酢醬草鱗莖 ,紅莧菜 ,茄子及絲瓜勝瓜種子 (完結謝謝)

作者: sandy 發表于 2008-4-29 16:11:34
4026 53
紅莧菜 , 茄子 及 絲瓜 種子分享 及 酢醬草鱗莖"Oxalis Deppei Iron Cross"
鱗莖及種子今年先至買. 自己種左d, 還有很多. 襯新鮮跟大家分享; 一齊種, d種子依家岩下種架啦

紅莧菜  (可分八份) --> 依個只種一個月有收成
http://www.hkplants.com/viewthread.php?tid=10347
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)

茄子  (可分八份) -- > 約四個月收成
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)

絲瓜/勝瓜  (可分六份)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)

酢醬草鱗莖 "Oxalis Deppei Iron Cross" (可分兩份, 每份兩粒) "附有圖片如下"
(1)
(2)

花友如果又有花貓既鱗莖或側芽可以分享給我. 那便不用回郵, 大家互寄.

‧有興趣花友需準備回郵信封 , 登記後. 我會pm地址給大家. (

Oxalis Deppei Iron Cross

Oxalis Deppei Iron Cross

評分

查看全部評分

iluvuboyz 發表於 2008-4-29 16:41:55 |顯示全部樓層
酢醬草鱗莖 "Oxalis Deppei Iron Cross" (可分兩份, 每份兩粒) "附有圖片如下"
(1) iluvuboyz (謝謝分享牙!!~)
(2)
回復

pearl413 發表於 2008-4-29 16:50:45 |顯示全部樓層
(2)pearl413 (thanks)
回復

pearl413 發表於 2008-4-29 16:52:04 |顯示全部樓層
迷岩你要唔要d呀
回復

carolc 發表於 2008-4-29 17:17:07 |顯示全部樓層

(1) carolc

謝謝, 要唔要黃瓜種子????
回復

sandy 發表於 2008-4-29 17:19:55 |顯示全部樓層
原帖由 pearl413 於 2008-4-29 16:52 發表
迷岩你要唔要d呀

係苗定種子呀. 咩款.
回復

catpcpooh 發表於 2008-4-29 17:19:57 |顯示全部樓層
(1)  catpcpooh (thx!)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
回復

suecsm 發表於 2008-4-29 17:20:22 |顯示全部樓層
http://www.hkplants.com/viewthread.php?tid=10347
(1)suecsm
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)

(1)suecsm
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)

(1)suecsm
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
回復

sandy 發表於 2008-4-29 17:20:40 |顯示全部樓層
(1) carolc
(2) suecsm
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)

(1)suecsm
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)

(1)catpcpooh (thx!)
(2)suecsm
(3)
(4)
(5)
(6)

回復

NaNa 發表於 2008-4-29 17:31:00 |顯示全部樓層
原帖由 sandy 於 2008-4-29 17:20 發表
(1) carolc
(2) suecsm
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)

(1)suecsm
(2)NaNa
(3)
(4)
(5 ...

如有需要可用泰國茄子交換
回復

pearl413 發表於 2008-4-29 17:32:58 |顯示全部樓層
Cheryl M 小苗苗, 好好多魚骨頭~
回復

MingMing 發表於 2008-4-29 17:44:11 |顯示全部樓層
Hi!
我抽到社區園圃5 月十日開始,所以唔該讓點紅莧菜,茄子及絲瓜種子給我呀!
Thank you very much!
請將地址send 去我的email address : [email protected]
第一個字是細草L唔係阿拉伯數字1字!

回復

sandy 發表於 2008-4-29 18:24:22 |顯示全部樓層
原帖由 NaNa 於 2008-4-29 17:31 發表

如有需要可用泰國茄子交換

唔駛交換啦. 如果你要. 你就報名便ok ga 啦
回復

sandy 發表於 2008-4-29 18:24:48 |顯示全部樓層
原帖由 MingMing 於 2008-4-29 17:44 發表
Hi!
我抽到社區園圃5 月十日開始,所以唔該讓點紅莧菜,茄子及絲瓜種子給我呀!
Thank you very much!
請將地址send 去我的email address : [email protected]
第一個字是細草L唔係阿拉伯數字1字!

:icon ...

如果你要. 請在名單上寫低你個名作排隊之用. 謝謝
回復

sandy 發表於 2008-4-29 18:26:23 |顯示全部樓層
原帖由 pearl413 於 2008-4-29 17:32 發表
Cheryl M 小苗苗, 好好多魚骨頭~

可唔可以每樣比一棵我丫. 唔好太bb. 我怕我整死佢(因為我係新手丫 ). 如果ok. 你登記你要d咩丫. 我明天寄比你. 記得大家互pm地止
回復

芬妮燕 發表於 2008-4-29 20:41:15 |顯示全部樓層
原帖由 sandy 於 2008-4-29 17:20 發表
(1) carolc
(2) suecsm
(3) 芬妮燕(thx)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)

(1)suecsm
(2)
(3)
(4)
(5 ...

我有羅勒, 你想唔想要呀??
回復

catcatduck 發表於 2008-4-29 21:14:59 |顯示全部樓層
酢醬草鱗莖 "Oxalis Deppei Iron Cross.遲咗無份啦!
回復

sandy 發表於 2008-4-29 21:31:43 |顯示全部樓層
(1) carolc
(2) suecsm
(3)芬妮燕(thx)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)

(1)suecsm
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)

(1)catpcpooh (thx!)
(2)suecsm
(3)
(4)
(5)
(6)

回復

pearl413 發表於 2008-4-30 11:12:43 |顯示全部樓層
原帖由 sandy 於 2008-4-29 18:26 發表

可唔可以每樣比一棵我丫. 唔好太bb. 我怕我整死佢(因為我係新手丫 ). 如果ok. 你登記你要d咩丫. 我明天寄比你. 記得大家互pm地止

你要等一下喎, 我俾緊肥仔水佢地食, 食肥佢地先俾你喎~~ 因為佢地仲幾細下啦~~ 如果唔係面交就最好
回復

ks_woo 發表於 2008-4-30 12:17:38 |顯示全部樓層
(1)suecsm
(2)ks_woo
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
回復

123下一頁