岩桐繼續開^^作業慢慢交

作者: aj~kiss 發表于 2008-4-21 01:36:15
60858 839
虛宿寶瓶 發表於 2008-8-21 14:54:55 |顯示全部樓層
哼!咁我唔理你啦!
回復

江江 發表於 2008-8-21 14:57:41 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-8-21 14:54 發表
哼!咁我唔理你啦!

哈...哈....
唔怪得有曰 : 舊愛新歡兩難容
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-8-21 15:01:54 |顯示全部樓層
你舊飽佢啦!我去睇鸚鵡!
回復

aj~kiss 發表於 2008-8-23 15:14:53 |顯示全部樓層
原帖由 花貓貓 於 2008-8-2 16:01 發表

我有比佢曬架, 不過只有比佢由 天光曬到 11:00am ,我怕會曬傷d葉喎!
手多多 再跟貼一張 ,  aj 你另外一位乖乖寶貝呢! 它合格嗎?

貓貓, 原來妳的不合格............
你看我的
http://hk.myblog.yahoo.com/aj_ki ... v=1000&next=967
回復

花貓貓 發表於 2008-8-25 16:50:57 |顯示全部樓層
咦.....係喎...你的好美女喎, 我都要加油囉, 今天有時間,  post一些你的寶貝給你看看先 add6icon
岩桐 由 8月3日接回家, 到現在一棵一個盆仔給它住, 其實它生長會慢嗎? add10icon
同盆加影還有你的其他寶貝生長現況, 不說名字了...... 否則.....add4icon
AJ....我這個保母, 乖唔乖呢! add4icon

sinn. Scarlet Red

sinn. Scarlet Red

由8月3日接回家, 到現在 長大了不少, 證實有14棵健康成長中.

由8月3日接回家, 到現在 長大了不少, 證實有14棵健康成長中.
回復

aj~kiss 發表於 2008-8-25 17:08:18 |顯示全部樓層
原帖由 花貓貓 於 2008-8-25 16:50 發表
咦.....係喎...你的好美女喎, 我都要加油囉, 今天有時間,  post一些你的寶貝給你看看先 add6icon
岩桐 由 8月3日接回家, 到現在一棵一個盆仔給它住, 其實它生長會慢嗎? add10icon
同盆加影還有你的其他寶貝生長現況 ...

嘩!你的Sinn. 'Scarlet Red'開成跟tata的一樣艷 我還以為我給錯了tata............剪頂芽要留給我喔
大岩桐分家真的長得快,你看我的
回復

sel 發表於 2008-8-25 17:51:46 |顯示全部樓層
原帖由 aj~kiss 於 2008-8-25 17:08 發表 [url=http://www.hkplants.com/redirect.php?goto=findpost&pid=241857&ptid=10145]
...

AJ 真的對你不起呀, 唔知點解我分到個的唔會大咁,而 家得番二隻!!
回復

江江 發表於 2008-8-25 18:23:28 |顯示全部樓層
原帖由 sel 於 2008-8-25 17:51 發表

AJ 真的對你不起呀, 唔知點解我分到個的唔會大咁,而 家得番二隻!!

Sel....你唔會咁屎
你啲花花好靚靚嫁
回復

aj~kiss 發表於 2008-8-25 18:47:00 |顯示全部樓層
原帖由 sel 於 2008-8-25 17:51 發表

吓?你的同貓貓的一樣ga wo
不過貓貓一番去就換獨立屋,你冇換盆??
回復

花貓貓 發表於 2008-8-25 19:13:27 |顯示全部樓層
原帖由 aj~kiss 於 2008-8-25 17:08 發表

嘩!你的Sinn. 'Scarlet Red'開成跟tata的一樣艷 我還以為我給錯了tata............剪頂芽要留給我喔
...

吓.......AJ 你的苗苗是今日影的嗎? 早知道你全部比我, 我幫你分啦, 分完等大一點點,
我可以速遞過來比返你嘛 , 反正我黎又唔係好遠路.
Sinn. 'Scarlet Red'好似有側芽, 不知道它是否要生薯仔. 你係唔係要呀! 我留比你囉!
回復

aj~kiss 發表於 2008-8-25 19:25:49 |顯示全部樓層
原帖由 花貓貓 於 2008-8-25 19:13 發表

吓.......AJ 你的苗苗是今日影的嗎? 早知道你全部比我, 我幫你分啦, 分完等大一點點,
我可以速遞過來比返你嘛 , 反正我黎又唔係好遠路.
Sinn. 'Scarlet Red'好似有側芽, 不知道它是否要生薯仔. 你係唔係要 ...

汗~尼盆叫靚仔啦, 放燈下................我最近重屎左一批苗

see
http://hk.myblog.yahoo.com/aj_kiss33

側芽留比我啦!我明明得一棵Sinn. 'Scarlet Sunset',冇理由會有兩棵分左出去?
但我咁多棵'Scarlet Red'都係粉紅的

ps.有些新品貓苗,遲d都係比你揍好d

回復

sel 發表於 2008-8-25 20:07:29 |顯示全部樓層
原帖由 aj~kiss 於 2008-8-25 18:47 發表

吓?你的同貓貓的一樣ga wo
不過貓貓一番去就換獨立屋,你冇換盆??

諗住睇定啲先, 點知..............................
回復

花貓貓 發表於 2008-8-25 20:13:10 |顯示全部樓層
嘩.....有新品......貓苗,   
我都有一棵是:  Kohleria cousin PERCEA sp. Ecuador 你要唔要
我留了一棵苗給 G大大, 不過近日佢好似好忙呢.
還沒PM我
回復

sel 發表於 2008-8-25 20:14:06 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-25 18:23 發表

Sel....你唔會咁屎
你啲花花好靚靚嫁

大岩桐 同 迷岩我都多次試過由種子種到開花, 但呢次唔知點解?!
回復

aj~kiss 發表於 2008-8-25 21:51:49 |顯示全部樓層
原帖由 sel 於 2008-8-25 20:07 發表

諗住睇定啲先, 點知..............................

你睇下d泥有冇白白地?我唔知係咪用左溝矽藻的泥?
回復

aj~kiss 發表於 2008-8-25 21:52:57 |顯示全部樓層
原帖由 花貓貓 於 2008-8-25 20:13 發表
嘩.....有新品......貓苗,   
我都有一棵是:  Kohleria cousin PERCEA sp. Ecuador 你要唔要
我留了一棵苗給 G大大, 不過近日佢好似好忙呢.
還沒PM我 ...

揍大先要得唔得?
回復

江江 發表於 2008-8-25 23:37:16 |顯示全部樓層
原帖由 aj~kiss 於 2008-8-25 21:52 發表

揍大先要得唔得?

我都要ajjjjjjjjjjjjjjj揍大啲仔...先交俾我
回復

花貓貓 發表於 2008-8-26 00:17:18 |顯示全部樓層
原帖由 aj~kiss 於 2008-8-25 21:52 發表

揍大先要得唔得?

AJ 我講講笑咋, 你話點就點啦!
回復

aj~kiss 發表於 2008-8-28 12:45:19 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-25 23:37 發表

我都要ajjjjjjjjjjjjjjj揍大啲仔...先交俾我

邊有奶媽唔揍仔ka ?交俾你揍好冇

原帖由 花貓貓 於 2008-8-26 00:17 發表

AJ 我講講笑咋, 你話點就點啦!

你巧勁wo, 去那裡找咁多貓貓?
回復

aj~kiss 發表於 2008-8-28 13:01:24 |顯示全部樓層
佢死都唔肯生走頸

其怪佢以前開一天便謝,最近開好耐都唔謝
回復