屋企條村有藥房等於無?

作者: 青蛙媽媽 發表于 2012-1-14 18:45:25
1221 7

屯門屋企領匯商場, 整條村得返一間藥房, 一罐奶粉正常鋪頭賣$135~138, 但佢地賣成$145起, 簡直搶錢~
周不時要出到市中心購物, 街市租金貴, 菜檔得個四檔, 檔檔都要$10~12斤菜心, 白菜仔, 晚上7點幾落去買魚,
細過手板的紅衫都要18元一條, 3.5兩, 生果店唔標價, 吓吓要問, 任意開價,  

除左d老人家會幫襯, 真係攪度人人都出去市中心買野~
初初搬來唔知, 仲以為屋企樓下就係街市. 買野好方便, 而家買條魚都要等去開市中心先買~
ht333147 發表於 2012-1-14 23:41:36 |顯示全部樓層
富泰村?
回復

小野貓 發表於 2012-1-14 23:51:14 |顯示全部樓層
唉....領匯真係無良....我果度個街市d紅衫魚都係$3.5一兩....真係好貴丫
d細書局已經生存唔倒係領匯既地方...已經消失左...有時想劃下紙樣整下衫...都買唔倒要既紙黎劃...好慘
回復

青蛙媽媽 發表於 2012-1-15 13:25:45 |顯示全部樓層
ht333147 發表於 2012-1-14 23:41
富泰村?

山景村~
回復

青蛙媽媽 發表於 2012-1-15 13:29:27 |顯示全部樓層
小野貓 發表於 2012-1-14 23:51
唉....領匯真係無良....我果度個街市d紅衫魚都係$3.5一兩....真係好貴丫
d細書局已經生存唔倒係領匯既地方. ...

領匯剩係識叫d商戶裝修, 商戶裝修後, 咩都貴個人, 拉取式tissue 6條裝, 元朗賣$18~19元, 屋企間藥房要$26元~
回復

monstergary 發表於 2012-1-16 22:27:36 |顯示全部樓層
唔怪之得咁多人過o黎置樂呢邊買o野啦
回復

jellyfishy 發表於 2012-1-16 22:36:28 |顯示全部樓層
所以我寧願行遠D,盡可能幫襯小商店,希望多D人咁做,令到小商店(我心等同小市民)能繼續在香港生存~~~
回復

031504 發表於 2012-1-22 02:07:06 |顯示全部樓層
我以前都好似係住山景  (定係良景?)  早士總站果到
乜哩加變成咁啊?
回復