小天鵝換7-11印花!(完了)

作者: heiheimama 發表于 2008-4-5 13:27:44
4691 41
Workingbee 發表於 2008-4-5 22:25:27 |顯示全部樓層

回復 18# 的帖子

希媽,你換唔換我果8個印花呀?
回復

heiheimama 發表於 2008-4-5 22:27:35 |顯示全部樓層
原帖由 Workingbee 於 2008-4-5 22:25 發表
希媽,你換唔換我果8個印花呀?

我要星期一回公司看看我的苗圃至可以決定呀!我唔捨得我的心肝寶貝呀,你看看大戶a出咩招先啦!~
回復

Workingbee 發表於 2008-4-5 22:35:29 |顯示全部樓層
大戶....8個印花你點睇呀
回復

比得大帝 發表於 2008-4-5 23:40:31 |顯示全部樓層
條數係唔係咁計:
5個印花 + $10 = 10個印花 = 一隻熊
咁即係一個印花 = $2

點解你地好似玩到d印花咁貴嘅?
回復

ayclui 發表於 2008-4-5 23:51:09 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-4-5 23:40 發表
條數係唔係咁計:
5個印花 + $10 = 10個印花 = 一隻熊
咁即係一個印花 = $2

點解你地好似玩到d印花咁貴嘅?

Peter, 要o向7 仔買 $20 野先有一個印花啊...
回復

maywong918 發表於 2008-4-6 00:16:50 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-4-5 22:11 發表

唔係wo,我會(門)住佢,佢成百幾個公仔玩緊啦,洗咩同我爭!~

大戶出手啦,大家密切留意!~

不過may,大戶要奧運站交收wo,你出到黎嗎?~ ...

奧運站交收? 我.....唔得!
回復

maywong918 發表於 2008-4-6 00:23:03 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-4-5 22:18 發表

咩事? 咩事? 唔通亞may已經搵到一套比我???

一套?咪玩喇~D印花好似2號先開始派既咋o窩 !
仲有,你唔係話一隻熊換一隻迷岩既咩?
我打算努力D同你換一兩隻咋!
回復

soniamok 發表於 2008-4-6 00:23:34 |顯示全部樓層
條數應該係咁計:
5個印花 (買 $20 野先有一個印花)  + $10 = $110 = 一隻熊

換晒一套要: 至少 $660 (仲要抽 6 次就中晒先係咋喎)
回復

maywong918 發表於 2008-4-6 00:27:36 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-4-5 22:20 發表

may may, 有D迷岩係小苗, 有D係中苗, 有D係球球, 你都OK?

哈哈~我未種過迷岩架!只不過呢期睇得多你地D帖,開始中毒! 所以先打算努力換印花同你換!頭先就係沖去七仔買野拿左六個印花返來!
回復

maywong918 發表於 2008-4-6 00:32:30 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2008-4-6 00:23 發表
條數應該係咁計:
5個印花 (買 $20 野先有一個印花)  + $10 = $110 = 一隻熊

換晒一套要: 至少 $660 (仲要抽 6 次就中晒先係咋喎)

都唔係o窩 ,如果一次買多D:買$20 一個印花,$30就兩個...只要一次買$60就有五個喇!加$10都係$70= 一隻熊
回復

Tony 發表於 2008-4-6 10:27:23 |顯示全部樓層
原帖由 maywong918 於 2008-4-6 00:32 發表

都唔係o窩 ,如果一次買多D:買$20 一個印花,$30就兩個...只要一次買$60就有五個喇!加$10都係$70= 一隻熊

仲有D貨品係有額外多一個印花ga
回復

mcyan 發表於 2008-4-6 10:51:38 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-4-5 22:20 發表

may may, 有D迷岩係小苗, 有D係中苗, 有D係球球, 你都OK?

我啱呀∼∼∼我要迷岩
回復

heiheimama 發表於 2008-4-6 21:17:30 |顯示全部樓層
仲有一隻小天鵝呀,不過大家都會候住a大戶d迷岩啦!~(我都想要...唔通又去換熊仔...
回復

ying0317 發表於 2008-4-6 21:37:12 |顯示全部樓層
1.YLL
2.Jacky ( 剛剛係7-11買完杯麵上黎,見倒希媽你個帖,剛好有兩個印花,仲差d掉左tim)
3.ying0317

剛好有3個印花係手
回復

ayclui 發表於 2008-4-6 22:04:06 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-4-6 21:17 發表
仲有一隻小天鵝呀,不過大家都會候住a大戶d迷岩啦!~(我都想要...唔通又去換熊仔...

都唔係好多人吼啫...你想要邊款jack ???
希媽你駛乜用熊仔同我換丫, 你咁多寶物
回復

比得大帝 發表於 2008-4-6 22:30:12 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2008-4-6 00:23 發表
條數應該係咁計:

條數都唔應該咁計, 因為你用果600蚊係可以買番價值600元的東西, 所以條數係:

100元 + 10元 = 100元的貨 + 一隻熊
因此:

一隻熊 = 110元 - 100元的貨

如果這100元是花得得驄明的話, 一隻熊 約值10元

回復

heiheimama 發表於 2008-4-6 22:57:53 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-4-6 22:30 發表

條數都唔應該咁計, 因為你用果600蚊係可以買番價值600元的東西, 所以條數係:

600元 + 10元 = 600元的貨 + 一隻熊
因此:

一隻熊 = 610元 - 600元的貨

如果這600元是花得得驄明的話, 一隻熊 約值10元 ...

現實是,你俾$10七仔個sales,佢係唔會俾隻熊你既,就係咁簡單.~
回復

heiheimama 發表於 2008-4-6 23:10:36 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-4-6 22:04 發表

都唔係好多人吼啫...你想要邊款jack ???
希媽你駛乜用熊仔同我換丫, 你咁多寶物

我有咩好野都係你俾既啫!~
回復

aj~kiss 發表於 2008-4-6 23:10:46 |顯示全部樓層
千金難買心頭好,喜歡的...有時真係唔可以用金錢黎 量
回復

比得大帝 發表於 2008-4-7 09:08:12 |顯示全部樓層
原帖由 aj~kiss 於 2008-4-6 23:10 發表
千金難買心頭好,喜歡的...有時真係唔可以用金錢黎 量

千金難買心頭好當然是真的, 果時我都有儲到麥記的史路比, 興完了, 成套要求人要

果時美國好興TY 的 Beannie Baby, 6蚊美金一隻, 我都儲咗唔少, 有d重被炒到幾百美金, 依家咪又係放咗向櫃底
回復