淘寶買鞋分享

作者: rosetina 發表于 2012-4-5 14:11:22
13983 112

昨天在淘寶買的, 好特別, 好舒適. 希望同你們分享
不是賣廣告
jeffreyngcm 發表於 2012-4-5 14:38:15 |顯示全部樓層
不是賣廣告就delet左淘宝條link啦
回復

jellyfishy 發表於 2012-4-5 14:45:23 |顯示全部樓層
條 link 俾我 delete 左~  
回復

rosetina 發表於 2012-4-5 16:15:15 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2012-4-5 14:45
條 link 俾我 delete 左~

Thank you !
回復

BanbieChan 發表於 2012-4-5 16:19:31 |顯示全部樓層
我著唔到呢D鞋架~著咗好似唔識行咁架~
回復

031504 發表於 2012-4-6 00:49:38 |顯示全部樓層
淘寶,,,唔會再去買衫褲鞋,,,,
因為衫褲鞋我都買過,,,,都瀨過野,,,,,,,

比貴少少係香港買仲好,,,又有得試有得換,,,,
計落其實同香港買差唔多
回復

mummy 發表於 2012-4-6 00:56:39 |顯示全部樓層
我呢D古代人,唔識淘寶。貴又唔放心,平又怕濕碎。但我朋友就買咗好多$單車用品
回復

ahhung68 發表於 2012-4-6 01:19:22 |顯示全部樓層

淘寶有時真係會瀨嘢, 但小心啲揀, 可以喺度買到筍嘢!

前年我喺拮知賭見到一件公雞牌羽絨好想買, 標價千幾蚊, 睇吓佢啲牌, 全部都寫住日文字, 而最低寫著"中国制"三個漢字, 我即刻忍住手, 返屋企立即淘寶, 點知俾我搵到, 佢寫到明件衫啲相片係"實物拍攝", 影埋裏面detail位, 同埋車喺件衫啲牌, 與我喺拮知賭見到嗰件一模一樣, 我即刻返去太古試尺碼, 之後上淘寶買! 收貨後當然冇失望啦, fit到漏!

下面呢個相架又係淘寶貨, 比起香港平咗70%

jellyfishy  好有心機,時間用了不少.  發表於 21 分鐘前

有時喺公司冇嘢做, 就上去淘吓寶

評分

查看全部評分

回復

rosetina 發表於 2012-4-6 07:47:07 |顯示全部樓層
我系淘寶Fans 我天天都淘寶,有好多野在店舖搵唔到,都可以系淘寶買到,不過要小心選擇,睇多D評價,So far So good, 我重未試過唔滿意。所以同你地分享下遮!
回復

ahhung68 發表於 2012-4-6 08:37:33 |顯示全部樓層
jeffreyngcm  叻  發表於 5 小時前
謝謝吖

mummy  但買有牌子嘢又擔心佢喺冒牌嘢,質量最令我擔心。  發表於 6 小時前
買衫通常都唔會揀有牌子嗰啲, 但如果要買牌子, 最先決條件睇吓佢係咪話"原單", 所以我最先會用"日本原單" 呢幾個字去search, 之後再慢慢睇, 通常喺商場見到啲衫都熟口熟面, 因好多時都係淘寶貨!

HLAM  原本你咁叻仔, 咁識揀嘢!  發表於 6 小時前
咁識揀嘢都係因為曾經瀨嘢啦   有一次喺商場買件T恤$19X元, 見到件衫牌有個名, 咪手痕上淘寶睇吓囉, 點知只係RMB$49
自此以後, 買衫前都會忍一忍
回復

ahhung68 發表於 2012-4-6 08:49:53 |顯示全部樓層
rosetina 發表於 2012-4-6 07:47
我系淘寶Fans 我天天都淘寶,有好多野在店舖搵唔到,都可以系淘寶買到,不過要小心選擇,睇多D評價,So far ...

我都係淘寶fans, 我啲酢漿草都係淘寶貨   根本香港好多嘢都係內地運落唻, 如果精明啲的話, 可以慳到錢架!   我返工除咗本身的工作外, 仲有經常幫同事喺淘寶買嘢! 佢班友仔乜都買, 衫, 公仔, 銀包, 手袋, 貼喺熒幕防別人偷睇的保護膜, 電話殼, 文具, 書, 搖控車, 電筒, 鴨腎.....等等, 乜鬼都買, 因為近年匯率真係好貴, 我都買少咗好多!

如果你繼續有好嘢發現到, 分享俾我知吖
回復

rosetina 發表於 2012-4-6 22:43:25 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2012-4-6 08:49
我都係淘寶fans, 我啲酢漿草都係淘寶貨   根本香港好多嘢都係內地運落唻, 如果精明啲的話, 可以慳到錢 ...

好丫,我地大家互相分享啦,不過我而家返左香港,只有得睇,無得買,因香港用唔到支付寶,等我返上東莞,至比我d戰利品你睇丫!
回復

ahhung68 發表於 2012-4-6 23:07:06 |顯示全部樓層
rosetina 發表於 2012-4-6 22:43
好丫,我地大家互相分享啦,不過我而家返左香港,只有得睇,無得買,因香港用唔到支付寶,等我返上東莞, ...

香港用到支付寶喎, 唔係我都買唔到啦, 不過而家啲匯率真係好貴, 差唔多0.792,

我都想俾我的戰利品你睇吖, 前年買咗牆貼唻裝飾屋企, 貼咗後感覺好好吖
回復

mummy 發表於 2012-4-7 00:00:19 來自手機 |顯示全部樓層
我又想知。。。我淘都未識淘
回復

ahhung68 發表於 2012-4-7 00:04:43 |顯示全部樓層
mummy 發表於 2012-4-7 00:00
我又想知。。。我淘都未識淘

超easy, 有機會教你吖, 不過初初玩要識節制, 否則會買好多唔等使既嘢返架~
回復

mummy 發表於 2012-4-7 00:43:38 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2012-4-7 00:04
超easy, 有機會教你吖, 不過初初玩要識節制, 否則會買好多唔等使既嘢返架~   ...

好。我好有節制嘅。除咗教我用,最緊要幫手睇下件貨信唔信得過。
回復

ahhung68 發表於 2012-4-7 00:47:47 |顯示全部樓層
mummy 發表於 2012-4-7 00:43
好。我好有節制嘅。除咗教我用,最緊要幫手睇下件貨信唔信得過。

冇問題啦, 我同樓主實義不容辭 (唔好意思, 拉埋樓主落水   )

我想讚好~ 但無呢個制~ XDDDD  發表於 2012-4-7 18:22
回復

mummy 發表於 2012-4-7 00:50:29 |顯示全部樓層
回復

031504 發表於 2012-4-7 01:30:39 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2012-4-6 08:49
我都係淘寶fans, 我啲酢漿草都係淘寶貨   根本香港好多嘢都係內地運落唻, 如果精明啲的話, 可以慳到錢 ...

有無D正鋪介紹@@
家品,,衫ETC,,,,,
我想換IPHONE CASE啊><
回復

ahhung68 發表於 2012-4-7 10:17:17 |顯示全部樓層
031504 發表於 2012-4-7 01:30
有無D正鋪介紹@@
家品,,衫ETC,,,,,
我想換IPHONE CASE啊>

買過幾間都OK的, PM條LINK俾你啦

我好我唔係好識申請帳戶~  發表於 2012-4-7 10:19
回復