3/4匹窗口式冷氣機有咩牌子好介紹^^

作者: bigpig603 發表于 2012-5-27 15:51:34
20359 7

房冷氣壞左,要快快買冷氣,3/4匹窗口式,又静又抵用耐用 ,有咩牌子冷氣機好介紹呀

今日睇左以下呢幾部,唔知邊部好
美的
日立RA-08KF
菱機07CP
樂信RCC711J
樂聲CW-C711JA
松下
三菱

謝謝
八王爺 發表於 2012-5-27 19:23:38 |顯示全部樓層
3/4 唔知,但大匹數用三菱較好。
回復

太陽鳥 發表於 2012-5-27 19:49:53 |顯示全部樓層
我的睡房都是用 3/4匹,初時和你要求一樣。

部機講明"寧靜"的,用用下就會 "嘈"。

一分錢一分貨,貴d 的話 個 雪種 及 製冷 就可信些,我只是用 "Hit達芝"

現今買咩 電器,當然最緊要是 "能量標籤"  吧!
回復

sharonlks 發表於 2012-5-27 23:33:25 |顯示全部樓層
"美的"夠平, 唔洗兩千蚊都有
回復

土豆貓 發表於 2012-5-28 10:17:07 |顯示全部樓層
樂sing/落信啦.....hit他池又貴又吳係真係錦靜
回復

gunbuster363 發表於 2012-5-30 09:46:01 |顯示全部樓層
樂信 rasonic d野好易壞
買過個風筒用左一個月就壞

唔好意思我係睇死佢d野垃圾

好耐好耐以前就係,分咗家好耐喇,而家個的係垃圾嚟。  發表於 2012-5-30 19:09
落信冷氣同落星一個廠出, 落信小家電係同國內小企合資, 明無?  發表於 2012-5-30 17:08
回復

Sergio 發表於 2012-6-1 23:58:21 |顯示全部樓層
我之前用過美的, 日立, 三菱, 樂信, 大金, 珍寶冷氣機, 可以比少少意見:-

美的 (價錢比較平宜, 不過不夠靜及製冷不太好)
日立RA-08KF (日立小涼伴, 價錢比較貴, 也算靜, 夠冷, 耐用)
菱機07CP
樂信RCC711J (價錢公道,  不過不夠靜, 夠冷, 但不耐用)
樂聲CW-C711JA
松下
三菱 ((價錢公道,  不過不夠靜, 夠冷, 耐用)

如果以3/4匹窗口式冷氣機來講我會選擇日立小涼伴, 雖然貴些少, 但總算是一部唔錯的冷氣機.  另外, 如果買大匹數窗口式冷氣機, 我會選擇珍寶.   如果講到分體式, 一定是大金啦, 無得走雞.  又靜又冷又耐用.
回復

andyman 發表於 2012-6-2 20:54:43 |顯示全部樓層
我部日立小涼伴用左20年,不過是一匹,我不常開,夏天好熱都係每晚開1至2個鐘。
回復