返回列表 發新帖

出售迷岩 (半義賣) 已貼捐款收據

作者: jo_jo 發表于 2012-2-7 18:25:26
3211 26
jo_jo 發表於 2012-2-12 16:41:05 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2012-2-12 16:05
1st row (由左至右):
S. HCY's Aries $40 Dr.M
S. Ozark Blue Popcorn $60呢隻係唔係仲有?新手種有冇問題? ...

呢隻仲有,不過有啲難度 ~ 夠光先會開花,但過光會葉黃!冬天要入溫室但夏天要通風,如你從未種過迷岩請考慮清楚。
S. Miriam G 會易好多
回復

waiting 發表於 2012-2-12 17:08:21 |顯示全部樓層
jo_jo 發表於 2012-2-12 16:41
呢隻仲有,不過有啲難度 ~ 夠光先會開花,但過光會葉黃!冬天要入溫室但夏天要通風,如你從未種過迷岩請 ...

你咁講令我有D猶豫,但我又好想試.因為我非常喜歡佢隻花色...
如果我都係要佢,你會唔會驚佢死係我手上呀?
回復

jo_jo 發表於 2012-2-12 17:23:21 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2012-2-12 17:08
你咁講令我有D猶豫,但我又好想試.因為我非常喜歡佢隻花色...
如果我都係要佢,你會唔會驚佢死係我手上呀?: ...

如果你要佢我會教你點種,凡事都有第一次,有咩唔明可 pm 問我,歡迎你中迷岩毒
回復

waiting 發表於 2012-2-12 17:29:02 |顯示全部樓層
jo_jo 發表於 2012-2-12 17:23
如果你要佢我會教你點種,凡事都有第一次,有咩唔明可 pm 問我,歡迎你中迷岩毒  ...

1st row (由左至右):
S. HCY's Aries $40 Dr.M
S. Ozark Blue Popcorn $60 waiting
S. Cherry Berry $40 一丁 ~ 已交收
S. Nora's Cheerful Rose 有 lum 株 $80 Ryansze
S. Gabriel's Horn Sport $60 一丁 ~ 已交收

我會係一個好學生~
請多多指教!

多謝哂,請 pm 我約時間交收  發表於 2012-2-12 18:10
回復

惡姨 發表於 2012-2-15 12:22:56 |顯示全部樓層
我想要埋隻S. Miriam G, 唔該 jo_jo

ok, thanks.  發表於 2012-2-15 13:34
回復

惡姨 發表於 2012-2-20 22:19:10 |顯示全部樓層
收到小苗了
回復

jo_jo 發表於 2012-2-23 00:41:22 |顯示全部樓層
Total : $870 / 2 = $435 + $35 ( S. Miriam G ) = $470
$870 - $470 = $400 5% to "香港園藝館" = $20
回復