(徵求)黃色迷你種紫羅蘭

作者: heiheimama 發表于 2008-3-27 12:03:37
1989 19
如果各位花友有修開葉,請送我一片葉子.我地方淺窄,只愛迷你.我本來可以出街買,但我更享受由葉開始種的喜悅,所以希望各位善心人施捨.一塊葉就夠,希望可以收集到2-3個品種.

我會寄回郵,請pm留地址,多謝多謝!~
tongtony 發表於 2008-3-27 17:32:14 |顯示全部樓層
喜愛迷你的又何止希媽妳呢!
我也是AV迷你新人類嚟嫁.

回復

vkzone2002 發表於 2008-3-27 17:33:21 |顯示全部樓層
黃色紫羅蘭很難找啊!
回復

heiheimama 發表於 2008-3-27 17:35:34 |顯示全部樓層
如果冇,就惟有去買啦,不過也不是容易找得到!~
回復

小女子 發表於 2008-3-27 19:41:49 |顯示全部樓層
HeiHei Mama :
你要不要 Chantaspring 葉子? 不過,需要出來交收可以嗎 ?
參考圖片 : http://www.tbg.org.tw/~dollyyeh/chantaspring.htm

回復

heiheimama 發表於 2008-3-27 22:10:10 |顯示全部樓層
原帖由 小女子 於 2008-3-27 19:41 發表
你要不要 Chantaspring 葉子? 不過,需要出來交收可以嗎 ?
參考圖片 : http://www.tbg.org.tw/~dollyyeh/chantaspring.htm

小女子, 謝謝你, Chataspring我有了, 她是十分雅緻的品種啊! 不過我的仍未開花 ~

回復

yen 發表於 2008-3-27 23:03:00 |顯示全部樓層
我都係因為地方細,所以只種迷你或半迷你的AV,唔同就係我種av經驗淺,要向各位多多學習
回復

happyfusby 發表於 2008-3-28 00:02:28 |顯示全部樓層
原帖由 yen 於 2008-3-27 23:03 發表
我都係因為地方細,所以只種迷你或半迷你的AV,唔同就係我種av經驗淺,要向各位多多學習

大家咁話
回復

vkzone2002 發表於 2008-3-28 10:22:34 |顯示全部樓層
原帖由 小女子 於 2008-3-27 19:41 發表

小女子, 我可以要 Chantaspring 葉子嗎? 如果可以, 要在找兒取呢? 太子可以嗎? 如果得pm我.
回復

yen 發表於 2008-3-28 10:48:29 |顯示全部樓層
我都想要一片Chantaspring 葉子,唔知可唔可以呢?可以的話,請PM我,謝謝
而我有C4小苗,又唔知有冇好媽媽肯收留佢呢?(我未見過佢開花O架,係上年花展在發叔到買,因為我照顧不週,有花苞都開唔成,仲碰斷左片葉,所以插了葉,成小苗.)
回復

heiheimama 發表於 2008-3-28 11:08:04 |顯示全部樓層
原帖由 yen 於 2008-3-28 10:48 發表
我都想要一片Chantaspring 葉子,唔知可唔可以呢?可以的話,請PM我,謝謝
而我有C4小苗,又唔知有冇好媽媽肯收留佢呢?(我未見過佢開花O架,係上年花展在發叔到買,因為我照顧不週,有花苞都開唔成,仲碰斷左片葉,所以插了葉, ...

yen,c4是不是迷你種,開咩色花?我有chataspring葉子wo!~(得嘛灰灰?)
回復

yen 發表於 2008-3-28 11:24:52 |顯示全部樓層
C4係迷你班葉品種,我買回來時,見D花苞係白色,但見過有人post出來是粉紅花,所以我都唔肯定係咩色,不如你收養佢,等佢話你知丫
回復

yen 發表於 2008-3-28 11:31:04 |顯示全部樓層
希希媽媽,等我今晚post張苗仔相你睇丫
回復

marrynut 發表於 2008-3-28 13:13:42 |顯示全部樓層
小女子喜歡懸垂種嗎? (多口問句, 因見你之前贈我3塊葉中有2塊是懸垂來的~)
回復

yen 發表於 2008-3-28 20:47:28 |顯示全部樓層
希希媽媽,你睇下我的C4一家大小啦

買回來時的樣子

買回來時的樣子

當時花苞的顏色

當時花苞的顏色

今天的C4全家幅

今天的C4全家幅

小苗1

小苗1

小苗2

小苗2
回復

candyafr 發表於 2008-3-28 21:06:40 |顯示全部樓層
嘩,d小苗好徤康呀.......有無興趣交換319呀?............另我今日買了盆golden threats, 不知是否黄花呀
回復

yen 發表於 2008-3-28 23:02:50 |顯示全部樓層
好呀 319(是否都是小苗?)
我都買過曾過一盆,可惜已經升左天,一直都想再搵返佢,謝謝candyafr 俾機會我再遇上她!
點搵你好呢?
回復

candyafr 發表於 2008-3-28 23:06:19 |顯示全部樓層
原帖由 yen 於 2008-3-28 23:02 發表
好呀 319(是否都是小苗?)
我都買過曾過一盆,可惜已經升左天,一直都想再搵返佢,謝謝candyafr 俾機會我再遇上她!
點搵你好呢?

不過我盆是trailer,未分頭,你介唔介意我先分盆,再落盆,然後大家再交換呀,到時pm聯絡,好嗎?
回復

candyafr 發表於 2008-3-28 23:07:12 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-3-27 12:03 發表
如果各位花友有修開葉,請送我一片葉子.我地方淺窄,只愛迷你.我本來可以出街買,但我更享受由葉開始種的喜悅,所以希望各位善心人施捨.一塊葉就夠,希望可以收集到2-3個品種.

我會寄回郵,請pm留地址,多謝多謝!~ ...

希媽,
你要319葉嗎?
回復

yen 發表於 2008-3-28 23:19:48 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-3-28 23:06 發表

不過我盆是trailer,未分頭,你介唔介意我先分盆,再落盆,然後大家再交換呀,到時pm聯絡,好嗎?

ok 冇問題,你得就pm我丫.

希希媽媽,c4你有興趣嗎?
回復