其月彳寺 中 白勺Chataspring~ 吓~~白色 >.<~

作者: ahhung68 發表于 2012-3-30 16:31:58
6749 98
waiting 發表於 2012-3-30 23:15:06 |顯示全部樓層
弓起弓起!
期待期待!

些些, 我已引頸以待了 ^^  發表於 2012-3-30 23:17
回復

ahhung68 發表於 2012-3-30 23:16:51 |顯示全部樓層
Dreamer 發表於 2012-3-30 23:12
其實黃花品種都唔少,照住呢張單執啦
http://forum.african-violet.eu/viewtopic.php?f=39& ...

真係感激感激 , 我一直以為好少有, 見到有一款叫Sunkissed Rose好靚吖, 令我又有一新目標, 謝謝你的好介紹
回復

Breeze 發表於 2012-3-30 23:24:01 來自手機 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2012-3-30 23:16
真係感激感激  , 我一直以為好少有, 見到有一款叫Sunkissed Rose好靚吖, 令我又有一新目標,  ...

嘻嘻~ 你又有新目標,甘我地會唔會又多一個機會呢?:p
回復

Dreamer 發表於 2012-3-30 23:27:08 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2012-3-30 23:16
真係感激感激  , 我一直以為好少有, 見到有一款叫Sunkissed Rose好靚吖, 令我又有一新目標,  ...

Sunkissed Rose 的確靚!
你嘅目標係呢度,老人家可以幫你一把喎
http://hkplants.com/forum.php?mo ... ht=sunkissed%2Brose
回復

ahhung68 發表於 2012-3-30 23:29:16 |顯示全部樓層
Breeze 發表於 2012-3-30 23:24
嘻嘻~ 你又有新目標,甘我地會唔會又多一個機會呢?:p

你梗有機會啦, 我哋都靠你架嘛, 你快啲一齊幫手吖
回復

ahhung68 發表於 2012-3-30 23:31:23 |顯示全部樓層
Dreamer 發表於 2012-3-30 23:27
Sunkissed Rose 的確靚!
你嘅目標係呢度,老人家可以幫你一把喎
http://hkplants.com/forum.php? ...

你唔止老人家咁簡單, 你直頭係生神仙添啦 ~  你幾時又幫佢分身家吖
回復

Dreamer 發表於 2012-3-30 23:40:11 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2012-3-30 23:31
你唔止老人家咁簡單, 你直頭係生神仙添啦  ~  你幾時又幫佢分身家吖   ...

遲d去完hair salon ,就通知你啦

好吖, 謝謝你~ ^^  發表於 2012-3-30 23:42
回復

土豆貓 發表於 2012-3-31 11:21:00 |顯示全部樓層
我果盆chantaspring 仲係bb
回復

ahhung68 發表於 2012-3-31 11:30:03 |顯示全部樓層
土豆貓 發表於 2012-3-31 11:21

我諗我呢盆都係BB, 見到佢貼住舊年6月開始種, 之前真係好幼, 突然間壯大咗咋

我要睇黃色花花......快d開啦.....  發表於 2012-3-31 11:33
回復

ahhung68 發表於 2012-3-31 11:41:39 |顯示全部樓層
土豆貓 發表於 2012-3-31 11:21

土豆貓  我要睇黃色花花......快d開啦.....  發表於 7 分鐘前

快架啦快架啦, 不過我驚佢衰收尾開唔到咋
回復

土豆貓 發表於 2012-3-31 11:43:57 |顯示全部樓層
快架啦快架啦, 不過我驚佢衰收尾開唔到咋
啋......實開, 一定開!!!!

你呢一個"啋", 嚇走哂啲牛鬼蛇神, 今次啲花一定開啦 ^^  發表於 2012-3-31 11:49
回復

土豆貓 發表於 2012-3-31 11:52:24 |顯示全部樓層
ahhung68  你呢一個"啋", 嚇走哂啲牛鬼蛇神, 今次啲花一定開啦 ^^

洗mud講......好話啦, 有我幫你實行有葉賞葉, 有花開花, 有球收球! 仲六合常中.....

嘩~~咁犀利? 句句都合晒心意, 你咁勁, 麥拎拎、陳立品、龍婆......等都要叫聲你做師傅吖 ^^  發表於 2012-3-31 12:01
回復

土豆貓 發表於 2012-3-31 12:07:12 |顯示全部樓層
ahhung68  嘩~~咁犀利? 句句都合晒心意, 你咁勁, 麥拎拎、陳立品、龍婆......等都要叫聲你做師傅吖 ^^

要對自己有信心....先有正能量!!!!! 自然人又開心, 花又開得靚, 世界都和平d
回復

ahhung68 發表於 2012-3-31 12:09:53 |顯示全部樓層
土豆貓 發表於 2012-3-31 12:07
ahhung68  嘩~~咁犀利? 句句都合晒心意, 你咁勁, 麥拎拎、陳立品、龍婆......等都要叫聲你做師傅吖 ^^ ...

因為天氣開始暖, 所以我有啲擔心吖   不過如果今次開唔成, 我有耐性等既

今日天氣涼番少少, 應該無問題既...  發表於 2012-3-31 12:13
回復

ahhung68 發表於 2012-3-31 12:15:19 |顯示全部樓層
土豆貓 發表於 2012-3-31 12:07
ahhung68  嘩~~咁犀利? 句句都合晒心意, 你咁勁, 麥拎拎、陳立品、龍婆......等都要叫聲你做師傅吖 ^^ ...

土豆貓  今日天氣涼番少少, 應該無問題既...  發表於 54 秒前

希望唔好咁快熱啦 !  你得閒的話記得幫我"啋"多幾聲吖
回復

土豆貓 發表於 2012-3-31 12:19:22 |顯示全部樓層
希望唔好咁快熱啦 !  你得閒的話記得幫我"啋"多幾聲吖
收到...即刻做野......"啋啋啋"

wakakakakaka, xie xie^^  發表於 2012-3-31 12:21
回復

alexander 發表於 2012-3-31 13:12:19 |顯示全部樓層
chantaspring都幾怕熱, 我試過熱到朵花成個月都冇打開~ 如果唔想生到雜草咁, 咁就辛苦羅, 成日要用牙籤去挑走d側芽, 要一出就挑, 挑到佢唔生側芽為止.

你既出品好正吖, 一陣間的起心肝, 去挑芽^^  發表於 2012-3-31 13:23
回復

ahhung68 發表於 2012-3-31 15:40:07 |顯示全部樓層
alexander 發表於 2012-3-31 13:12
chantaspring都幾怕熱, 我試過熱到朵花成個月都冇打開~ 如果唔想生到雜草咁, 咁就辛苦羅, 成日要用牙籤去挑 ...

你所指的熱,大概係幾多度吖?
回復

alexander 發表於 2012-3-31 16:20:16 |顯示全部樓層
咁又唔記得, 淨係記得佢5月中等到6月中朵花都打唔開~ 而且當時花架靠牆, 空氣流通差少少.
回復

ahhung68 發表於 2012-3-31 16:26:00 |顯示全部樓層
alexander 發表於 2012-3-31 16:20
咁又唔記得, 淨係記得佢5月中等到6月中朵花都打唔開~ 而且當時花架靠牆, 空氣流通差少少. ...

我而家將佢掛喺窗邊,希望夏天的風唔好咁熱啦
回復