返回列表 發新帖

My cat farming

作者: catcatduck 發表于 2011-10-31 16:41:38
3408 24
catcatduck 發表於 2012-5-17 02:25:20 |顯示全部樓層

等了12日,終於全熟可吃了 !!!
回復

catcatduck 發表於 2012-5-17 02:27:36 |顯示全部樓層

自家種蕃茄,煮了蕃茄蛋,全家人分享,雖然很少,但很好吃,好甜,好有蕃茄味,希望繼續有收成啦!好幸福呀

努力呀!  發表於 2012-5-19 00:59
回復

catcatduck 發表於 2012-7-10 02:51:13 |顯示全部樓層

請lingling64入來欣賞

Come again! 終於種到其它成果收啦! 蟲蟲食, 我又食, 無法啦! 我都想多啲靚靚蝴蝶!

多謝 lingling 64嘅秋葵種籽, 終於得咗. Yeh!

多謝 lingling 64嘅秋葵種籽, 終於得咗. Yeh!

呢次只失了兩個, 快過蟲蟲食, 雖然唔算大個, 但都大過上次!

呢次只失了兩個, 快過蟲蟲食, 雖然唔算大個, 但都大過上次!
回復

catcatduck 發表於 2012-7-10 03:11:18 |顯示全部樓層

秋葵終於現身啦!

第一隻收到的秋葵, 啊好老啦! 無得食! wei wu ...!

第一隻收到的秋葵, 啊好老啦! 無得食! wei wu ...!

紅色嘅喺樹上全熟才摘, 唔知落幾次大雨有無影响辣度呢? 大豐收!

紅色嘅喺樹上全熟才摘, 唔知落幾次大雨有無影响辣度呢? 大豐收!

第二隻秋葵三天就由一寸長長成這樣啦, 它真利害!收咗吃, OK喎, 甜!

第二隻秋葵三天就由一寸長長成這樣啦, 它真利害!收咗吃, OK喎, 甜!

一次過收了合共一百廿隻不同種的辣椒,這一回有排辣啦!

一次過收了合共一百廿隻不同種的辣椒,這一回有排辣啦!
回復

catcatduck 發表於 2012-7-10 03:16:01 |顯示全部樓層

哈哈哈! 哇哇哇哇! 堆田堆出了個木瓜林! 有待它們自已汰弱留強再篩選好!
回復