Kohleria Connecticut Belle

作者: dick 發表于 2008-5-11 15:24:11
2216 11
RING 分享的 Kohleria Connecticut Belle 開花了
共12隻花苞, 希望可以全開
dogo 發表於 2008-5-11 15:26:30 |顯示全部樓層
嘩,好正呀,如果一齊開重更加......
回復

豔豔 發表於 2008-5-11 15:27:37 |顯示全部樓層
靚女呀... 我最愛的colour...

他日女女生虫虫...有側芽... 豔豔可唔可以排隊換呀?
回復

大白燦 發表於 2008-5-11 15:30:05 |顯示全部樓層
大花花貓, 為何貓葉向下垂?
回復

sandy 發表於 2008-5-11 15:48:16 |顯示全部樓層
WA 有十二個lum. 希望開花富貴. 好靚
回復

rockyyip2002 發表於 2008-5-11 18:21:43 |顯示全部樓層
dick 兄要靠你開枝散葉, 再分享d種子給大家了.
回復

ringring1968 發表於 2008-5-11 19:34:25 |顯示全部樓層
原帖由 rockyyip2002 於 2008-5-11 18:21 發表
dick 兄要靠你開枝散葉, 再分享d種子給大家了.

rockyyip2002;
唔駛用種子呀,,有地下莖巳經可以開枝散葉.
回復

ringring1968 發表於 2008-5-11 19:35:57 |顯示全部樓層
原帖由 dick 於 2008-5-11 15:24 發表
RING 分享的 Kohleria Connecticut Belle 開花了
共12隻花苞, 希望可以全開

同佢呀媽一樣.
回復

sel 發表於 2008-5-11 21:26:27 |顯示全部樓層
Very pretty ar, especially the proportion of the flower, it is very big as compared to the plant.

waiting for your roots to share
回復

C0126 發表於 2008-5-11 22:04:22 |顯示全部樓層
貓貓呀..............
回復

dick 發表於 2008-5-11 22:54:40 |顯示全部樓層
dogo, 我都想一齊開
豔豔, 實預埋你
大白燦, 我係新手唔識答你, 不知是否缺水? 等高手回應啦
sandy, 我都想開花 & 富貴
rockyyip, 我會種好呢隻貓
ringring, 貓係米不結種子呢? 你家的貓好生養
回復

豔豔 發表於 2008-5-11 23:45:34 |顯示全部樓層
原帖由 dick 於 2008-5-11 22:54 發表
dogo, 我都想一齊開
豔豔, 實預埋你
大白燦, 我係新手唔識答你, 不知是否缺水? 等高手回應啦
sandy, 我都想開花 & 富貴
rockyyip, 我會種好呢隻貓
ringring, 貓係米不結種子呢? 你家的貓好生養 ...

先謝過...

我會種好呢隻貓
回復