邏輯 x 創意 = 惡搞

作者: ht333147 發表于 2011-11-23 14:56:14
2016 6

因應被問及投票有種票之嫌, 我們的偉大水尾領導人的評語是:
每次投票之後都梗有投訴選舉不公平嘅, 我們有調查跟進機制
(看官, 他已視有投訴為常態, 逼不得已接受, 當然態度, 情況是照舊的)
由此事, 及六大產業, 臨尾來居屋等等, 可看出領導人是有創意
他正努力向喬布斯學習, 奈何因客觀環境及個人資質, 只得一半,
stay foolish
跟據這種邏輯, 及創意精神, 身邊都會充滿歡樂:
在擠逼的地鐵有俊男美女大叫非禮, 他可以這樣說:
被逼親梗係有人叫啦, 我地會調查跟進.
最開心的是周局長:
有人在院期間死去, 死人梗係会投訴醫護啦, 我地會調查跟進.
有這種邏輯, 係咪會快樂 D ?!!
但聽聞就快要立法限制了,
趁未立法, 有得搞好搞了

評分

查看全部評分

比得大帝 發表於 2011-11-23 15:03:17 |顯示全部樓層
他那句 "每次選舉都有人投訴咖啦", 加上他那輕挑的態度, 是在說 "佢哋輸咗唔服氣之嘛, 唔使理佢"
回復

ht333147 發表於 2011-11-23 15:18:15 |顯示全部樓層
當下次有香蕉萍果雞蛋因個人意志而向另一人飛去.
立會主持就可以話,
有物體違反地心吸力情況, 梗係會投訴啦, 會跟進嘅
回復

比得大帝 發表於 2011-11-23 15:50:24 |顯示全部樓層
ht333147 發表於 2011-11-23 15:18
當下次有香蕉萍果雞蛋因個人意志而向另一人飛去.
立會主持就可以話,
有物體違反地心吸力情況, 梗係會投訴 ...

不過依家立會主持係將香蕉萍果雞蛋的放行者趕出立會喎

佢應該話: 有人被趕出立會, 梗係會有投訴啦, 我哋係有基制處理哩d投訴嘅, 每年都有十單八單投訴, 今年都唔係特別多.
回復

八王爺 發表於 2011-11-23 16:32:17 |顯示全部樓層
咦! 點解無講「飛機」?
唔通飛機有反地心吸力作用,不被例作同香蕉蕃茄蛋同等地位?
回復

ht333147 發表於 2011-11-23 16:33:10 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-11-23 15:50
不過依家立會主持係將香蕉萍果雞蛋的放行者趕出立會喎

佢應該話: 有人被趕出立會, 梗係會有投訴啦, 我哋 ...

下次有高官被揭發有感情缺失問題,
領導又可以話:
無魚食既貓梗係投訴多條魚既貓啦, 我哋係有基制處理哩d投訴嘅

無魚食既貓vs多條魚既貓!! 有日有人投訴李家誠霸權, 佢會話: 冇銀嘅魚梗係投訴多銀嘅魚啦.  發表於 2011-11-23 20:10
講得好~ hehe~~  發表於 2011-11-23 16:38
回復

八王爺 發表於 2011-11-23 16:57:02 |顯示全部樓層
ht333147 發表於 2011-11-23 09:33
下次有高官被揭發有感情缺失問題,
領導又可以話:
無魚食既貓梗係投訴多條魚既貓啦, 我哋係有基制處理哩 ...

嘩!

好「啜核」,無魚食同多條魚....
回復