係上水買開花朋友小心有一黑店!!

作者: insky1234 發表于 2011-12-5 20:15:14
2146 9
地址係上水石湖墟巷仔街果榴4眼肥婆蘭花...
做生意好唔老實....大陸貨當臺灣貨賣....佢d野好多都係有根同菌...我老媽子買有d文心同嘉仔....唔知做咩好怏就出問題...
定價超貴!!紫香蘭3支花380.....呃d 唔識野ga 師拉...
一肚都係火呃我老媽子買d 咁ga 廢物......
同我媽子亂講一通....又話係寒國花.....可以開到過年...又話係異變野好小有先咁貴!!
本人唔係要唱衰人......只係想發下脾4!!
cowslip 發表於 2011-12-6 00:26:52 |顯示全部樓層
汗...多謝提醒呀!好在我唔買蘭花(唔識種),平時又唔順路,買文具除外//
我通常去開上水的另外兩間買野,好在好在!
回復

霽月瀛台 發表於 2011-12-10 20:19:04 |顯示全部樓層
平心而論,騙人不對,但蘭花邊有公價,你估期貨市場裡的豬牛羊咩。
回復

cara 發表於 2011-12-10 20:26:01 |顯示全部樓層
好多賣花既都唔知自己賣緊乜野花,所以亂吹一通

soy
讚成!!!  發表於 2011-12-12 00:39
回復

insky1234 發表於 2011-12-11 00:37:10 |顯示全部樓層
只不過係想講佢食水都真係幾深...做生意太唔老實了!!
回復

Samtang 發表於 2011-12-11 00:58:13 |顯示全部樓層
期實每一間花鋪都唔易做,租金貴,又要交水電,又薪金,樣樣都係錢,而且買花是你覺得合理又喜歡先會買,無人要你一定要買,平心而論,你覺得貴自然唔會買,買左的,自然會覺得值這個價錢先會買,而且你話買的文芯同嘉仔好快種死,你有無想過是你種植的問題呢,講真,如果真係有問題,為何她的店鋪那裡的會無問題(她無可能一次過賣晒可一批貨),而你的就會死,何況買的時候自然是選棵最壯的,而她的為何無問題,而你的就死了,自己想下啦。
回復

insky1234 發表於 2011-12-11 01:43:07 |顯示全部樓層

=.="好明顯我唔係我買喇!!
我買ga 就唔會係到講喇=.="....係我老媽子比佢油左買左株不精神同根有問題的反來.....請看清...
本人不算是高手但不會是傻仔.....明知有問題都賣出去會唔會不點兒說不過!!...
講真的!!
回復

霽月瀛台 發表於 2011-12-11 19:39:45 來自手機 |顯示全部樓層
無人會認為你系傻仔,不過你入世未深jie。
回復

insky1234 發表於 2011-12-11 21:06:34 |顯示全部樓層

唔係化同我講入世未深=.=....我只不過係到發表我個人意見....
你又見過幾多野....識幾多野...做過幾多野....
如果我講緊ga 係你識ga or 係你朋友你叫佢諗一下佢ga 做生意手法
我唔係想搵人嘈.......plz!!
如果你還想嘈!!就唔好係la 到喇....
係la 到只係想同人講下花......la 個post 都會關....
我本意只係要發下脾4.....點知你就冇喇喇咩入世未深!!我入得深唔深關你咩事!!
回復

taxitang 發表於 2011-12-11 23:18:55 |顯示全部樓層
商家有商家的立場、買家有買家的立場,本來就是對立的,好多花店都會將兩三株狀態唔好的拼湊一盆,呢種現象好普通,就算新年買生果籃,如果是預先置好的,內裡都會有d爛,其實是好平常的事,無需介懷,呢d事試問有邊位蘭友未曾上當,跟本防不勝防。
回復