八呀!發呀!

作者: maywong918 發表于 2008-4-8 01:42:55
2131 16
首先我要嚮度多謝希媽同豆豆!
禮拜日我過左又開心又忙碌既一日!大豐收呀!
首先我嚮希媽度接左兩個 AV B 返來,跟住又嚮豆豆度又接左三個BB,豆豆仲帶我去左蘭姐度,(慚愧,我真係第一次去! )結果忍唔住手又買左三盆AV苗...其間又發生左D狼狽事~再次多謝豆豆幫手!
返到屋企將蘭姐度買既小苗換泥,隔離,跟住查資料,又問左希媽(又要多謝希媽,好熱心解答!)開始有D後悔...係咪太沖動呢?因為我買既三盆小苗其中兩盆對我呢D新手來講好似...我驚我會害左佢 地呀!(一盆少女葉A57,一盆斑葉440,斑葉440查圖鑑查唔到)
最慘而家天氣開始熱喇,我見好多高手都話夏天會"屎"好多AV ! 高手都...甘我呢D新手咪...
而家望住D花又開心又但心!
各位高手過招呀!唔該!:icon23

大晒冷

大晒冷

少女葉A57

少女葉A57

斑葉440

斑葉440
cheong 發表於 2008-4-8 02:05:39 |顯示全部樓層
有兩個真係好bb喎! 我都有5盆係咁細o既bb, 遲d新office開左就搬佢地返去
回復

maywong918 發表於 2008-4-8 12:25:04 |顯示全部樓層
係呀,果兩個係希媽送既迷你AV B來架!
office日日有冷氣,D B 好HAPPY 喇!羨慕ing... 我無返工,D AV嚮屋企種 遲D日日開冷氣,實俾人"炸形"!
回復

ハマナス 發表於 2008-4-8 12:33:10 |顯示全部樓層
我都係新手, 我都買咗兩盆斑葉。
死啦! 後尾先知原來好難種, 好驚丫而家, 希望唔好比我種死...
回復

豆豆 發表於 2008-4-8 13:35:59 |顯示全部樓層
大家俾心機種應該得架,我好有信心種.話說我朋友10年前種AV時無專業肥料無冷氣環境下都種得非常好.不過家吓香港天氣真係变化大越來越熱.我都有D担心架.希望大家D花能安全渡夏啦
回復

maywong918 發表於 2008-4-8 13:39:43 |顯示全部樓層
原帖由 豆豆 於 2008-4-8 13:35 發表
大家俾心機種應該得架,我好有信心種.話說我朋友10年前種AV時無專業肥料無冷氣環境下都種得非常好.不過家吓香港天氣真係变化大越來越熱.我都有D担心架.希望大家D花能安全渡夏啦 ...

豆豆,豆豆,多謝你呀~ 我會俾心機種既喇~
回復

豆豆 發表於 2008-4-8 14:04:12 |顯示全部樓層
原帖由 maywong918 於 2008-4-8 13:39 發表

豆豆,豆豆,多謝你呀~ 我會俾心機種既喇~

大家一起努力呀 唔晒客氣
回復

agnespoon 發表於 2008-4-8 14:57:57 |顯示全部樓層
A57同440我男友都買左呀, 不過佢話真係好難種.
回復

maywong918 發表於 2008-4-8 15:16:41 |顯示全部樓層
原帖由 agnespoon 於 2008-4-8 14:57 發表
A57同440我男友都買左呀, 不過佢話真係好難種.

下?甘...慘喇~ 你而家仲種緊呀?過兩招來呀~
回復

fronny 發表於 2008-4-9 00:17:54 |顯示全部樓層
花展買左幾棵 av , 都係後來先知全是難種品種
這幾天已經將所有全搬回公司嘆冷氣啦
但仲驚緊佢地唔知過唔過到暑假
回復

tata 發表於 2008-4-9 00:24:38 |顯示全部樓層
加油呀, 空氣流通好緊架, 慢慢嚟啦, 到佢開花你睇, 你就會開心到彈起架喇~ 題外話, 唔該你今日幫手呀
回復

maywong918 發表於 2008-4-9 03:02:04 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-4-9 00:24 發表
加油呀, 空氣流通好緊架, 慢慢嚟啦, 到佢開花你睇, 你就會開心到彈起架喇~ 題外話, 唔該你今日幫手呀

多謝你呢~我會加油既喇!另:我都幫唔到你 不過,個啊姐話有時,我好開心架!點知...
回復

jellyfishy 發表於 2008-4-9 10:14:02 |顯示全部樓層
A57都ok易種,又唔多怕熱.
440就難講d.
回復

maywong918 發表於 2008-4-9 11:52:47 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-4-9 10:14 發表
440就難講d.

下?唉~連你地都話難...
係呢,其實440係點樣架?我淨係記得係紫花來咋!(個人偏好紫色! )查圖鑑查唔到!
回復

maywong918 發表於 2008-4-9 12:17:05 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-4-9 12:11 發表
http://www.dollyyeh.idv.tw/san_mateo_blues.htm

唔該晒!金金~ 唔知我種唔種到o甘樣呢?
回復

舊愛1997 發表於 2008-4-10 14:29:52 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-4-9 10:14 發表
440就難講d.

好鬼鐘意水母溫馨提示
回復