營造氣氛

作者: Karine 發表于 2011-12-9 13:38:31
1241 9

見 KUNO 之前出既相, 誘出情影劇, 我早前都响赤柱影左幾張, 都幾適合用唻營造氣氛既 ~

去片

當我見到咁多人 ~ 忍唔住唱一句 " 夕陽無陽好, 卻是太多人 "

腦筋一轉, 個鏡頭可以 ZOOM 架嘛, 蠢 ~

咁又好似太露骨, 仲比人及到實, 點談心呀 ? 氣氛NO GOOD 喎老友

嘻嘻 ~ 有計 ~ 加個月亮又點睇

掂啦掛 ~

好 ~ 攪定, 播歌 : " 你問我愛你有多深 ? 我愛你有幾分? 我的情也真, 我的愛也真, 月亮代表我的心 ~

評分

查看全部評分

Karine 發表於 2011-12-9 13:50:10 |顯示全部樓層

好啦 ~ 夜晚就話有情調 ~ 日頭既赤柱鬧市, 又睇下點攪氣氛, 好無 ?

又係咁多人, 唉 ~ 香港地則係香港地

同樣 ~ 將鏡頭推落小兩口子的眼神, 佢地講緊咩呢 ?

男 : "美麗的貝蒂小姐, 你睇下, 赤柱既影色確實不錯."

女 : "hmm ~ 其實我比較喜歡這裡充滿著藝術感, 我最愛看梵谷既作品 ~ "

男 : " 可惜這裡全都是鷹品, 幸好你是永遠地真實迷人 ~ "

哈哈 ~ 趁你還未嘔出午飯, 我都係時候收筆開工啦 ~

你個真實版, 唔錯呀! 旁白又攪野 !  發表於 2011-12-9 14:56
我都係食飽先睇到....依家覺得....  發表於 2011-12-9 14:45
我finsih lunch 就睇到呢d相...  發表於 2011-12-9 14:07

評分

查看全部評分

回復

Cora 發表於 2011-12-9 14:57:34 |顯示全部樓層
多謝Karine!今天可以不叫下午茶了...
回復

Karine 發表於 2011-12-9 15:36:35 |顯示全部樓層
Cora 發表於 2011-12-9 14:57
多謝Karine!今天可以不叫下午茶了...

eve3313  你個真實版, 唔錯呀! 旁白又攪野 !  發表於 半小時前

土豆貓  我都係食飽先睇到....依家覺得....  發表於 半小時前

jellyfishy  我finsih lunch 就睇到呢d相...  發表於 1 小時前

多謝Karine!今天可以不叫下午茶了.

嘻嘻 ~ 多謝光臨敝帖 ~ 你地幾個如果想再減肥 ~ 我仲有 d 更嘔心既 ~ 揾日晚飯時間開帖 ~
回復

土豆貓 發表於 2011-12-9 17:43:20 |顯示全部樓層
我頂得住喎.....放馬過黎丫....

咁有信心~ 嘻嘻。  發表於 2011-12-9 18:28
回復

cowslip 發表於 2011-12-9 19:08:11 |顯示全部樓層
十幾廿年無去過赤柱,回想起當年中學旅行//

嗰度而家好熱鬧,得閒去行下啦  發表於 2011-12-9 19:53
回復

KUNO 發表於 2011-12-9 22:16:11 |顯示全部樓層
以前喺赤柱有嘢做,好多時放工都會喺度逛下.
呢幾年除咗行山之外都好少入去,搵日都要再入去浪蕩下先得! 哈哈哈哈~~~~~

咁你浪蕩完記得 UP 相, 我又寫故事大綱, ^^, he hee  發表於 2011-12-10 20:40
回復

cookie20002005 發表於 2011-12-10 11:50:38 |顯示全部樓層
我覺符你D相影得好寫實,我好鐘意呀

^^ 多謝^^  發表於 2011-12-10 20:40
回復

GOODluck20x 發表於 2011-12-10 12:15:53 |顯示全部樓層

相靚旁白正

我最 like 糸帖2 第 2 張相!! 因為......有鬼妹同我揮手 hahaa

我就 like 個鬼佬帶住個黑超超住我 ^^  發表於 2011-12-10 20:42
回復

Karine 發表於 2011-12-10 20:48:04 |顯示全部樓層

赤柱真係變左小小, 我最愛佢學人地屋頂天台種植物,

如果, 可以開埋 cafe , 响草坪上嘆返杯, 正呀

香港係沿海地方, 漁港風味處處可見

以下既圖片呢, 我望住佢地都有好多想像架噃

班女人個個都有唔同對白

碼頭上既不同parties 在做著不同的事, 我個人好 8, 成日想知道佢地做緊咩野
回復