好中意!唔知乜名?(sorry八王爺)

作者: maywong918 發表于 2008-4-4 03:54:23
1403 14
o岩o岩睇左八王爺嚮佢熱帶雨林植物果版貼既"非洲紫羅蘭展~ 包括苦苣苔圖" 見到有兩盆花特別中意,但自己見識少,唔知乜名,所以"撻"左王爺兩張相 想各位幫幫手講我知叫乜名!thanks!

本來想貼連結,但王爺太多圖! 所以...嘻嘻... 希望王爺唔好 我!你大人有大量!

唔知點解對呢類形D花辦睇落厚厚地既花特別中意!
lala 發表於 2008-4-4 07:26:58 |顯示全部樓層
第一幅係唔係 Ness' Crinkle Blue??  假如屬實,我有小苗可以俾你(if you want...)
回復

maywong918 發表於 2008-4-4 10:50:56 |顯示全部樓層
係咪真架? 係就多謝先喇!
回復

lala 發表於 2008-4-4 11:16:44 |顯示全部樓層
珍珠都冇咁真... 認領 Ness' Crinkle Blue 小朋友,加送 Rob's Ice Ripples !!
回復

maywong918 發表於 2008-4-4 11:34:53 |顯示全部樓層
原帖由 lala 於 2008-4-4 11:16 發表
珍珠都冇咁真... 認領 Ness' Crinkle Blue 小朋友,加送 Rob's Ice Ripples !!

唔係"化"!? 甘我...甘我...唔知講乜好喇!唯有   er~但我無野可以報答你喎! 或者你睇睇呢度有無o岩睇
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=9024&extra=page%3D1

(ps:點摞呀?)
回復

candyafr 發表於 2008-4-4 12:22:54 |顯示全部樓層
原帖由 lala 於 2008-4-4 07:26 發表
第一幅係唔係 Ness' Crinkle Blue??  假如屬實,我有小苗可以俾你(if you want...)

這盆應該如ala 所說是 ness' crinkle blue, 我曾經都有1盆, 不過

回復

豆豆 發表於 2008-4-4 12:42:14 |顯示全部樓層
我有第2隻迷你種側芽(粉紫色)唔知你要唔要呢?可以俾你呀
回復

candyafr 發表於 2008-4-4 13:11:24 |顯示全部樓層

lala,
是否聽者有份呀?
回復

maywong918 發表於 2008-4-4 16:48:15 |顯示全部樓層
原帖由 豆豆 於 2008-4-4 12:42 發表

豆豆,我想要呀!我PM左你喇!thanks!
回復

pinky 發表於 2008-4-4 16:51:00 |顯示全部樓層

我都要想 , 紫色我勁喜 ~~
唔知有無多出 ??
回復

pinky 發表於 2008-4-4 16:51:46 |顯示全部樓層
原帖由 豆豆 於 2008-4-4 12:42 發表

唔知豆豆你有無多出??
回復

lala 發表於 2008-4-4 16:59:21 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-4-4 13:11 發表

lala,
是否聽者有份呀?

yes and no...  應該呢個 combo 仲有貨嘅...  但要番屋企點點貨先。你應該係第三組,應該冇問題。我今晚點清楚再 pm 你。
回復

豆豆 發表於 2008-4-4 17:16:16 |顯示全部樓層
原帖由 pinky 於 2008-4-4 16:51 發表

唔知豆豆你有無多出??

側芽得1隻,母株開緊花遲吓修葉俾1片你啦
回復

maywong918 發表於 2008-4-4 17:44:08 |顯示全部樓層
嚮度再次多謝lala&豆豆!
回復

candyafr 發表於 2008-4-4 17:55:55 |顯示全部樓層
原帖由 lala 於 2008-4-4 16:59 發表

yes and no...  應該呢個 combo 仲有貨嘅...  但要番屋企點點貨先。你應該係第三組,應該冇問題。我今晚點清楚再 pm 你。

先謝謝你
回復