~ 排長龍 ~

作者: Karine 發表于 2011-11-25 11:04:06
2040 8

c9 緊係想同頭家慳返少少 , 我都係顧家 c9 一名唻架

話說尋日一田第一日大特賣, 我想去買返張被同背囊
http://www.yata.hk/tch/promotion.php
24/11-28/11

可能尋晚新界太多人聚集哂响沙田 ~
所以我需要
- 排隊等 45 mins 食晚飯
- 迫呀迫呀迫呀迫, 兜呀兜呀兜, 終於迫到埋counter, 但無我想要既貨
- 小兒卻選中心儀玩具,
- 又排了 30mins 比錢
- 用 hsbc look 咭, 又可以抽獎, 但要排隊登記噃, 又用左我 15mins

我昨晚回家途中忍唔住同外子講, 我成晚淨係排隊咋 ~ 腳都軟啦~

佢話 ~ 香港人慣性動作係排隊, 你認命把啦, 咁我即時回想

>>>> 的確係, 香港地, 那裡沒有長長既人龍呢 <<<<

呻完
江江 發表於 2011-11-25 16:03:45 |顯示全部樓層
同 日本 睇齊
回復

Karine 發表於 2011-11-25 16:12:34 |顯示全部樓層
江江 發表於 2011-11-25 16:03
同 日本 睇齊

~ 差遠矣 ~
回復

土豆貓 發表於 2011-11-25 17:21:32 |顯示全部樓層
排隊都算係好事, 吳排隊仲死.....

去邊做咩都要排呢  發表於 2011-11-25 18:04
回復

八王爺 發表於 2011-11-25 17:23:42 |顯示全部樓層
都唔喺嘅!

去啲難食嘅食肆,無人睇嘅戲,貴到死嘅百貨公司,完全唔使排隊架!

TST 間 LV 長期長長人龍呀 ~  發表於 2011-11-25 18:54
好食既地方就好多人排架啦, 唔好味既地方多數都唔使排既  發表於 2011-11-25 18:05
回復

比得大帝 發表於 2011-11-25 17:32:33 |顯示全部樓層
排長龍又點會係香港特色, 全世界都係咁排啦, 特別係美國同日本迪士尼, 玩過山車閒閒地排三個鐘.

改左啦, 收斂小小, subject 名叫 ~ 排長龍 ~ 啦  發表於 2011-11-25 18:11
我誇張小小啫 ~ 但香港可能地小人多, 邊度都有長長既人龍架  發表於 2011-11-25 18:07
回復

cowslip 發表於 2011-11-25 17:43:49 |顯示全部樓層
最可憐係--->去洗手間要排好好好耐,急急急呀!

-_- 我見過有次, 女廁得兩格, 等好耐入面既人都唔出唻, 又人多, 有個小朋友等唔切 ~ 賴了 ~  發表於 2011-11-25 18:09
回復

金盞花 發表於 2011-11-26 00:29:36 |顯示全部樓層
昨天都有到沙田一田逛, 之前從未趁一田大減價入去, 今次真係大開眼界.  因太耐冇到過唔肯定條路線, 點知一出車站就見到人頭湧湧, 好多人推住件大行李, 咁我就立即recall番, 跟住人潮嘅相反方向行就得啦  其實我冇咩必買物品, 買咗2個油樽再買d超市食品, 到排隊就從未試過咁樣圍住d貨架團團轉, 幸好大家都好好算叫做亂中有序冇人打尖.
回復

Karine 發表於 2011-11-26 08:48:21 |顯示全部樓層
金盞花 發表於 2011-11-26 00:29
昨天都有到沙田一田逛, 之前從未趁一田大減價入去, 今次真係大開眼界.  因太耐冇到過唔肯定條路線, 點知一 ...

我見到最多人買牀上用品同行李急,呢兩樣都係我們熱愛做既事~瞓覺同旅遊~

坦白而言,咁多人,學你講,亂中有序,其實秩序算唔錯,但人多到嚇死人,我排隊比錢時都要花好多時間揾條龍尾出唻,今日明日人流會繼續蜂擁
回復