返回列表 發新帖

Pink Sensation BB 成功分株了~

作者: ivyasm 發表于 2012-6-14 17:31:31
2629 29
kelly 發表於 2012-6-17 22:29:43 |顯示全部樓層
回復

george 發表於 2012-6-17 22:30:48 |顯示全部樓層
kelly 發表於 2012-6-17 22:29
http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=91243&extra=page%3D3%26filter%3Dtypeid%26typeid%3D7 ...

老馬會失蹄!
回復

kelly 發表於 2012-6-17 22:33:07 |顯示全部樓層
馬就有失蹄,老馬有火至真
回復

Breeze 發表於 2012-6-17 22:50:52 |顯示全部樓層
kelly 發表於 2012-6-17 22:33
馬就有失蹄,老馬有火至真

老馬有火.... ..... 仲可以 老馬識途
回復

bigwong 發表於 2012-6-18 01:23:33 |顯示全部樓層
ivyasm 發表於 2012-6-17 22:18
吓, 唔係pink sensation... 咁我哩棵應該會係咩呢?  你都買過複葉的假品種??

佐治大大俾o左答案啦。
開頭見到係斑葉以為佢搞返啱, 點知拎上手睇吓見到葉後有葉就知道都係唔啱。
不過啱都唔會買囉, 因為之前已經响花X買o左苗。
回復

ivyasm 發表於 2012-6-18 09:41:28 |顯示全部樓層
係呀, 繽X買的... 我都努力上網搵緊哩盆個真名... 請各位花友幫幫忙~~
回復

george 發表於 2012-6-18 09:16:15 |顯示全部樓層
bigwong 發表於 2012-6-18 01:23
佐治大大俾o左答案啦。
開頭見到係斑葉以為佢搞返啱, 點知拎上手睇吓見到葉後有葉就知道都係唔啱。
不過 ...

捏一把汗   幸有bigwong哥哥作實答案
回復

george 發表於 2012-6-18 11:16:55 |顯示全部樓層
ivyasm 發表於 2012-6-18 09:41
係呀, 繽X買的... 我都努力上網搵緊哩盆個真名... 請各位花友幫幫忙~~

不是已經說了答案嗎?
回復

ivyasm 發表於 2012-6-18 12:09:00 |顯示全部樓層
aiya唔好意思, 眼大睇過龍, 無睇到page 2... 多謝各位大大俾answer... 如果係Senk's Vespa Verde, 咁即係唔係開粉紅色花了  

尋日又忍唔住去咗花墟行... 响繽x又買咗盆苗靚又健康的Melodie Kimi.... 又係發現佢痴錯名囉, 即場上網查, 果然真係痴錯名... 嘩, 真係信心大失!  好驚第時種到開花至發現"一直以為係親生仔, 點知唔係自己親生仔"
回復

cathyliu 發表於 2012-6-18 17:56:57 來自手機 |顯示全部樓層
学习学习~
回復