧,牛肉...... ,養了3-4年太大隻了,而且成日四處走,比人用腳踏了很多次,尤其是晚上痾夜尿 唔死都算大命 帶了去黃大仙的水池放生

回復

carlo 發表於 2007-8-12 17:00:31 |顯示全部樓層
prodorothyhkg , 我未出世前 , 嫲嫲己經養左 2 隻巴西龜 , 直至我小四跟番媽味住 , 2 隻巴西龜就跟我 1 齊搬 , ( 咁耐以黎佢地都住魚缸咋 ) 1 隻巴西龜 鐘意周圍行 ~ 行行下唔 like 就咬你腳 , 係追住咬     有一日係屋企離奇唔見左 !!    另一隻巴西龜就死守係厠所 ! 我地沖凉都唔肯出黎 !  係要返入 厠所 --- 最後死左 !   

春春  ,  以上講果 2 隻巴西龜 , 乜都食 , 我細過唔識咁多 , 見呀嫲煮野切剩要 "dum" 既我都執比佢 2 隻巴西龜食 , 有肉架 , 仲有生有熟 tim    年年有蛋生架 , but 佢地自巳食番架 !
回復

春春 發表於 2007-8-13 09:57:53 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2007-8-12 17:00 發表
我未出世前 , 嫲嫲己經養左 2 隻巴西龜 , 直至我小四跟番媽味住 , 2 隻巴西龜就跟我 1 齊搬 , ( 咁耐以黎佢地都住魚缸咋 ) 1 隻巴西龜 鐘意周圍行 ~ 行行下唔 like 就咬你腳 , 係追住咬     有一日係屋企離奇唔見左 !!    另一隻巴西龜就死守係厠所 ! 我地沖凉都唔肯出黎 !  係要返入 厠所 --- 最後死左 !   以前一位阿姨隻龜龜會跟住佢即係佢行到邊....隻龜龜跟到邊....好攪笑 !!! 都有好幾年無見佢 lu !!!

春春  ,  以上講果 2 隻巴西龜 , 乜都食 , 我細過唔識咁多 , 見呀嫲煮野切剩要 "dum" 既我都執比佢 2 隻巴西龜食 , 有肉架 , 仲有生有熟 tim    年年有蛋生架 , but 佢地自巳食番架 !

多謝 carlo 姊姊分亨幾年前細個的事 ......巴西龜契細佬都養過....通常餵龜糧....不過(郁的)魚仔都食
後尾太大隻放左落公園水池!!!

情境咪好恐怖 law!!!
回復

noel 發表於 2007-8-13 15:47:26 |顯示全部樓層
獅虎幾兄妹都好似樣,果2隻成日都見到佢地,好乖好馴..   

回復

noel 發表於 2007-8-13 15:53:12 |顯示全部樓層
童童重係好 "幼齒" look   

睇見佢咁乾淨企理,瞓嘅地方又大又通爽,就知春春對佢好愛錫....  
回復

春春 發表於 2007-8-13 16:02:22 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2007-8-13 15:53 發表
童童重係好 "幼齒" look   

睇見佢咁乾淨企理,瞓嘅地方又大又通爽,就知春春對佢好愛錫....  

十一月十一日四歲 la !!

唯一的寵物!!! 梗係好鍚佢啦!!!
回復

carlo 發表於 2007-8-13 23:16:46 |顯示全部樓層
noel  , 妳識獅虎既兄弟架    太好啦 , 幫我叫佢地主人得閑上我個 blog 睇下獅虎丫 ?    好開心丫 !

春春 , 我小學 ----- 我諗有成二 / 三十年啦 ...... 計下先 .....  
回復

carlo 發表於 2007-8-13 23:17:19 |顯示全部樓層
noel  , 妳識獅虎既兄弟架    太好啦 , 幫我叫佢地主人得閑上我個 blog 睇下獅虎丫 ?    好開心丫 !

春春 , 我小學 ----- 我諗有成二 / 三十年啦 ...... 計下先 .....  
回復

carlo 發表於 2007-8-13 23:18:43 |顯示全部樓層
noel , 點解我獅虎咁 " 活潑 " 既 ??
回復

春春 發表於 2007-8-14 01:05:54 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2007-8-13 23:17 發表

春春 , 我小學 ----- 我諗有成二 / 三十年啦 ...... 計下先 .....   ...

有咁大咩??記得好似幾個月前剛剛睇 carlo 姊姊 個 blog 時有一年紀不大
嘅靚女食緊嘢定"唔記得 la" 仲以為  carlo 姊姊大春春幾年到??!!
回復

noel 發表於 2007-8-14 12:36:29 |顯示全部樓層
原帖由 春春 於 2007-8-13 16:02 發表

十一月十一日四歲 la !!

唯一的寵物!!! 梗係好鍚佢啦!!!
咁就...預祝佢生日快樂、身體健康、長命百歲、多 d人錫錫啦~
回復

noel 發表於 2007-8-14 12:39:01 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2007-8-13 23:17 發表

春春 , 我小學 ----- 我諗有成二 / 三十年啦 ...... 計下先 .....   ...

[quote]原帖由 carlo 於 2007-8-13 23:18 發表
noel , 點解我獅虎咁 " 活潑 " 既 ??

Carlo 我都係估估吓咋.....   你話過 "獅虎" 係太子餐廳隔離間舖比你 ga ma,咁應該唔會搞錯。

佢三隻攞出舖面果陣都好細 (三、四個月左右啦~),因為老闆娘好好人,所以去親花墟都會去吹吹水
順便抽佢地水....     話咁快已經有一隻比人領養 (原來有心人係你!!)  另外果兩隻 都大咗唔少,
好乖好嗲,成日响兩間舖之穿梭....    下次等我問吓佢有冇上綱丫~~

獅虎係細路仔,係 "活潑" d 架喇!  
活潑係好嘅 (我話),我隻牛都養咗 5年幾,算係熟男,不過佢十分難玩,見你放工返屋企就
會一枝箭標埋嚟,响個廳樹跑來跑去玩急剎....  佢唔活潑又點令我咁開心呢?

仲有...."獅虎"  唔活潑,又點可以教識徒弟呀?
回復