你喺唐太你點做?

作者: 八王爺 發表于 2012-2-17 08:49:58
11918 148
Springonions 發表於 2012-3-17 23:25:19 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2012-3-17 22:56
我覺得最應棍喺,女人可以愛一個男人,
但唔喺全港巿民都可以愛果個男人咯!

同意,我地要一個向前望和能幹的特首,唔需要一個吓吓只識回頭望住老婆的浪子。
回復

jellyfishy 發表於 2012-3-17 23:50:51 |顯示全部樓層
今次狼豬都係垃圾.... 邊個都係衰架喇... 唔會因為唐渣, 梁就會叻左~  唉~    聽行cy 上台, 獨裁統治既開始.
我諗我都係去少d 旅行, 儲定錢留後路...   
回復

Springonions 發表於 2012-3-18 00:09:59 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2012-3-17 23:50
今次狼豬都係垃圾.... 邊個都係衰架喇... 唔會因為唐渣, 梁就會叻左~  唉~    聽行cy 上台, 獨裁統治既開始 ...

我又覺得獨裁未必唔好,睇吓星加坡李光耀,獨裁但能幹,經濟不比香港差但貧富無香港懸殊,市民安居樂業。我覺得董和曾的政府太懦弱,受多方的制肘,他們想討好多方面,但最終是什麽都做不到。我相信香港是時候有一個強人出來領導,只要他的心是為廣大市民,獨裁又有什麼不好?
回復

jellyfishy 發表於 2012-3-18 06:58:04 |顯示全部樓層
各人喜好不同。
如果我是星加坡人,我會用最快方法搵錢走人。人唔係得溫飽就可以成人,一個連個人思想都受控的地方,在我來說等同死亡。
回復

孖吉 發表於 2012-3-18 09:46:19 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2012-3-17 23:50
今次狼豬都係垃圾.... 邊個都係衰架喇... 唔會因為唐渣, 梁就會叻左~  唉~    聽行cy 上台, 獨裁統治既開始 ...

睇嚟 CY 上台係 99賠1 的事。唐英年 咁樣爆樣法,無論係堅科定係流料都係政治自殺。就算係堅o既,阿爺都會怪佢爆 23 條料,重點會撐佢?!佢連保密協議都唔守,將來重有邊個特首會重用佢?!就算唔從政,有邊個 高官/商人 咁大個人冇秘密?佢連乜嘢應該講,乜嘢唔應該講都唔識分,真係唔知第時重點樣可以响商界立足 ... 唉~

生果日報話原本中央希望 龍豬唐 可以體面地下台,而家己經冇咁o既部署 ...

龍豬唐 原本想用 金毛獅王 的 七傷拳 打殘對方,但係就自己唔夠內力兼亂嚟。傷唔傷到人都未知,但自己就己經衆叛親離。可能最後只得最愛佢果個老婆响佢身邊 ...

如果你係 唐太,你會繼續支特佢傻落去,定係勸佢呢?

回復

八王爺 發表於 2012-3-18 10:04:23 |顯示全部樓層
所以唐太應該一早棄船。
咁就唔會有今日咁慘淡收場。
回復

vivi 發表於 2012-3-18 17:16:10 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2012-3-17 22:56
我覺得最應棍喺,女人可以愛一個男人,
但唔喺全港巿民都可以愛果個男人咯!

XDDDD或者唐太已經習慣左好多人愛佢老公呢 XDDDD
回復

ht333147 發表於 2012-3-18 23:18:23 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2012-3-18 09:46
睇嚟 CY 上台係 99賠1 的事。唐英年 咁樣爆樣法,無論係堅科定係流料都係政治自殺。就算係堅o既,阿爺都 ...

其實佢老婆都撼心: 估唔到個衰老蠢成咁

也令我們觀眾們, 摸不著頭腦,
一個受高深教育, 當高官有時, 個人操守竟然是如此差勁,
匪夷所思.
回復

八王爺 發表於 2012-3-19 17:16:26 |顯示全部樓層
ht333147 發表於 2012-3-18 16:18
其實佢老婆都撼心: 估唔到個衰老蠢成咁

也令我們觀眾們, 摸不著頭腦,

依家真喺全部衰晒。

搞到香港地嘅形象都冇晒。

政府內仲人人自危。
回復