出售迷岩 (半義賣) ~ 已貼捐款收據

作者: jo_jo 發表于 2011-12-16 01:00:16
1487 14

出售以下迷岩側芽(一定有根,唔知有冇球 ~ 已定植最少3個月) ~ 總額一半會捐助 HKCATS   http://www.hkcats.org/    中 國 銀 行 戶 口 : 012-875-1-133493-8 / 012-875-0-035868-6 (HKCATS LIMITED)
完結時本人會上載捐款收據, 謝謝!!

總額一半扣除作為捐款後, 餘下的一半收益5%捐贈 "香港園藝館"作經費

花友交收時付現金(不設找續)

交收時間/地點:面交 深水埗地鐵站 A 出口 - 交收日子可再安排

注意事項:
1. 請自備購物袋
2. 如有任何爭議,本人有權作出最後的決定
3. 請勿議價
4. 請花友48小時内自行PM本人留聯絡電話和安排交收日子及時間,請安排在14天内交收
5. 如不能接受上述事項者請勿下標

1st row (由左至右):
S. Connect the Dot $85 cancel
S. HCY's Merry-go-round $90 pikyiu ~ 已交收

2nd row (由左至右):
S. Jay's Newly Brewed $70 sinochild ~ 已交收
S. HCY's Aries $35 一丁 ~ 已交收
S. Nora's Orange Blossom $65 CandyChung ~ 已交收

3rd row (由左至右):
S. Nora's Cheerful Rose $60 CandyChung ~ 已交收
S. Miriam G $60 pikyiu ~ 已交收
S. Heartland's Double Dilly $50 pikyiu ~ 已交收

4nd row (由左至右):
S. Freckles $40 Breeze ~ 已交收
S. Freckles $40 desmond  ~ 已交收
S. Freckles $40 CandyChung ~ 已交收

S. Heartland's Double Dilly $50 Breeze ~ 已交收

評分

查看全部評分

desmond 發表於 2011-12-16 08:12:36 |顯示全部樓層
I want S. Freckles $40 (the middle one)  Thx!!

回復

pikyiu 發表於 2011-12-16 08:19:38 |顯示全部樓層
S. Miriam G $60
S. Heartland's Double Dilly $50
S. HCY's Merry-go-round $90

Thanks!

回復

Breeze 發表於 2011-12-16 11:20:48 |顯示全部樓層

S. Freckles (右)
S. Heartland's Double Dilly

Thanks~
回復

jo_jo 發表於 2011-12-16 11:37:05 |顯示全部樓層
Breeze 發表於 2011-12-16 11:20
S. Freckles (右)
S. Heartland's Double Dilly

上面隻 S. Heartland's Double Dilly 已售,但我仲有一隻細少少,你 ok 嗎?
回復

Tony 發表於 2011-12-16 11:48:42 |顯示全部樓層
很多正野喎
回復

Breeze 發表於 2011-12-16 11:55:33 |顯示全部樓層
jo_jo 發表於 2011-12-16 11:37
上面隻 S. Heartland's Double Dilly 已售,但我仲有一隻細少少,你 ok 嗎?

你意思係都係S. Heartland's Double Dilly, 但size比較細?
如果斬都係S. Heartland's Double Dilly, 我冇問題~ 謝謝~
回復

sinochild 發表於 2011-12-16 11:59:52 |顯示全部樓層
Sinn Jay's Newly Brewed $70  
回復

CandyChung 發表於 2011-12-16 12:05:41 |顯示全部樓層
S. Nora's Orange Blossom $65
S. Nora's Cheerful Rose $60
S. Freckles $40

回復

Breeze 發表於 2011-12-16 21:01:08 來自手機 |顯示全部樓層
Jo Jo , 多謝你的分享,我會好好照顧這兩株迷岩的,因為我才剛剛開始學種迷岩,希望你曰後多多指教我啦~
回復

jo_jo 發表於 2011-12-17 01:01:48 |顯示全部樓層
Breeze 發表於 2011-12-16 21:01
Jo Jo , 多謝你的分享,我會好好照顧這兩株迷岩的,因為我才剛剛開始學種迷岩,希望你曰後多多指教我啦~ ...

不用多謝 ~ 我只係分享咗種植經驗,如果你有問題就 pm 我 la!歡迎你中迷岩毒! hahahahah.......................
回復

desmond 發表於 2011-12-17 19:58:34 |顯示全部樓層
Jo Jo 姐,睇咗昨日從你接收棵迷岩咁耐, 塊塊葉都咁靚,好似唔係真植物.多謝分享!!

多謝!但係未必盆盆花都種到咁!如果你 provide 到一個佢鍾意嘅環境 ~ 你都做得到  發表於 2011-12-18 19:15
回復

一丁 發表於 2011-12-20 13:15:55 |顯示全部樓層

S. HCY's Aries $35 我要啦~~
回復

pikyiu 發表於 2011-12-23 00:04:00 |顯示全部樓層
今天交收順利, 謝謝 jo_jo捐贈. 祝各位聖誕快樂, 身體健康.
回復

jo_jo 發表於 2011-12-29 18:09:24 |顯示全部樓層
Total: $600 一半捐款 $300 + 一丁 $5 = $305
5%捐贈 "香港園藝館"作經費 $300 ~ 5% = $15
回復