求豆角種子

作者: hoyin 發表于 2008-4-8 13:47:02
1573 10
本人抽中園甫, 好想種豆角, 請問各位網友有冇豆角種子???
suecsm 發表於 2008-4-8 15:06:30 |顯示全部樓層
我都很想要...希望有網友share
回復

NaNa 發表於 2008-4-8 16:46:00 |顯示全部樓層

回復 2# 的帖子

I have drawf snapbean (French bean) which is similar to 豆角, do you want to try?
http://www.hkplants.com/viewthre ... &extra=page%3D1
回復

suecsm 發表於 2008-4-8 17:31:34 |顯示全部樓層
多謝nana, 感激你之前給我的種子, 我已收到la.....thanks!!!!!

唔好意思, 我都係想要普通的豆角種子就可以了, 多謝你的好意.....
回復

maymay靚 發表於 2008-4-8 19:02:01 |顯示全部樓層
唔係用 豆角 mei 出黎 d 核 就得咩?
回復

maymay靚 發表於 2008-4-8 22:10:05 |顯示全部樓層
星期日我就係放了幾粒 豆角 入面既核落泥, 係咪唔得ar?   
回復

PACO 發表於 2008-4-9 04:47:32 |顯示全部樓層
唔夠老身!!
回復

maymay靚 發表於 2008-4-9 10:20:23 |顯示全部樓層
咁係咪要再落過 種子 呀? 要點整呀?   求助請各 !!!!
回復

maymay靚 發表於 2008-4-9 23:51:31 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-4-9 10:20 發表
咁係咪要再落過 種子 呀? 要點整呀?   求助請各 !!!!

請教各位, (青豆種子), 真係好想種, 今日放工去過花墟都搵唔到呀
回復

冬仔 發表於 2008-4-10 10:25:19 |顯示全部樓層
我有種子....
有豆角...青豆......四季豆....等等GE豆
不過我住澳門GE...
要用香港郵票作為交換....
回復

maymay靚 發表於 2008-4-10 11:11:31 |顯示全部樓層
冬仔...  多謝先,  點換呀!! 我係新會員, 唔識規舉.......   <待覆>
回復