好野!! 我好多小苗有花冧喇!!!

作者: cheong 發表于 2008-5-12 04:19:05
1666 13
有幾棵花展買o既小苗有花冧喇! 仲有上個月係bun bun買o既都有花冧喇!!! 仲有其他, 不過太夜, 遲d先影. 好開心!!!

Emerald Love

Emerald Love

mandy619 發表於 2008-5-12 08:04:56 |顯示全部樓層
唉!Emerald Love上次我係bunbun買個盆, 個牌寫Emerald Love都唔係既好失望, 請問你盆係邊處買?
回復

yimabel 發表於 2008-5-12 09:20:30 |顯示全部樓層
好喜欢396.
回復

kelly 發表於 2008-5-12 11:59:21 |顯示全部樓層
圖一好似見到係斑葉,if 是斑葉就不是 Emerald Love 了 ~  
回復

大白燦 發表於 2008-5-12 12:14:39 |顯示全部樓層
同病相憐, 我舊年在蘭姐處買了一盆 A51 小苗, 好期待開花的日子, 結果真是無法接受
回復

kelly 發表於 2008-5-12 12:28:00 |顯示全部樓層
原帖由 大白燦 於 2008-5-12 12:14 發表
同病相憐, 我舊年在蘭姐處買了一盆 A51 小苗, 好期待開花的日子, 結果真是無法接受

為何無法接受? 有開花呃 ! 是否開出的花與蘭姐提供的圖片不一樣 ?
回復

大白燦 發表於 2008-5-12 12:37:27 |顯示全部樓層
Kelly, 很高興在這裏再遇到你!
A51 是將軍, 我見蘭姐的字花圖及以往花友上載的圖片比較, 相差很遠, 事實與期待的不同, 真是的有點失望......
回復

fannychan922 發表於 2008-5-12 15:12:23 |顯示全部樓層
原帖由 大白燦 於 2008-5-12 12:37 發表
Kelly, 很高興在這裏再遇到你!
A51 是將軍, 我見蘭姐的字花圖及以往花友上載的圖片比較, 相差很遠, 事實與期待的不同, 真是的有點失望......

不用失望啦!她每次開的花都不一樣,這是av的獨特性,這也是令到很多花友醉心之處,這些開不對,便總結一下經驗,改變一下光度,水份,肥料或土壤等,我也在慢慢學習呢!大家一起加油啦!
回復

大白燦 發表於 2008-5-12 15:22:08 |顯示全部樓層
多謝你鼓勵  在這個討論區學到很多栽種的知識, 遇到困難, 也有很多熱心花友提點, 我會努力
回復

C0126 發表於 2008-5-12 21:19:14 |顯示全部樓層
恭喜恭喜.............^_^
回復

cheong 發表於 2008-5-12 22:31:11 |顯示全部樓層
原帖由 mandy619 於 2008-5-12 08:04 發表
唉!Emerald Love上次我係bunbun買個盆, 個牌寫Emerald Love都唔係既好失望, 請問你盆係邊處買?

我都係bun bun買
回復

cheong 發表於 2008-5-12 22:32:28 |顯示全部樓層
原帖由 kelly 於 2008-5-12 12:28 發表

為何無法接受? 有開花呃 ! 是否開出的花與蘭姐提供的圖片不一樣 ?

下? 又比佢點? 我想要綠色花(老婆鐘意)....... 仲有一棵Green Dragon都係bun bun買, 希望唔好再點多我一次就好........
不過有花冧已經好開心.
回復

Fleur 發表於 2008-5-12 23:20:38 |顯示全部樓層
原帖由 cheong 於 2008-5-12 22:32 發表

下? 又比佢點? 我想要綠色花(老婆鐘意)....... 仲有一棵Green Dragon都係bun bun買, 希望唔好再點多我一次就好........
不過有花冧已經好開心.

我喺Bun Bun 買咗Emerald Love 同Green Dragon, 前者完全唔喺路,後者就對色對花。
回復

cheong 發表於 2008-5-13 00:00:57 |顯示全部樓層
原帖由 Fleur 於 2008-5-12 23:20 發表

我喺Bun Bun 買咗Emerald Love 同Green Dragon, 前者完全唔喺路,後者就對色對花。

又係呢兩隻? 唔通同我同期買?
回復