Mobile 版的麻煩

關閉 [複製鏈接]
作者: 霽月瀛台 發表于 2011-12-23 22:14:24
3463 21

入親來或等左一陣都會由full於version變做mobile version,好唔方便。可否記住setting,不用次次自己重新入過forum呢?
minmin 發表於 2011-12-29 12:40:32 |顯示全部樓層
回復

霽月瀛台 發表於 2011-12-29 18:23:27 |顯示全部樓層
minmin 發表於 2011-12-29 12:40
請enable cookie..
http://support.apple.com/kb/TA38619

Enabled.
Using iPad 2 iOS 5.01
回復

avery 發表於 2011-12-29 20:13:36 |顯示全部樓層
Was the problem solved after enable cookie ??
回復

霽月瀛台 發表於 2011-12-29 21:55:06 |顯示全部樓層
avery 發表於 2011-12-29 20:13
Was the problem solved after enable cookie ??

Cookies is always enabled. The problem has not been encountered these two days.
回復

avery 發表於 2011-12-30 09:31:18 |顯示全部樓層
原來D所謂貼士又係流料~ too bad ~~

請注意你的言詞,COOKIE是其中一個問題的可能性,我不明白是什麼流料.我樂意幫忙大家解決問題,提供有可能的方法,並不是想受到這樣的言詞.  發表於 2012-1-5 22:24
回復

霽月瀛台 發表於 2011-12-30 19:59:30 |顯示全部樓層

avery 發表於 2011-12-30 09:31
原來D所謂貼士又係流料~ too bad ~~

Thx for your advice thou.
回復

avery 發表於 2011-12-30 21:28:30 |顯示全部樓層
霽月瀛台 發表於 2011-12-30 19:59
Thx for your advice thou.

I didn't advice you ~ ^^

An idiot did ~~~

再次警告你的言詞,再有者則禁言處理!  發表於 2012-1-5 22:26
回復

霽月瀛台 發表於 2011-12-30 21:57:19 |顯示全部樓層
avery 發表於 2011-12-30 21:28
I didn't advice you ~ ^^

An idiot did ~~~

I am blind, too.
回復

avery 發表於 2012-1-5 23:45:03 |顯示全部樓層

我中文讀到中五,minmin  你都睇唔明我D中文呀?

流者,堅之相反也;
料者,消息資訊也

你提供既所謂方法完全冇辦法解決任何一個網友,包括我既問題,咁明顯唔係可靠可信既消息,對我地所有人黎講,即係流料,有何不明之處?

你D方法同你樂唔樂意,提唔提供一D關係都冇,唔係話山埃貼士因為係壇主閣下提供所有網友就要90度屈身講多謝呀?咁同北韓D人捧金正日上天有乜分別呀?

一個學生做幾晚通頂交 project ,professor 睇完話不知所謂肥佢佬叫佢返去做過,個學生可唔可以話,佢用左成擔心機唔應該俾人肥佬?!

我既言詞又有何問題要高調警告我?作為論壇負責人原來就有權利亂扣帽子,你咁耐好似只有變本加厲,冇吸取任何教訓

回復

win 發表於 2012-1-6 00:00:58 |顯示全部樓層
如果方法唔得,講話係流料就要警告話禁言,咁樣重會有人出聲咩!
回復

比得大帝 發表於 2012-1-6 11:29:07 |顯示全部樓層
好似剛剛取消了手機版, 一入 hkplants.com 就出電腦版
回復

minmin 發表於 2012-1-6 11:50:41 |顯示全部樓層

作為一個管理員,我有義務給大家解決使用上的問題,但是我不是萬能,我不可能知道每一個問題的原因和解決方法,所以我只能給予一些可行的建議,大家可以以我的建議作為參考,以希望大家互相解決.當然這個建議並不是你現在的問題解決方案,但並不代表這個建議係"流料",這絶對是問題的一個答案,有部分網友正是預到這個問題.如果只是這個方法不是你的解決方案,就是流料,那我之後的建議不是你想要的答案都是流料吧.說話的方式有很多種,小朋友都會明白解決問題須互相合作,如果只提出一個測試方法,就是流料,試問我應該再做一次放"流料"的人嗎?問題是否這樣就解決?如果連這小小的尊重都沒有,我實在感到悲涼.
回復

avery 發表於 2012-1-6 12:24:51 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2012-1-6 12:23
行vs minmin, 你們根本係兩個世界的人~   算啦~ 天口凍,我慳番啖氣去lunch先~ ...

哈哈哈哈 ~~ 我都覺 ~~~
回復

avery 發表於 2012-1-6 12:21:53 |顯示全部樓層
minmin 發表於 2012-1-6 11:50
作為一個管理員,我有義務給大家解決使用上的問題,但是我不是萬能,我不可能知道每一個問題的原因和解決方 ...

早 D好似你而家成個 mobile 板 Off 左就乜冇問題都冇啦 ~

唔好下下話 "不是你想要的答案都是流料" 就擺我上枱 ~ 你既建議一大堆網友做左都冇用, 依然出 mobile 板, "參考建議" 唔可以係 "流料" 既 ??

唔使下下要搞投票, 睇下你 D 建議幫到幾多人, "流料" 呢兩個字至可以用呀 ?!

我相信亦唔係只係我果部 iphone 咁出類拔萃, 係要同你唔妥, 只係我又試笨人出手幫大家出頭啫 ~

下下針對我, 仲要針對到路人都覺得核凸 ...

咁鍾意玩文字獄, 你感到悲涼, 係啱既 ~

回復

jellyfishy 發表於 2012-1-6 12:23:08 |顯示全部樓層
行vs minmin, 你們根本係兩個世界的人~   算啦~ 天口凍,我慳番啖氣去lunch先~

靚女水母真係兩面做人難... :p  發表於 2012-1-6 13:47
回復

avery 發表於 2012-1-6 15:45:08 |顯示全部樓層

個死人 mobile 板啱啱又出返黎 ~~~ 点呀 ~~~~

照片 [800x600].JPG

咁大隻字,老花啱晒~    發表於 2012-1-6 16:36
回復

比得大帝 發表於 2012-1-6 16:00:49 |顯示全部樓層
其實我覺得手機版幾好吖, 字體太D, 我部手機細細部都啱用 (我部係最平嘅smartphone), 手機版load出嚟又快D.  減 少數據流量, 我哋哩D每用得200M唔怕超額.

睇睇吓手機版, 想睇電腦版, 在任何版都可以隨時轉過去.

我左轉右轉都係開咗兩個windows, 一個手機版, 一個電腦版.  我相信那些說開很多windows的係手機設定問題, 因為我兩部手機同一部 iPad 都冇哩個情況.
回復

avery 發表於 2012-1-6 16:10:01 |顯示全部樓層
mobile 板好多 detail 睇唔到, 唔可以直入最新果貼, 條廣告 bar 成日阻住哂, 又會按錯

我用 smartone 無限 plan ... 體會唔到 load 得慢同減少數據流量 既問題 ... Sorry ~
回復

avery 發表於 2012-1-6 16:10:11 |顯示全部樓層

duplicated pist
回復

12下一頁