請問你地有冇人知道包住蘋果個D發泡膠網在那裡可以買到

作者: sheetaada 發表于 2012-2-25 13:12:00
2886 6
請問你地有冇人知道包住蘋果個D發泡膠網在那裡可以買到..因想用來種生菜之用AR
孖吉 發表於 2012-2-25 13:37:31 |顯示全部樓層
問相熟菜檔攞啦,收檔時會有好多要處理掉
回復

drlam_716 發表於 2012-2-25 21:06:40 |顯示全部樓層
我屋企有十幾二十個,食生果淨落o黎,你有無興趣要?
回復

sheetaada 發表於 2012-2-27 09:35:01 |顯示全部樓層
thk!drlam_716 !!我post完之後...個晚..我奶奶竟然俾左成推我..hahahaha佢話問生果佬取既..thk!你ar!我見老師教用呢個方法..真係幾好
回復

gracegarden 發表於 2012-2-27 11:36:44 |顯示全部樓層
sheetaada 發表於 2012-2-27 09:35
thk!drlam_716 !!我post完之後...個晚..我奶奶竟然俾左成推我..hahahaha佢話問生果佬取既..thk!你ar!我見老 ...

可唔可以分享一下用來種什麼和方法呢?等我又參考一下
回復

chanpyhilda 發表於 2012-2-27 12:01:37 |顯示全部樓層
我都係用呢d嚟保護我的神秘果! 但冇相熟生果舖, 所以要慢慢儲! 有時唔夠用, 就眼白白睇住d果畀雀仔光顧!!
回復

sheetaada 發表於 2012-2-27 14:39:03 |顯示全部樓層
ok!今個星期應該會再去園圃..到時影張相俾大家,全場既同學都聽老師講用呢個方法..都幾好ar
因為初初生菜出來時..係幾軟弱冇力既..於是套左呢個套.叫做將d生菜苗企直一d...幾好ar
回復