浪客西灣行

作者: KUNO 發表于 2011-12-8 00:19:17
1271 4

「所有圖文若未經本人同意不可作任何轉載!」
jellyfishy 發表於 2011-12-8 09:35:33 |顯示全部樓層
呢輪玩”濛”呀? 做乜咁鬼迷幻~

留一點想像空間。哈  發表於 2011-12-8 10:55
樓下覆你~HE HEE  發表於 2011-12-8 10:29
回復

Karine 發表於 2011-12-8 10:17:17 |顯示全部樓層
~今次既主題係迷網 ~

見到個女的背影, 已經道出了心境了
雙腳是駐足, 不是行走中, 面向霓虹燈卻只看到白汒汒的一片, 其他人在西灣鬧市各忙各的, 而鏡頭裡只看見濛濛的高樓, 我的人生彷彿在海中波蕩, 我該何去何從 ?

呵呵  ~ 太入戲了  !

噢 ~

Wakakakaka  發表於 2011-12-8 10:54
唔知點解,見到天色入黑,想睡...  發表於 2011-12-8 10:23
回復

Karine 發表於 2011-12-8 10:29:32 |顯示全部樓層
Jellyfishy  唔知點解,見到天色入黑,想睡...

我地(女性)思想簡單易滿足呀 ~  男人要養家活兒, 又要玩樂, 夜晚會唸多好多野架, ha ha

我又鍾意作野架嘛, KUNO D 相可以啓發好多故事架 ~

好呀好呀!作得好!like  發表於 2011-12-8 10:59
我都要養自己和間屋... 所以好眼訓~   發表於 2011-12-8 10:32
回復

Karine 發表於 2011-12-8 10:53:44 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2011-12-8 10:29
Jellyfishy  唔知點解,見到天色入黑,想睡...

我地(女性)思想簡單易滿足呀 ~  男人要養家活兒, 又要玩 ...

原來係咁 ~

你翻話令我唸起有一個管理人員的既另一翻話, 佢話,  "當新員工入職, 要鼓勵佢消費, 買樓, 結婚, 生仔, 當佢既肩頭有愈來愈多既負擔時, 佢會乖乖返工, 唔會攪事," 因為那時佢己經為生活, 失去自已了

所以佢地都會早睡早起上班去, 唔會唸埋咁多無無謂謂攪對抗, HA

慘喇~~ 我唔要行屍走肉~~~ 我要玩~~~  發表於 2011-12-8 10:55
回復