書啊書

作者: cuiyao 發表于 2008-4-21 09:38:31
1747 6
請問大家中意到圖書館借書嗎?
自從中學以後,也沒借過書了,書都是自己花錢買的,並且買到好窮。
因為我是一個會帶書上廁所的人,所以,我不能想像圖書館裡的書本,有幾「飽歷風霜」。我試過翻一本衛斯理的時候,見到血跡,另一次則見到壓扁了的鼻屎 ..

多得簡體字書的出現,打救了我這種人。
最近大家在讀甚麼書呢? 有甚麼心水推介?
最喜歡又是哪一本書呢?
jellyfishy 發表於 2008-4-21 12:53:53 |顯示全部樓層
小時候看'星星月亮太陽' 很感動, 覺得有這樣的愛情實在一生何求.
大個了, 都看工具書多.
回復

八王爺 發表於 2008-4-21 13:09:36 |顯示全部樓層
唔該啦! 仲有好多好 乾淨的。
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-4-21 14:24:00 |顯示全部樓層
星星月亮太陽??  係咪岑海倫?個名好似有D印象!

我而家鐘意睇亦舒、二月河、金庸!最近迷上一本網上小說,"藏地密碼"!本書仲未寫完!仲一集集咁追緊,大家有興趣可以睇睇!

http://vip.book.sina.com.cn/book/catalog.php?book=52328
回復

gtrnismo 發表於 2008-4-21 14:33:39 |顯示全部樓層

我只看車書

壓扁了的鼻屎....我都見過

可能係bookmark
回復

cuiyao 發表於 2008-4-21 16:55:18 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-4-21 12:53 發表
小時候看'星星月亮太陽' 很感動, 覺得有這樣的愛情實在一生何求.
大個了, 都看工具書多.

好的愛情書好難找,一生人能遇上一本會感動到自己的,已經很難得了,我覺得。

原帖由 八王爺 於 2008-4-21 13:09 發表
唔該啦! 仲有好多好 乾淨的。

當然是乾淨的居多啦。不過你說的那個精裝包面,我卻不太喜歡,硬崛崛的,又令書本加重。
所以我知囉,閹尖腥悶需要付出代價!

原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-4-21 14:24 發表
星星月亮太陽??  係咪岑海倫?個名好似有D印象!

我而家鐘意睇亦舒、二月河、金庸!最近迷上一本網上小說,"藏地密碼"!本書仲未寫完!仲一集集咁追緊,大家有興趣可以睇睇!

http://vip.book.sina.com.cn/book/catalog.php?book=5 ...

《藏地密碼》的作者都幾慘,正版書未出,已見盜版書。看來應該幾好睇。

原帖由 gtrnismo 於 2008-4-21 14:33 發表
壓扁了的鼻屎....我都見過

可能係bookmark

我想問點樣可以搵番粒bookmark 鼻屎出0黎?
睇多三十頁之後,刮番之前粒bookmark出0黎,再貼去後面循環再用?
回復

carlo 發表於 2008-4-22 06:46:38 |顯示全部樓層
我都係要買書 , 買 dvd 既人
回復