每間公司必有一個敢既人

作者: gtrnismo 發表于 2008-4-3 18:08:56
1586 9
每間公司必有一個敢既人﹕
(以下特徵未必全中但你都應該知我講邊種人)

年紀不少的女性
愛察老細鞋
女交
愛穿名牌但超級孤寒
衣著賣弄性感
小事化大
國語英語電腦甚至廣東話都不通但唔知點解做左10幾年
鬧人吾洗本
變臉王
偷懶舍脖
look大眼講大話
講野大聲無準
講事講非細聲講大聲笑
牆頭草兩邊擺
爛geg當有趣
串嘴
見高拜見低埰
幸災樂禍

不知你既office有無個敢既人, 如有, 你又會點對佢呢?
jellyfishy 發表於 2008-4-3 18:22:46 |顯示全部樓層
好似周星星個招:你睇我唔到你睇我唔到~~~
回復

八王爺 發表於 2008-4-3 18:31:50 |顯示全部樓層
係啰 .... 可能我睇佢唔到,佢又睇我唔到!
回復

feufeu 發表於 2008-4-3 19:45:53 |顯示全部樓層
男人都有大把係咁啦
回復

littlejojo 發表於 2008-4-3 21:20:02 |顯示全部樓層
我都係當自己時運高....咩都睇唔到...
因為對眼唔想見到d唔想見既野....
回復

yen 發表於 2008-4-3 23:17:33 |顯示全部樓層
呵呵~幾時都係時運高,睇唔到,聽唔到!
回復

cuiyao 發表於 2008-4-4 00:57:18 |顯示全部樓層
原帖由 feufeu 於 2008-4-3 19:45 發表
男人都有大把係咁啦

贊成!!!!
回復

Heidi 發表於 2008-4-4 11:32:23 |顯示全部樓層
我公司都有一件咁上下ge人,聲大及無準,樣樣關佢事,到做唔掂自己ge野,就賴人,又燥狂症,琴日先同佢爭D鬧交,好嬲呀!!!!!!!!
回復

屠子步 發表於 2008-4-4 12:39:48 |顯示全部樓層
Office得5個人已有一個中左上面7成衰野。
30有1都學人扮可愛,平時用十零歲零妹講野的方式講野。成日都"好勁架","好攪笑架"。

佢唔用名牌但用d貴少少既野就扮到好似好勁咁,如雜牌MP44圍比人睇。成日都同客及同事講佢每年一定要去3次旅行。但次次唔係去澳門就係泰國d cheap野。講親會去的日本、歐洲及美加就永遠不能成團或淡季都可以訂唔到機票。

佢拎左細佬既雜牌MP4用,成日就一返到公司就拔左個耳筒,請同事聽一d過期(大半年前)同聲音已拆晒既歌。仲要同人講"我只聽新歌"。

性感就欠奉(好彩),身材或身形如何唔好講,但成日只著4個骨衭,包括別人請佢去BALL。

工作方面好多野唔識做專搵日幫手,有個同事有次最嬲是佢連拎2個box file都話無力。一個大學生可以唔識用Excel計數及統計畫圖。

成日同人講野無端端都笑得一餐,如"我今早食左早餐, gagagaga。"

又可以好厚顏咁讚自己,佢已經係一個好閒既分舖,一d成績都做唔到,有次有少少"希望"可以有d成績,佢就四圍同人吹,話"我永遠只做第一",又同人講佢單生意有幾大。最後單生意做唔到,就話人地如何如何。

好快就離開個office,肯定會好懷念e個咁厚顏既同事。
回復

gtrnismo 發表於 2008-4-5 01:22:53 |顯示全部樓層

成日都"好勁架","好攪笑架"。

好似....

"我今早食左早餐, gagagaga。" ....

我開始懷疑你果個係唔係同一個人
回復