深圳買花泥, 想找運輸運回香港, 請知到的幫幫忙.

作者: 毛仔 發表于 2012-2-26 11:39:32
2473 7
深圳買花泥, 想找運輸運回香港, 請知到的幫幫忙.
向日葵2 發表於 2012-2-26 16:57:21 |顯示全部樓層
買前問他
他們有相熟的貨運公司
但報的價到香港會有少許出入
回復

JR東日本 發表於 2012-2-26 17:23:51 |顯示全部樓層
我去年暑假都去過深圳花卉市場買了三五包泥返香港,佢地有運輸,你話要寄往香港,佢地會幫你。
另外,我想多口講句,千其唔好貪平,因為我就係貪平,買了一些我地懷疑應該在坑渠挖出來的泥來買,果d泥開頭都唔覺有問題,只是覺得特別濕和黑,慢慢覺得好嗅,好似坑渠味,還引來曱甴,種d青瓜仲全部慢慢死晒,之後dump都dump唔切;最奇怪的是,我有一盤嗅泥忘記丟掉,過了一段時間,竟然硬過石頭,所以我懷疑這些泥有紅毛泥成份,我發誓以後都唔會買。
希望無嚇親你
回復

毛仔 發表於 2012-2-26 22:07:56 |顯示全部樓層
謝謝.
回復

lvemoe 發表於 2012-2-28 12:02:05 |顯示全部樓層
JR東日本 發表於 2012-2-26 17:23
我去年暑假都去過深圳花卉市場買了三五包泥返香港,佢地有運輸,你話要寄往香港,佢地會幫你。
另外,我想 ...

所以我買都只係買有牌子的泥
回復

花草之家 發表於 2012-2-28 19:01:15 |顯示全部樓層
lvemoe 發表於 2012-2-28 12:02
所以我買都只係買有牌子的泥

係大陸買野,就算買有牌子,一樣會有假,總之就小心喇,唔好彩遇上奸商,分分鐘買3包泥有2包係冒牌貨,有d奸商知你係買返香港,買家想追究都難,因為唔會拖住d泥返大陸追究。
回復

faylo 發表於 2012-2-28 22:06:48 |顯示全部樓層
好怕向大陸買野.平又假,貴又假,糸奸商,貪官,賊吾糸假,你林下,泥咁平都有假.....中國人真糸不可多得的民族,毒害自己的未來主人翁,BB同小孩,大頭奶粉,假葯,坑渠油,坑渠水淋菜..........

利慾薰心.....可能需要從教育入手  發表於 2012-3-1 17:03
回復

faylo 發表於 2012-3-1 22:24:58 |顯示全部樓層
文革後,將人的基本價值顛倒,連核心的核心都毀 滅了,要教育番,談何容易,1965年文革到現在己45年有多,就算以打倒四人幫計,都三十多年.十年毀滅性運動,將五千年文化差吾多全毀,你話要多少年才可重整,吾糸使乜d人咁反對雙非,自駕遊,話哂同文同種,點解令香港人咁反感.
生活在香港的人啊,請好好珍惜我們未受文革搞動過的社會,珍惜我們還擁有的核心價值,自由,法制
回復