返回列表 發新帖

幾乎耍放棄的一株

作者: 花花公子 發表于 2008-3-29 11:19:19
9717 36
花花公子 發表於 2008-3-31 14:03:17 |顯示全部樓層
原帖由 mkpetpet 於 2008-3-31 12:42 發表
rainbow,  好提議呀,  我都想呀,  唔知 . . .

我唔要依棵花勒,你地有興趣咁我交比rainbow分割,應該可以分到三株,但rainbow要代我pass其中一隻比某花友,我答應左留比佢。
如果rainbow ok既我send pm 比你(rainbow)。
回復

noel 發表於 2008-3-31 15:07:59 |顯示全部樓層
原帖由 花花公子 於 2008-3-31 14:03 發表

我唔要依棵花勒,你地有興趣咁我交比rainbow分割,應該可以分到三株,但rainbow要代我pass其中一隻比某花友,我答應左留比佢。
如果rainbow ok既我send pm 比你(rainbow)。 ...

路過的有提議....

不如就叫rainbow 分株時影低d相,再post上嚟~
一來當交吓功課,ニ來又可與花友們溫故知新嘛!
回復

rainbow 發表於 2008-4-1 00:20:14 |顯示全部樓層
原帖由 花花公子 於 2008-3-31 14:03 發表

如果rainbow ok既我send pm 比你(rainbow)。 ...

no problem la, I can separate her very carefully.. and pass it to someone... ,please check pm(花花公子), thanks
回復

rainbow 發表於 2008-4-1 00:21:43 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-3-31 15:07 發表

路過的有提議....

不如就叫rainbow 分株時影低d相,再post上嚟~
一來當交吓功課,ニ來又可與花友們溫故知新嘛!

shouldn't be any problem, will do my best...
回復

catcatduck 發表於 2008-4-1 02:43:35 |顯示全部樓層
仲有無可唔可以多一份
好靚呀我有c85葉片可換
回復

mkpetpet 發表於 2008-4-1 10:48:24 |顯示全部樓層
hi happyfusby,
尋日行完轉花墟,  我依家敢 confirmed 佢係 #423.  如果可以的話,  請分俾我啦,  因為 #423 代表個女0既生日.
尋日買0既 #412 代表已死愛犬.
哈哈,  唔好笑我 .
回復

花花公子 發表於 2008-4-2 17:03:11 |顯示全部樓層
今天已經將植株交Rainbow分割,大約可分割到3-4隻小苗,小苗分配如下:
1.小女子
2.Rainbow
3.mkpetmkpet
4.linlin
請你們自行與Rainbow 聯絡。
這是我根據你們向我提出要苗先後的次序來分配的,對不獲分配的花友謹此致歉!
回復

vkzone2002 發表於 2008-4-2 17:33:51 |顯示全部樓層
好難相信花花公仔會有花是長期缺打理!
回復

Tony 發表於 2008-4-2 17:43:33 |顯示全部樓層
原帖由 vkzone2002 於 2008-4-2 17:33 發表
好難相信花花公仔會有花是長期缺打理!

呢D野發生係花花公子度直頭可以話係impossible啦~~
回復

mkpetpet 發表於 2008-4-2 18:16:04 |顯示全部樓層
先多謝你呀 ,  花花公子,  我會同 Rainbow 聯絡架喇.
回復

vkzone2002 發表於 2008-4-2 23:10:44 |顯示全部樓層
原帖由 Tony 於 2008-4-2 17:43 發表

呢D野發生係花花公子度直頭可以話係impossible啦~~

你都係咁話呢!
回復

花花公子 發表於 2008-4-2 23:29:46 |顯示全部樓層
原帖由 vkzone2002 於 2008-4-2 23:10 發表

你都係咁話呢!

點解唔信我呢? 有d花花我除左淋水施肥外,長時間冇去修剪同換盆,不過佔係小數,依棵咪係其中之一囉,如果唔係點會比佢生左咁多個頭。
回復

rainbow 發表於 2008-4-8 03:14:37 |顯示全部樓層

已分好了,

托賴.....無麥意外, 完成分體..好再D葉唔係 "BOB BOB 翠" 斷了5-6塊葉,

回復

mkpetpet 發表於 2008-4-9 18:48:11 |顯示全部樓層
已跟 rainbow 交收,  多謝0西,  最多謝係 rainbow 話 d 種植心得俾我知.
回復

mkpetpet 發表於 2008-5-2 14:12:27 |顯示全部樓層
暫時都生得好好地,  盆 423 多0左好多根,  多謝哂兩位 >花花公子 & rainbow.
回復

linlin 發表於 2008-5-2 15:17:23 |顯示全部樓層
The one I received from rainbow is also doing very well.   Thank you very much for your kind sharing.
回復

八王爺 發表於 2008-5-2 15:29:13 |顯示全部樓層
有綠边的 花花 .......
回復