笑嘻嘻 ……學人種嘉多利亞蘭

作者: 小雷子 發表于 2018-3-25 14:05:11
14490 170
Sumbie 發表於 2018-7-24 18:45:31 來自手機 |顯示全部樓層
月鏡十夜 發表於 2018-7-8 18:02
每次見到小雷雷, 都會想摸摸她那個又大又圓的屁股....

你咁明目張膽

但有時會沾有便便.... (大概)  發表於 2018-8-2 08:40
回復

小雷子 發表於 2018-7-31 22:28:32 來自手機 |顯示全部樓層
又再更新呢棵嘉多利亞蘭!清潔個杯順手偷影下佢啲根先!唔睇由自可,一睇笑呵呵!
真係估唔到,有咁多新根長出!
横瞓嘅側牙,好似攪唔掂,仲未可以順利向上生!洗唔洗幫佢做手術呢? 20180731_215247.jpg 20180731_215213.jpg 20180730_082103.jpg 20180730_082046.jpg
回復

sarshk2014 發表於 2018-8-3 08:56:51 |顯示全部樓層
依!!睇落好似建康左喎!!冇咁dry啦,小雷子真係有辦法!!我盆臭臭都大左,花鞘都大左,可惜裏面係空架!!好失望!!

回復

小雷子 發表於 2018-8-3 13:40:26 來自手機 |顯示全部樓層
sarshk2014 發表於 2018-8-3 08:56
依!!睇落好似建康左喎!!冇咁dry啦,小雷子真係有辦法!!我盆臭臭都大左,花鞘都大左,可惜裏面係空架 ...

唔洗失望!你棵花咁壯,休息下,比個吸收更多日月精華, 養精蓄銳 !下次開花更大更靚!
你睇我棵,又乾又弱,有排療傷!
睇嚟都要種多一年半載,先可以强壯返!
回復

月鏡十夜 發表於 2018-8-12 20:13:46 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-7-31 23:28
又再更新呢棵嘉多利亞蘭!清潔個杯順手偷影下佢啲根先!唔睇由自可,一睇笑呵呵!
真 ...

長這麼多側芽, 有分株嗎?

呀!~ 小雷雷那個柔軟又毛茸茸的屁股太誘人啦~
回復

小雷子 發表於 2018-8-12 21:04:16 來自手機 |顯示全部樓層
月鏡十夜 發表於 2018-8-12 20:13
長這麼多側芽, 有分株嗎?

呀!~ 小雷雷那個柔軟又毛茸茸的屁股太誘人啦~

暫時未有分株的!
另外一些不必要的廢話,我不想再見到!請自重!
回復

wongin30s 發表於 2018-8-12 21:14:24 |顯示全部樓層
大家都是愛護蘭花的網友,應該互相尊重! 小雷子已表達不滿,希望"月鏡十夜"應停止發表該等言論並且道歉。
回復

lahon 發表於 2018-8-13 09:30:42 來自手機 |顯示全部樓層
這裏是談兰花種植,“月鏡”的字句已達性騷擾,有可能干犯香港法例,如有版主!請维持秩序!免出現纲络欺凌或性騷擾。
回復

W88 發表於 2018-8-13 10:14:32 來自手機 |顯示全部樓層
lahon 發表於 2018-8-13 09:30
這裏是談兰花種植,“月鏡”的字句已達性騷擾,有可能干犯香港法例,如有版主!請维持秩序!免出現纲络欺凌 ...

你見啲火車站廣告,幾日都無人理就知!
回復

alexkai 發表於 2018-8-13 10:25:13 |顯示全部樓層
"月鏡十夜"三番四次對小雷子無禮, 不要以為網上沒人知你真身就可以胡言亂語

https://www.facebook.com/TKTooya
回復

wongin30s 發表於 2018-8-13 10:53:13 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-8-13 10:25
"月鏡十夜"三番四次對小雷子無禮, 不要以為網上沒人知你真身就可以胡言亂語

https://www.fac ...

可能並非同一人呢
回復

alexkai 發表於 2018-8-13 11:00:48 |顯示全部樓層
wongin30s 發表於 2018-8-13 10:53
可能並非同一人呢

不是我特意去起底啦, 是他自己刊登在園藝館個人空間的公開資料.

回復

GP01-Fb 發表於 2018-8-13 12:12:39 來自手機 |顯示全部樓層
既然版主唔得閒處理, 我哋唯有大家多啲出聲勸止, 盡量保持呢度嘅秩序和良好的討論氣氛。
回復

wongin30s 發表於 2018-8-13 12:25:56 |顯示全部樓層

歡迎前輩花友多些建議和提點
回復

gita 發表於 2018-8-13 12:26:04 |顯示全部樓層
呢度是否無版主? 如果無, 可否有熱心網友申請做版本維持秩序? 我見到不雅性騷擾字句, 已經第一時間投訴但無人理...... 是否需要報警處理? 有人見到小雷子文思單純, 就多次欺負, 令人不齒
回復

wongin30s 發表於 2018-8-13 12:31:02 |顯示全部樓層
gita 發表於 2018-8-13 12:26
呢度是否無版主? 如果無, 可否有熱心網友申請做版本維持秩序? 我見到不雅性騷擾字句, 已經第一時間投訴但無 ...

「報警處理」太嚴重了些吧
回復

wongin30s 發表於 2018-8-13 12:36:39 |顯示全部樓層
道歉一聲,大家冰釋前嫌,從新上路,繼續談花,
賞花,護花愛花...
回復

sarshk2014 發表於 2019-2-19 09:31:40 |顯示全部樓層
雷大大,我又来問候你………盆香香依加点啊?我盆臭臭有花冧啦!好開心架!俾张相你睇下逼迫下你先!
回復

小雷子 發表於 2019-2-19 13:20:36 來自手機 |顯示全部樓層
sarshk2014 發表於 2019-2-19 09:31
雷大大,我又来問候你………盆香香依加点啊?我盆臭臭有花冧啦!好開心架!俾张相你睇下逼迫下你先!
...

哈哈!過嚟向我示威呀!咁叻女啦!
我棵唔多好啦,小苗向泥下生,攪唔掂!
想問下,出左花嘅植株,係咪唔會再出花架?
回復

nekotoro 發表於 2019-2-19 15:43:21 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-19 13:20
哈哈!過嚟向我示威呀!咁叻女啦!<span class="emoji emoji1f44d"></span><span class="emoji emoji1f601"></span>
我棵唔多好啦,小苗向泥下 ...

盆透光?我果啲無喎,佢追光生長的
回復