終於有花的酢 (huen923請進)

作者: ahhung68 發表于 2012-3-24 19:06:26
2362 3
Huen923, 你之前分享給我的酢, 終於有一盆開花啦, 請睇睇吖~  
另外, 想問吓呢款酢係乜名堂吖?
佢咁遲先開花, 希望有仔生啦

huen923 發表於 2012-3-28 22:32:24 |顯示全部樓層
Huen923, 你之前分享給我的酢, 終於有一盆開花啦, 請睇睇吖~     
佢咁遲先開花, 希望有仔生啦  
=======================================
多謝你好好的照料, 靚靚的花, 她的名字是...我也不太清楚, 當時買回3粒不同的球 O.Simplex, O. purpurea yellow and O.purpurea gan, 全部種於同一花盤, 只有黃色 & 粉紅色開花及生子球
分享給網友也不知是什麼色花的子球......最搞笑的是今年我只開了黃色花, 即我分享了所有粉紅花子球!!

你收球時可否留2粒子球給我? 我收球時又給你幾粒粉紅花子球...好嗎?
回復

ahhung68 發表於 2012-3-28 23:16:41 |顯示全部樓層
huen923 發表於 2012-3-28 22:32
佢咁遲 ...

當然冇問題啦, 只係我怕   .....因為最初生得好慢, 到最近先至開花, 舊年我有一盆都係咁樣而生唔到仔, 我怕今次都係.....冇仔生吖

hahahaaaaa好抵死的形容.....  發表於 2012-3-29 18:18
回復

ahhung68 發表於 2012-3-28 23:17:49 |顯示全部樓層
huen923 發表於 2012-3-28 22:32
佢咁遲 ...

你最近種嗰啲有冇靚相睇吖?

無吖....今年的酢醬....真令我傷心..... 黃色的很多花, 開了很多, 但不靚所以的吾起心肝留倩影 @.@  發表於 2012-3-29 18:20
回復