有無人知道桂林街重建?(超級重要)

作者: jay嵐 發表于 2012-2-28 22:10:26
2213 7
我想知市區重建計劃好唔好~唉  要做通識  project.

各位朋友有無人要搬家?

有無舖要結業.

Springonions 發表於 2012-2-29 09:34:01 |顯示全部樓層
有無check過市建局網站? 或實地去睇下, 因為重建會係樓當眼處貼通告.
回復

jellyfishy 發表於 2012-2-29 09:50:34 |顯示全部樓層
好唔好? 點為之好唔好先? 你想從邊個角度探討呀?
回復

enemy 發表於 2012-2-29 09:55:13 |顯示全部樓層
温馨提示:

通識  project.要自己做!!!!

唔好是是但但上網找吓就交功課...咁樣唔會攞到高分~
回復

八王爺 發表於 2012-2-29 12:32:26 |顯示全部樓層

要做功課就「超級」重要,平時唔見大家關心一下舊區的問題。

正一功利主義。
回復

empire 發表於 2012-2-29 14:12:27 |顯示全部樓層
唔好一諗就諗負面野 (e.g. 搬家, 結業), 通識係要全方位諗。
仲有條題目指名某一個項目, 咁你就要理解吓呢個項目原本係點, 重建完之後係點,
如果唔係, 你只會變咗係答「市區重建的利與弊」

P.S.唔知條題目原文係咪剩係重建桂林街。因為成個重建係「荔枝角道╱桂林街和醫局街項目」, 如果只係提其中一條街名, 除非有特別原因只討論桂林街; 如果唔係, 出題目果個人都好求祈。

嘩..... 你頭像果朵花好鬼靚啊!流晒口水!  發表於 2012-2-29 15:31
回復

jay嵐 發表於 2012-2-29 16:16:18 |顯示全部樓層
= ="  你地好認真啊~   我只係做桂林街 因為老師話唔可以太大範圍   
我仲有好多 project

功利主義>_<"
回復

empire 發表於 2012-2-29 16:33:50 |顯示全部樓層
呢棵係Gloriosa, 不過花徑細。
===========================================
八王爺  嘩..... 你頭像果朵花好鬼靚啊!流晒口水!  發表於 半小時前
回復