A19 snow fizz (by 幸花園)

作者: sandylam 發表于 2012-3-8 20:44:34
3371 8

想問一下這位小姐有無寫錯名?

幾個月前係賓賓買,現在開花了。
想查一下花有無走色,但查唔到。這小姐名叫snow fizz。

sandylam 發表於 2012-3-9 08:39:31 來自手機 |顯示全部樓層
有無人識呢位小姐呀?
回復

LAILAI 發表於 2012-3-9 10:29:36 |顯示全部樓層
我印象中 Snow Fizz 在繽繽果張相係重瓣白底藍心的.
繽繽果d廿蚊非洲紫羅蘭苗都係馬生擺在此寄賣的.
有時可能係一d舊品種,有時可能係打錯名,都好難查.
回復

babycherry 發表於 2012-3-9 11:41:11 |顯示全部樓層
D 花...咁大既
回復

sandylam 發表於 2012-3-9 18:50:12 來自手機 |顯示全部樓層
其實呢個花好靚,而且係迷你種。我又搵唔到snow fizz係咩樣,所以我先有點懷疑係打錯名。而且花有時會走色,如果係藍心,或許真是走色了。謝謝lailai!
回復

sandylam 發表於 2012-3-9 18:53:05 來自手機 |顯示全部樓層
babycherry 發表於 2012-3-9 11:41
D 花...咁大既

係呀,呢個花葉細花大。我好鍾意。
回復

LAILAI 發表於 2012-3-10 09:18:55 |顯示全部樓層
sandylam 發表於 2012-3-9 18:50
其實呢個花好靚,而且係迷你種。我又搵唔到snow fizz係咩樣,所以我先有點懷疑係打錯名。而且花有時會走色 ...

算啦~你叫住佢做 Snow Fizz 先啦~
反正你種到禁靚女~
回復

sandylam 發表於 2012-3-10 17:07:25 來自手機 |顯示全部樓層
多謝:-)
橫掂都查唔到snow fizz個樣,我都無理由話佢唔係snow fizz。
不過紫羅蘭原來都有新舊品種之分,我現在才知道呢!

回復

sandylam 發表於 2012-3-17 23:35:56 來自手機 |顯示全部樓層
今日去花寶睇過相,原來A19應該係白花,應該係snow fizz。名字無錯,花都無開錯。
回復